ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός
ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός

Κατώτερο του αναμενόμενου χαρακτήρισε το συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκιδική, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης  Ζερβός, κάνοντας γνωστό ότι την εβδομάδα που διανύουμε, αναμένεται να  συνεδριάσει εκ νέου η ΠΕΔ Κρήτης,

προκειμένου να ληφθεί απόφαση σχετικά με το τι θα πράξουν οι αιρετοί του νησιού και πώς θα διαχειριστούν το ζήτημα της μεταφοράς των διαθεσίμων στην Τ.τ.Ε, συζητώντας παράλληλα μια σειρά σημαντικά τεχνικά ζητήματα. «Δυστυχώς-εξήγησε-σοβαρά θέματα που μας απασχολούν αυτή την περίοδο όπως είναι : τα διαθέσιμα, αλλά και μια σειρά άλλα θεσμικά ζητήματα, (όπως ο τρόπος διαχείρησης του ζητήματος της αλλαγής του Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τα θέματα που σχετίζονται με τη δυνατότητα  πρόσβασης των Δήμων στο Ε9 για την σωστή κατανομή των βαρών), τέθηκαν προς συζήτηση στην συνεδρίαση αλλά λόγω του  γενικού κλίματος του συνεδρίου, χάθηκαν μέσα στην προσπάθεια προσωπικής προβολής της ηγεσίας της ΚΕΔΕ.

Συνολικά –πρόσθεσε-ήταν ένα συνέδριο το οποίο μάλλον θα περάσει στην ιστορία ως μία απλή, συνάντηση  χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα. Εξάλλου –σχολίασε- η απόφαση που προέκυψε από την ΚΕΔΕ, για την μη μεταφορά των ταμειακών διαδεσίμων στηνΤ.τ.Ε, είναι σε λάθος κατεύθυνση,  διότι –εξήγησε- στην παρούσα φάση δεν μιλάμε πια για πράξη νομοθετικού περιεχομένου αλλά για νόμο του κράτους, με τον οποίο δεν συμφωνούμε, θα αγωνιστούμε να τον αλλάξουμε αλλά σε πρώτη φάση έχουμε όλοι την υποχρέωση να σεβαστούμε τη νομιμότητα των πραγμάτων !

Θεωρώ-είπε- ότι και η απόφαση αυτή, έχει αρκετά «τρωτά», διότι το να ζητάς από τον πρωθυπουργό της χώρας να πει: ότι η χώρα θα πτωχεύσει… θα πρέπει να μας δώσετε τα διαθέσιμα, θεωρώ ότι το  λέμε για να πούμε κάτι… Δεν είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να βγεί και να δώσει αυτό το μήνυμα στις αγορές.

Από δω και πέρα με την αποστολή ουσιαστικών εγγράφων στην πολιτική ηγεσία, θα δούμε αν υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης απόψεων- προτάσεων που θα ληφθούν υπόψη, δεδομένου ότι η καθημερινότητα των δήμων  είναι πολύ σκληρή, είτε αναφερόμαστε στη διαχείριση των παραλιών, στο χώρο των λιμενικών, είτε μιλάμε για προσλήψεις…

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα παραδείγματα των πολιτών που ανεμένεται να εργαστούν στα κοινωνικά προγράμματα, στην επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας , στην εθελοντική επιστροφή των αστυνόμων στις παλιές τους υπηρεσίες, στην επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων κ.α.   Υπάρχει ένα θολό τοπίο  -πρόσθεσε-αναφορικά με το που θα βρεθούν τα χρήματα για να γίνουν οι ρυθμίσεις καθώς και οι πληρωμές μισθών  υπαλλήλων που επαναπροσλαμβάνονται.

«Φαραωνικά έργα»

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου,σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ότι δηλαδή δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν άλλα «φαραωνικά έργα», υπογράμμισε : «δεν ξέρω αν σε αυτή τη λογική  φαραωνικό έργο θεωρείται το αεροδρόμιο Καστελλίου , η αναμόρφωση του αεροδρομίου Ηρακλείου ή κυρίως η ολοκλήρωση των δικτύων του φράγματος του Αποσελέμη. Γενικά αυτό το θολό τοπίο το οποίο υπάρχει και στην ελληνική κοινωνία  σήμερα  (προς τα πού πάμε), καταγράφτηκε επακριβώς δυστυχώς και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos