ένας γιατρός λιγότερος στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
ένας γιατρός λιγότερος στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την απόφαση του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Ν. Ηγουμενίδη για τρίμηνη μετακίνηση ιατρού του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου προς το Νοσοκομείο Σητείας , εξέδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

Καταγγέλλουμε τη σημερινή απόφαση του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Ν. Ηγουμενίδη για την τρίμηνη μετακίνηση μόνιμου ιατρού βιοπαθολογίας του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου προς το Νοσοκομείο Σητείας για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την μετακίνηση ιατρού από το νοσοκομείο Σητείας προς Νοσοκομείο του ν. Ηρακλείου.

Η μετακίνηση γίνεται λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών, προφανώς ως προεκλογικό ρουσφέτι, τη στιγμή μάλιστα που η σημερινή ηγεσία της ΥΠΕ Κρήτης είχε στο πρόσφατο παρελθόν υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε επιστροφή όλου του προσωπικού που έχει μετακινηθεί από το νομό Λασιθίου προς άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.
Αντί να γίνει αυτό, βλέπουμε ακόμα μια μετακίνηση από το Νοσοκομείο Αγ, Νικολάου, μετακίνηση που αποδυναμώνει το μόνο οργανωμένο τμήμα Αιμοδοσίας που λειτουργεί στο νομό Λασιθίου και θα οδηγήσει σε περεταίρω συρρίκνωση του έργου του ΓΝΑΝ, για το οποίο ο κ. Ηγουμενίδης είχε δηλώσει ότι θα το στηρίξει για να λειτουργήσει ως κεντρικό Νοσοκομείο του νομού που θα είναι “ανάχωμα” στις διακομιδές ασθενών από το ν. Λασιθίου προς τα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Όμως ο Ν. Ηγουμενίδης συνεχίζει να πράττει τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε εξυπηρετώντας μεμονωμένα προσωπικά αιτήματα.
Είναι προφανές ότι το ήθος της κυβέρνησης της πρώτης “κυβέρνησης της αριστεράς” ουδόλως διαφέρει από την ηθική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ως Σύλλογος έχουμε προτείνει να δημιουργηθεί ένα διαφανές σύστημα μετακινήσεων και μετατάξεων προσωπικού συνδεδεμένο με τις προσλήψεις, έτσι ώστε να λάβει τέλος το απαράδεκτο και ρουσφετολογικό καθεστώς των τρίμηνων μετακινήσεων. Δυστυχώς η πρόταση μας δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα να συνεχίζονται αυτά τα προκλητικά φαινόμενα που αποδυναμώνουν τα Νοσοκομεία, και σε συνδυασμό με την έλλειψη προσλήψεων και την περικοπή των χρηματοδοτήσεων που επιβάλει η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, οδηγούν το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου σε συνεχή συρρίκνωση.
Αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο και αυτό είναι κάτι που η τοπική κοινωνία του Μεραμπέλλου και του ν. Λασιθίου πρέπει να το αντιληφθεί εγκαίρως και να αντιδράσει αναλόγως.

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos