Κατά συνθήκην ψεύδη και πολιτισμός
διάβαση πεζών στο λιμάνι Αγίου Νικολάου

Πολιτισμός εν προκειμένω είναι ο σεβασμός του ΚΟΚ, από όλους (κι όχι μόνο από τους οδηγούς) όσους μετέχουν στην κυκλοφορία, Οι πεζοί πάντως (απολίτιστοι, ίσως ή εξαναγκασμένοι από τα τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο του «Αστέρια») δε δείχνει, να τον σέβονται, είτε επειδή είναι απολίτιστοι, είτε επειδή θεωρούν, τους αποδέκτες του «παρά τους», εμάς, ως τέτοιους, οφείλοντας «εν πολλοίς» δουλική υπακοή, στα κελεύσματα και στις παραξενιές τους,βλέποντάς μας, ως  μίσθαρνα όργανά  τους.  Κι ασφαλώς δεν είναι φρόνιμο, να μιλούν, για ΚΟΚ, όσοι:

  1. δεν τον γνωρίζουν,(γιατί, λέει, πήραν δίπλωμα στο στρατό), ή
  2. εγκρίνουν την παρανομία (προσβολή περιβάλλοντος)επειδή «τους γυαλίζει» το αποτέλεσμα (Γαργαδόρος), ή
  3. τρέχουν, να σβήσουν παραβίαση  του ερυθρού, μην «κακοκαρδίσουμε» απολίτιστους επισκέπτες μας, ή
  4. συστήνουν επένδυση απαγορευμένων, από τον ΚΟΚ εμποδίων με υλικά (π. χ. αγκαθωτό σύρμα), για να τραυματίζουν πεζό ή όχημα, που ηθελημένα ή μη, θα πέσει πάνω τους, ή
  5. σιωπούν, στις, δημοτικές ή μη, άνομες πράξειςτοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτωνστη λωρίδα ΑμεΑ (δίπλα από την περιοχή της φωτογραφίας, στην  αρχή της 25ης Μαρτίου και στο «Μέλι» όπου τελευταία συναντήσεις «κορυφής»
  6. αφήνουν ασχολίαστα εκείνα τα τραπεζοκαθίσματα στ’ «Αστέρια» που εξαναγκάζουν τους πεζούς να βαδίζουν στο οδόστρωμα και φθάνοντας στου «Μαρή» να κινδυνεύουν, να κουτρουβαλιαστούν (όπως παλιότερα ο συντάκτης του δημοσιεύματος, που ακολουθεί, στα μαρμαρένια κολωνάκια της Ρ. Κουνδούρου), στα πλαστικά κολωνάκια του Λιμενικού, που δεν ήξερε, πού να τα βάλει και βάλθηκε να προστατεύσει «φάτσα» καταστήματος!     

Και να το Δημοσίευμα, που μ’ ενέπνευσε!

Το να σταματάμε στις διαβάσεις είναι πολιτισμός Από anatolh.com – 4 Ιουνίου 2019, 12:29

Διάβασα ότι το Ρέθυμνο είναι μια από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας που οι οδηγοί σταματούν στις διαβάσεις για να περάσουν οι πεζοί.

Εμείς  θα προσθέσουμε ότι και στην πόλη μας, τον Άγιο Νικόλαο, η κατάσταση είναι αρκετά καλή. Αυτό το διαπιστώνουμε έντονα στο λιμάνι, στο τέλος του κεντρικού δρόμου Ρούσου Κουνδούρου, αν και βέβαια υπάρχουν και οδηγοί που ποτέ δεν σέβονται τους πεζούς.

Μάλιστα, η καλή αυτή συνήθεια των οδηγών, να σταματούν δηλαδή τα αυτοκίνητά τους όταν βλέπουν πεζούς που θέλουν να περάσουν από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη, λειτουργεί και ως… «φανάρια» γιατί επιτρέπει την ομαλή κίνηση των οδηγών που έρχονται από τη γέφυρα.

Το να σταματάμε στις διαβάσεις, δεν είναι απλά κάτι που μας επιβάλει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Το να σταματάμε, είναι πολιτισμός.  Λ. Κ.                    

Να ’στε καλά Χριστός Ανέστη

Μανώλης Άρχος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos