ΜπραμιανάΘέμα:«Καθυστερήσεις στις διαδικασίες ολικής συντήρησης του φράγματος των Μπραμιανών, ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε με 3 δις δρχ., περίπου 9 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» Κύριε Υπουργέ, σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις που κατέθεσα στη Βουλή είχα θέσει το θέμα της υλοποίησης του έργου της ολικής συντήρησης του φράγματος των Μπραμιανών και των προσαγωγών του Μύρτου και της Καλαμαύκας που δεν είχαν συντηρηθεί.
 
Σας είχα επισημαίνει δε ότι το έργο αυτό είχε χρηματοδοτηθεί με απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης, καθώς και το ότι το έργο αυτό αποτελεί ένα έργο αναπτυξιακής πνοής που θα συνεχίσει να δίδει οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη στην περιοχή της Ιεράπετρας, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από παρατεταμένη λειψυδρία, αφού ο νομός Λασιθίου είναι από τους πλέον ξηροθερμικούς νομούς σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 
Στις απαντήσεις που έλαβα το μεν Υπουργείο Οικονομίας σχετικά με την πορεία της πίστωσης επιβεβαίωσε την απόφαση χρηματοδότησης από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά επεσήμανε κα την ευθύνη σας για τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου. Εσείς δε απαντώντας επιρρίψατε ευθύνες στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία δεν είχε εκπονήσει τις μελέτες δημοπράτησης των έργων, έτσι ώστε η Δ/νση Εγγειοβελτιωτικών Έργων του ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. να εγκρίνει τις διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου.
 
Δυστυχώς από ότι φαίνεται η μια πολιτική ηγεσία τα φορτώνει στην άλλη με αποτέλεσμα η έλλειψη συντονισμού, αλλά και η ολιγωρία σας να έχει οδηγήσει εδώ και 2,5 χρόνια το έργο αυτό σε στασιμότητα.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
 
– Γιατί η Περιφέρεια Κρήτης ενώ υπάρχει συγκεκριμένη χρηματοδότηση 3 δις δρχ. για τη συντήρηση του φράγματος εδώ και 2,5 χρόνια καθυστερεί τις μελέτες, προκειμένου να δημοπρατθεί το έργο; – Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί αυτή η μελέτη, η οποία καρκινοβατεί στην περιφέρεια Κρήτης, όπως με την απάντηση του ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. αποκαλύπτει και ταυτόχρονα σας εκθέτει για την ολιγωρία σας απέναντι στους αγρότες της Ιεράπετρας;
 
– Με την ολοκλήρωση της μελέτης πόσο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί έτσι ώστε το ΥΠΕΧΩΔΕ να εγκρίνει τις διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου που καρκινοβατεί εδώ και 2,5 χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.;
 
Ο ερωτών Βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης
 
 Ερώτηση για τους κ.κ. Υπουργούς
 1. Εσωτερικών
 2. ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos