Δρόμος«Υπερβολικές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο έργο της παράκαμψης του Μακρύ Γιαλού που μελετήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με στόχο την καπηλεία του από την Κυβέρνηση.
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Επανειλημμένα εδώ και 2,5 χρόνια με ερωτήσες αλλά και αναφορές που κατέθεσα στη Βουλή είχα θέσει επιτακτικά το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου «Ολοκλήρωση παράκαμψης Κουτσουρά – Μακρύ Γιαλού – Ανάληψης.» Το συγκεκριμένο έργο είχε χρηματοδοτηθεί αρχές του 2004 από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
 
Σε απαντήσεις που δώσατε στη Βουλή με είχατε ενημερώσει ότι με την ολοκλήρωση των διαδικασιών της κήρυξης των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων θα εδημοπρατήτο τέλος του 2005, αφού το ΦΕΚ για την κύρηξη των απαλλοτριώσεων είχε δημοσιευθεί στις 15-6-2005.
 
Ενώ οδεύουμε όμως προς το τέλος του 2006 και σύμφωνα με τις απαντήσεις σας στο τέλος του 2005 θα είχε εγκατασταθεί εργολάβος έχουμε μια καθυστέρηση τουλάχιστον 1 έτους με υπαιτιότητά σας και σύμφωνα πάντα με τις δικές σας δεσμεύσεις.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
  • Ποιοι είναι οι λόγοι που υπήρξε αυτή η υπερβολική καθυστέρηση, αφού οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων δρομολογήθηκαν και το έργο ήταν ώριμο και χρηματοδοτημένο από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;
  • Αληθεύει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σκόπιμα σε επιδιώξεις που θέλουν να εμφανίσετε το έργο ότι ξεκινάει παραμονές εκλογών, ενώ γνωρίζουν όλοι ότι χρηματοδοτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, για να το καπηλευθείτε, ενώ ευθύνεστε για τις υπερβολικές καθυστερήσεις;
  • Ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του και σε ποια φάση υλοποίησης του βρισκόμαστε σήμερα»;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

(Ερώτηση για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών )

Print Friendly, PDF & Email

Από manos