συνταξιούχοι από τις 6 το πρωί ...!!!
κακόμοιρε Έλληνα τα χάλια σου …..

Τα παράνομα, ανήθικα, καταστροφικά και αντισυνταγματικά Capital Controls επιβλήθηκαν με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και η αιτία ήταν όπως μάς λέγανε οι κυβερνώντες, λόγω του πανικού που δημιουργήθηκε τότε την εβδομάδα του δημοψηφίσματος. Μετά την 5η Ιουλίου μάς είχαν διαβεβαιώσει ότι, θα τα καταργούσαν άμεσα.

Πέρασε το δημοψήφισμα αλλά τα Capital Controls δεν σταμάτησαν το καταστροφικό τους έργο στην οικονομία της χώρας μας. Μας λέγανε πάλι ότι, πρέπει να ψηφιστεί νέο 3ο μνημόνιο, αλλιώς δεν μπορεί να αντέξει το τραπεζικό σύστημα κι έτσι πρέπει να συνεχιστούν τα Capital Controls. Ψηφίστηκε το ανήθικο 3ο μνημόνιο στις 14 Αυγούστου από τα 5 δωσιλογικά κόμματα, αλλά και πάλι δεν σταμάτησαν οι περιορισμοί στις τράπεζες.

Μετά την ψήφιση του μνημονίου λέγανε πάλι στους πολίτες ότι, για να σταματήσουν τα Capital Controls, πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν πρώτα οι συστημικές τράπεζες στις αρχές του 2016, αλλιώς δεν θα μπορεί να σταματήσει η παράνομη αυτή πράξη των κυβερνήσεων.

Αυτό το διάστημα σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, είπε ότι τα Capital Controls θα σταματήσουν αρχές του 2016. Όμως δεν πέρασαν μερικές ώρες από τη δήλωση αυτή και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, δήλωσε διαψεύδοντας την Κατσέλη ότι, τα Capital Controls θα σταματήσουν τέλη Ιουνίου του 2016!!!

Όμως πριν λίγες μέρες, σε ομιλία του στη σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Μουρμούρας, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Τσακαλώτου, δήλωσε ότι: “Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν αρκεί για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και πως πρέπει να εκπληρωθούν κι άλλες προϋποθέσεις εκτός από την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, όπως η ρύθμιση του δημόσιου χρέους, η ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΕΚΤ, η συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση και ένα θετικό επενδυτικό σοκ.”
Δηλαδή μάς είπε με λίγα λόγια :”Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι..”

Από ψέμα σε ψέμα, κοροϊδεύουν το λαό, τους καταθέτες, τους επιχειρηματίες και όλους τους συναλλασόμενους με το τραπεζικό σύστημα, διαλύοντας και ισοπεδώντας την οικονομία. Οι λίγες έστω καταθέσεις πολλών δεκαετιών από εργαζόμενους, κινδυνεύουν να “κουρευτούν” επειδή φάνηκαν βλάκες που δεν έβγαλαν κι αυτοί τα νόμιμα χρήματά τους στο εξωτερικό, όπως έκαναν οι ληστέψαντες επί δεκαετίες τη χώρα πολιτικοί και οι ανήθικοι επιχειρηματίες, ολιγάρχες που φιγουράρουν στις λίστες Λαγκάρντ κλπ.

Για να μην σας κοροϊδεύουν λοιπόν εσάς τους καταθέτες χάπατα οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όπως κάνουν διαχρονικά και αδιαλείπτως, σάς λέω τα παρακάτω και να τα βάλετε καλά στο μυαλό σας :
“Τα Capital Controls δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ, όσο υπάρχουν μνημόνια στη χώρα. Μνημόνια στη χώρα θα υπάρχουν όσο είμαστε στο ευρώ και ο λαός θα ψηφίζει και θα στηρίζει τα 5 προδοτικά, δωσιλογικά, ξεπουλημένα, μνημονιακά κόμματα. Από τα Capital Controls θα απαλλαγούμε, όταν απαλλαγούμε από τους αλήτες που συγκυβερνούν, είτε με τη σημερινή μορφή διακυβέρνησης, είτε με την όποια Οικουμενική μορφή συγκυβέρνησης που πιστεύω, θα έρθει πολύ σύντομα.”

Όποιος θέλει να έχει καθαρή τη συνείδησή του και να κάνει το χρέος του απέναντι στις γενιές που έρχονται, ας πολεμήσει με όποια μέσα μπορεί αυτό το σάπιο και πουλημένο σύστημα εξουσίας, που εξοντώνει τους πολίτες και ξεπουλά την Ελλάδα. Κι όσοι έχετε ακόμα χρήματα στις τράπεζες οργανωθείτε και βρέστε τρόπο να πάρετε τα χρήματά σας προτού σάς τα ”φάνε” κι αυτά και μετά θα γελάνε οι μνημονιακοί πολιτικοί και θα σας δουλεύουνε κι από πάνω!!! Ξυπνείστε επιτέλους και μην κοιτάτε καθημερινά τις ρυπογόνες οθόνες του MEGA και ΣΚΑΙ, και τα γελοία ψεύδη του κυβερνητικού τσίρκου, για το πότε θα σάς δώσουν πίσω τις καταθέσεις σας, το κόπο σας και τον ιδρώτα δεκαετιών, οι παράνομες τράπεζες της ολιγαρχίας. Όσο οι καταθέτες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν οργανώνονται για να ”μπουκάρουν” παίρνοντας με το τσαμπουκά τα νόμιμα χρήματά τους, τόσο οι τραπεζίτες με τα κυβερνητικά υποκείμενα θα τους κλέβουν!!!

Διώξε συνέλληνα το φόβο από μέσα σου και όρθωσε το ανάστημά σου ενάντια στους βιαστές της Εθνικής μας Αξιοπρέπειας, αλλά και της προσωπικότητάς μας. Να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση και να πολεμήσουμε τους Τυράννους. Ας σταματήσουμε να έχουμε ειδωλολατρία για το ευρωνόμισμα.
Απομονώνουμε τα χάπατα που στηρίζουν το απολυταρχικο καθεστώς και τραβάμε το δικό μας, δύσκολο μεν, αλλά λυτρωτικό δρόμο.

Ή Τώρα ή Ποτέ. Η ιστορία δεν περιμένει!!!

του Σπύρου Μαγκουφάκη, εκπαιδευτικού

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos