ΙΝΚΑ: τι χρειάζονται οι τράπεζες, αφού δάνεια θα δίνονται από την ΕΑΤ
Σε τι χρειάζονται οι τράπεζες των ξένων ιδιοκτητών τους στην Ελλάδα ……

Σε τι χρειάζονται οι τράπεζες των ξένων ιδιοκτητών τους στην Ελλάδα αφού τα δάνεια για την υποστήριξη της οικονομίας θα δίδονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή τράπεζα με εγγυημένο το 80% και, από τα ιδρύματα μικροχρηματοδότησης χωρίς !!! εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Ασφαλώς μπράβο στις 2 αυτές κινήσεις της κυβέρνησης. Πολλά Μπράβο.

Σχετικά με τη λειτουργικά του τραπεζικού συστήματος ο υπουργός κος Γεωργιάδης σημείωσε:

«Σέβομαι απόλυτα την ανεξάρτητη λειτουργία των τραπεζών. Και ασφαλώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι τράπεζες οφείλουν να έχουν τραπεζικά κριτήρια τα οποία θα προστατεύσουν τους καταθέτες και θα προστατεύσουν και τους μετόχους τους.

Ενώ, άραγε, κύριε Γεωργιάδη, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα Ιδρύματα Μικροχρηματοδότησης, δεν θα οφείλουν να έχουν ορθολογικά δανειοδοτικά κριτήρια ??, σαν να μπορούν να μοιράζουν λεφτά του Κανένα !!. Ο Κανένας βέβαια είναι γνωστός στην μυθολογία και ορθολογιστής !! :

…….Ο Οδυσσέας αυτοχαρακτηρίζεται «ο Κανένας», γεγονός που σημαίνει ότι έχει την επίγνωση του κινδύνου και της απώλειας του εαυτού του μέσα στο σπήλαιο (συλλογικό ασυνείδητο). 

Η επίγνωση του κινδύνου, βέβαια, είναι πρωταρχική στην πορεία της αυτογνωσίας. Καθώς συνειδητοποιεί ο άνθρωπος τον κίνδυνο, εστιάζει την προσοχή του στον αυτοέλεγχο, χρησιμοποιεί τον νου και μάχεται ενάντια σε ό,τι τον παγιδεύει. 

Ο άνθρωπος δεν έχει την επίγνωση του κινδύνου χωρίς την αυτοπαρατήρηση. Είναι γεγονός, ότι, μέσω του ατομικού εγώ, έχει σχέση με το συλλογικό ασυνείδητο και τότε, παθητικά, παραχωρεί την ύπαρξή του στους άλλους, τους πολλούς («όταν είμαι οι άλλοι /είμαι ο κανένας»)……….

Η πρόταση του κου Βαρουφάκη για ίδρυση Δημόσιου Συστήματος Πληρωμών είναι το ίδιο υλοποιήσιμη από την τρέχουσα κυβέρνηση, που θέλει να αλλάξει τα πράγματα.

Δεν μας είναι απαραίτητο αλλά και καθημερινά καταραμένο, η μορφή στάνης και αρμέγματος, που συντηρούν οι τράπεζες που μετακινούν τις συντάξεις για τους πελάτες τους και τις πληρωμές τους.

Το ΙΝΚΑ προτείνουμε να ιδρυθεί και το Δημόσιο Εξωτραπεζικό Σύστημα Πληρωμών (πρόταση του κου Βαρουφάκη (ΔΕΣΠ) που θα επιτρέψει στα φυσικά και νομικά πρόσωπα να συναλλάσσονται μεταξύ τους, και με το Δημόσιο, χωρίς τη διαμεσολάβηση του τραπεζικού συστήματος) το οποίο, θα περιαγάγει στον κράτος τον πακτωλό προμηθειών που νέμονται τώρα οι ξένες, και οι 4 είναι ξένες, τράπεζες και, αντί για πριμοδότηση και πλουτισμό των αλλοδαπών μετόχων τους, θα δούμε τεράστιο όφελος στον Ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό. !!!!

Η κυβέρνηση φαίνεται πως θέλει και πως μπορεί να σπάσει τα δεσμά του παρελθόντος.

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ  Δ.Τ. 719 27.05.2020

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos