Λευτέρης  Αυγενάκης Δικαιώνεται η Πολιτική της Κυβέρνησης. Μια σειρά κινήτρων για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, όπως η διευκόλυνση επενδύσεων στον χώρο του τουρισμού, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΟΤ και η χρηματοδότηση των τουριστικών δράσεων από το νέο προϋπολογισμό, έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω των αρμοδίων Υπουργών Οικονομίας κο Γ. Αλογοσκούφη και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φ. Πετραλιά.
 
Η σημαντική συμβολή του Τουρισμού στην εθνική οικονομία στοιχειοθετείται με την των τουριστκών εισπράξεων που είχαμε την περυσινή χρονιά στο 6,1% του ΑΕΠ, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 10,3% σε σχέση με το παρελθόν έτος. Τη φετινή χρονιά οι εισπράξεις από τον τουρισμό παρουσιάζουν αύξηση μέχρι στιγμής σε ποσοστό 10,3% σε σύγκριση με το 2005, φθάνοντας τα 11 δις ευρώ και ανάλογη ύξηση σημειώνει και ο αριθμός των αφίξεων το πρώτο εξάμηνο.
 
Σύμφωνα δε με ανάλυση του ΣΕΤΕ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, η τουριστική κίνηση στη χώρα μας το 7μηνο εμφάνισε αύξηση της τάξης του 8,5%. Τα μηνύματα για το τουριστικό προϊόν της Ελλάδος είναι πολύ αισιόδοξα. Διαφαίνονται δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης και η Κυβέρνηση ενθαρρύνει και ενισχύει με κάθε τρόπο τις επενδύσεις που δρομολογούνται προς την κατεύθυνση αυτή.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 37,7 % των 1456 επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν εγκριθεί για να υπαχθούν στον επενδυτικό νόμο και αντιστοιχούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,3 δις ευρώ, αφορούν επενδύσεις στον τουρισμό. Τα καλά μεγέθη της τρέχουσας τουριστικής περιόδου δεν οφείλονται μόνο σε καλές συγκυρίες αλλά είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
 
Σε αυτό αναφέρθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία τόνισε την πολύ σημαντική συμβολή του Υπουργείου Οικονομίας, καθώς οι υπηρεσίες του χρηματοδοτούν τις απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις και όλες τις απαραίτητες υποδομές για την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών .
 
Οι αισιόδοξες προβλέψεις αφορούν και την επόμενη χρονιά Η Κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποίηση και δικαίωση της στρατηγικής που χάραξε και με την ευτυχή σύμπραξη των αρμόδιων Υπουργείων εφάρμοσε, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και κατ’ επέκταση της οικονομίας της χώρας. Η προσπάθεια δε μορεί παρά να συνεχίσει, καθιστώντας τον ελληνικό τουρισμό ακόμη περισσότερο ποιοτικό και εθνικά προσοδοφόρο.
 
 Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos