... πριν την επέμβαση της αστυνομίας
… πριν την επέμβαση της αστυνομίας

Ειδομένη, η εικόνα μιλάει, αλλά είναι πλέον παρελθόν, μετά την επέμβαση της αστυνομίας το πρωί της Τετάρτης (9/12), για την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών γραμμών από τους μετανάστες. Χάος που προσπάθησε να μας περιγράψει ο Βασίλης Χατζηδάκης, ο οποίος συνόδευσε την αποστολή των ειδών που συγκεντρώθηκαν από φορείς του Αγίου Νικολάου και βρέθηκε στην Ειδομένη για κάποιες ώρες

έχοντας μείνει κατάπληκτος από το θέαμα, τη κατάσταση, το χάος, τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί, εγκλωβισμένοι από τα κλειστά σύνορα της Π.Γ.Δ.Μ.

Στο περιθώριο συνέντευξης που μας έδωσαν εκπρόσωποι κάποιων εκ των διοργανωτών για την εκδήλωση “τα μωρέλια μωρέ να σώσουμε“, αναφέρθηκαν στο αλαλούμ που επικρατεί σε όλη την ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων που η Ελλάδα κατά κύριο λόγο έχει υποστεί.

Αλλά μας έκανε εντύπωση η αποστροφή του λόγου του Βασίλη Χατζηδάκη, ο οποίος μιλώντας όσο έμεινε στην Ειδομένη με τους εθελοντές που τόσο καιρό στηρίζουν τους απελπισμένους: μόλις ήρθαν τα λεφτά (δηλ., από ΟΗΕ και αλλού), εμφανίστηκαν και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις !!!

Κάποιοι έχοντας σαφώς γνώση του αντικειμένου, κάποιοι όμως μόνο για να φωτογραφηθούν ότι βρέθηκαν εκεί. Πριν την εμφάνιση των χρημάτων και των Μ.Κ.Ο., μόνο οι εθελοντές από το υστέρημα του χρόνου τους φρόντιζαν τους κατατρεγμένους…..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos