Κίνηση Πολιτών Δήμου Ιεράπετρας,
Κίνηση Πολιτών Δήμου Ιεράπετρας,

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 17 Οκτωβρίου 2014 η δημοτική αρχή έφερε για ψήφιση το θέμα,

«Έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ των έργων «Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα συνολικής ισχύος 1500KW, στις περιοχές «Ακρεβάτους» (500 KW), Στενάκους (500 KW), Τ.Κ. Βαϊνιάς και «Καμένο Μιτάτο» (500 KW), Τ.Κ. Σταυροχωρίου Δήμου Ιεράπετρας, της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΑΚΗ- ΚΑΖΑΝΗ Ο.Ε.».

Κατά τη συζήτηση του θέματος αναδείχθηκε ότι δεν υπήρξε ο εύλογος χρόνος για να μελετηθεί αναλυτικά μια τόσο μεγάλη μελέτη, που και ελλιπής ήταν, αλλά και δεν ήταν η τελική που κατατέθηκε στην Περιφέρεια για έγκριση, ενώ τονίσαμε την σοβαρότητα που απαιτείτε για τέτοια έργα, μιας και η λειτουργία τους μπορεί να βλάψει το περιβάλλον ανεπανόρθωτα.

Δεν εκφράστηκε κανένας σύμβουλος αντίθετος με το έργο, αλλά αναδείξαμε την ανάγκη να δοθεί μία αναβολή στο θέμα, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να το μελετήσομε περισσότερο, να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και να το ψηφίσομε σε επόμενη συνεδρίαση.

Παρόλο την προχειρότητα και την βιασύνη που παρουσιάστηκε αυτό το θέμα, η δημοτική αρχή προχώρησε στην ψήφιση του, όπου και έγινε τελικά δεκτό με πληοψηφία, μόλις μίας ψήφου και θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε, ότι μέλος της εταιρίας που κατέθεσε την συγκεκριμένη ΜΠΕ, ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής..

Αμέσως μετά την ψήφιση αυτή, δεκάδες συμπολίτες μας έχουν ξεσηκωθεί και με αίτημα τους από τις 18/11/2014 προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ζητούν να συζητηθεί ξανά το θέμα και να ενημερωθούν όπως θα έπρεπε εξ αρχής να είχε γίνει, κάτι που ακόμα όμως δεν έχει ικανοποιηθεί όπως προβλέπεται άλλωστε και από τον κανονισμό.

Στην τελευταία συνεδρίαση στις 15/12/2014 υπήρξαν και άλλα παράδοξα που και μας προβληματίζουν και μας στεναχωρούν.

Κατά πληοψηφία ψηφίστηκε το θέμα, «Απευθείας εκμίσθωση, μετά από άγονες δημοπρασίες, του δημοτικού ακινήτου επί των οδών Κόρακα & Νικ. Φωκά», και με το μίσθωμα να ανέρχεται στις 37.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης το θέμα, «Παραχώρηση χρήσης των τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων του Δήμου στη θέση Περιστεράς», που έχει να κάνει με ένα αίτημα της DIGEA και αφορά ένα χώρο λιγότερο από 500 μέτρα με μίσθιο 4.000 ευρώ το χρόνο, καθώς και την υποχρέωση να δώσει σήμα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, ψηφίστηκε ομόφωνα.

Μεγάλη ένταση όμως προκλήθηκε με το θέμα, «Παραχώρηση χώρου δημοτικού ακινήτου για στέγαση του ΚΤΕΛ Ιεράπετρας» και αφορά ακίνητο 3 στρεμμάτων, που δίπλα του ακριβώς υπάρχει και λειτουργεί νηπιαγωγείο και με μίσθιο μόλις 6.000 ευρώ το χρόνο δηλαδή 500 ευρώ το μήνα.

Δεν μπορούμε να πιστέψομε ότι, ο χώρος στάθμευσης, που βρίσκεται δίπλα στα ΕΛΤΑ παραχωρήθηκε για 37.000 ευρώ, τα ελάχιστα τετραγωνικά στον Περιστερά παραχωρήθηκαν για 4.000 ευρώ καθώς και την υποχρέωση να δοθεί σήμα σε όλα το τοπικά διαμερίσματα , και για το φιλέτο οικόπεδο των τριών στρεμμάτων, να παραχωρηθεί αφού ψηφίστηκε με πληοψηφία, στο αστείο ποσό των 6.000 ευρώ;

Πιστεύομε ότι με τέτοιες αποφάσεις δεν προστατεύομε ως οφείλομε, το συμφέρον του δήμου μας και των δημοτών μας και αν όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την υλοποίηση των προσωπικών προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Καλατζάκη, τότε τι άλλο να υποθέσομε;

Συμμετέχομε στο δημοτικό συμβούλιο με διάθεση εποικοδομητική, με προτάσεις και στηρίζομε το ότι καλό για τον πολίτη γίνετε και προγραμματίζεται, αλλά ταυτόχρονα ελέγχοντας την δημοτική αρχή και είμαστε έτοιμοι ακόμα και να συγκρουστούμε για ότι παράδοξο κατά την γνώμη μας συμβεί.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.