Πάρε κόσμε...Οι τελευταίες κινητοποιήσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων ανά τη χώρα, δείχνουν ότι αυτό το κράτος, δεν πάει καλά.

Σήψη, παρκμή, αμορφωσιά, αναισθησία……..η Nεοελληνική πραγματικότητα.

Το Πα.Σο.Κ. επί των ημερών του, εκτός από τα πολλά καινά δαιμόνια που εισήγαγε, ή διόγκωσε στην Ελληνική κοινωνία, εισήγαγε και το περιβόητο Κοινωνικό Αυτοματισμό, δηλαδή λαϊκά: ρίξε τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης για να βγεις εσύ (ο κυβερνών), λάδι.

Μέχρι στιγμής και η Νέα Δημοκρατία σε κάποιες των περιπτώσεων χρησιμοποιεί αυτό το εφεύρημα, ενώ από τη πλευρά των δυο κομμάτων της Αριστεράς εκτοξεύονται διάφορα, πέραν της λογικής.

Όμως, κάποτε ο κόμπος φτάνει στο χτένι…..

Αυτό το κράτος ζει με δανεικά, εντός εικονικής πραγματικότητας, ζει κατά λάθος, αφού όπως λέει και ο Τζιμάκος, «ο Θεός έχει χιούμορ».

Αντί λοιπόν τα Κόμματα της χώρας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και στη συνέχεια και από κοινού να ενημερώσουν πλήρως τον Έλληνα, για την πραγμαική κατάσταση της χώρας, αναλίσκουν τις δυνάμεις τους στην στείρα αντιπολίτευση.
Θα έπρεπε λοιπόν να εξηγήσουν πειστικά ότι, αν δεν βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας, το μέλλον φαντάζει αβέβαιο, ανέφικτο, καταστροφικό, ανύπαρκτο.

Η κάθε κοινωνική ομάδα, όπως και αν λέγεται, όποιο και αν είναι το αντικείμενο της, θα πρέπει να κατανοήσει μέχρι που θα πρέπει να φτάνει η όποια της διεκδίκηση. Διότι η οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν επιτρέπει πολυτέλειες. Και γιΆ ατό φταίμε όλοι. Κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, αφού εμείς με τη στενή συμφεροντολογική μας λογική, τους εκλέξαμε.

Οι Ναυτεργάτες χρησιμοποιούν τους κατοίκους όλου του Αιγαίου ως μοχλό πίεσης κατά της κυβέρνησης και οι αγρότες της Κρήτης μετακυλύουν την πίεση στους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού, κόβοντας το στη μέση.

Ποια θα είναι η επόμενη σκηνή. Θα βγουν τα πιστόλια και θα αρχίσουμε να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον, με πρόσχημα τα «κεκτημένα»; Ένας νέος εμφύλιος;

Με αυτές τις περίφημες «σύγχρονες λογικές» καταφέραμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα στο πιο απάνθρωπο κράτος της Ευρώπης. Ένα κράτος που τρώει τα παιδιά του.

Μια έκκληση από ένα μικρό μέσο ενημέρωης από την άκρη αυτής της χώρας:

Σεβαστείτε τον πλησίον σας. Έχει και αυτός ανάγκες. Ιεραρχείστε και προπαντός, κύριοι. Βάλτε νερό στο κρασί σας. Δημοκρατία δεν σημαίνει ασυδοσία !

Πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα……..

Γιώργος Τουτουδάκης

 
Υ.Γ. Ίσως όλα αυτά έχουν την έξήγηση τους, στη κουβέντα που είχε πει προεκλογικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος: Υπερασπιστείτε το μικροαστικό σας όνειρο…..
Print Friendly, PDF & Email

Από manos