Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο "Μύλο| και στηθαία ασφαλείας;
Η θέα από τον Μύλο στο λιμάνι

Από τον κ. Μανώλη Άρχο, πήραμε και δημοσιεύουμε τη παρακάτω αναφορά που κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στο Δήμο Αγίου Νικολάου, σχετικά με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γειτονιά “Μύλος” του Αγίου Νικολάου.

Όλα τα προηγούμενα σχετικά αναφέρονται κυρίως, σε ανυπόστατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, (είτε επειδή ουσία δεν υπάρχει μελέτη, αλλά εκθέσεις, είτε επειδή δεν έχει τελειωθεί, με έγκριση της Συντονίστριας της ΑΔΚ, μια και δεν αποτελούν τοπικό θέμα) και κατά ΣτΕ (εγκύκλιος ΥΠΕΣ 15109/13.05.2013) δεν επάγονται έννομα αποτελέσματα.

Το πρόβλημα μεθοδεύτηκε και στήθηκε, με την κοινοποιηθείσα εγκύκλιο του Γ.Γ / ΑΔΚ αρ. πρωτ. οικ. 3208/24.10.2013 (ΑΔΑ: ΒΛΛΤΟΡ1Θ-ΝΨΒ) και την ευθύνη δε φέρει τόσο ο οδοντίατρος, νομίζω Γ. Γ. που την υπογράφει, αλλά οι άμεσοι και έμμεσοι συμβουλάτορες (ΥΠΕΣ+ ΑΔΚ) & συντάκτες της, που την προσυπέγραψαν, υποκαθιστώντας τη μελέτη, με τεχνικές εκθέσεις.

Και βεβαίωςη υποκατάσταση αυτή τεχνικής & επιστήμης, των απαιτήσεων του νόμου (ΚΟΚ άρθρο 52 § 2, 5 και Σύνταγμα άρθρο 24 § 2) ουδόλως απαλλάσσει το Δήμο, από τις ευθύνες, για την εφαρμογή εγκυκλίου αντικειμένης στο εν γένει Δίκαιο, το νόμο και το Σύνταγμα, αν προτιμάτε. 

Πολύ περισσότερο, που εξ αρχής κραδαίνοντας την εξουσία σας «γράψατε» όλοι τα σχετικά γραπτά μου (κάποιοι μάλιστα ζήτησαν, να τα λέμε στα ψου-ψου, για να εξανεμίζονται) στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Έτσι η υπόψη εγκύκλιος κατέστησε έτι περισσότερο και με την κρατική βούλα, το όποιο οδικό δίκτυο της Κρήτης ανυπόστατο, ανασφαλές και εν πολλοίς επιβουλευόμενο ανθρώπινη ζωή και περιουσία (το υπό στοιχείο e. σχετικό διαλαμβάνει αρκετά περιστατικά)!

Τελειώνω, επι του παρόντος, επισημαίνοντας, ότι τα υπό στοιχεία d. & g. σχετικά αφορούν καταγγελτική αναφορά μου, για κατασκευή στηθαίων ασφαλείας με ανυπόστατες πράξεις και η σιωπή όλων σας δείχνει το δυσθεώρητο της ανευθυνότητάς σας. Ανευθυνότητα που κατά το 1ο δημοσίευμα απτόητος ο Δήμαρχος συνεχίζει με οίστρο τις ανυπόστατες :

  1. «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Μύλου By anatolh.com28 Μαΐου 2019, 17:54  Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ενημερώνει τους κατοίκους της Περιοχής του Μύλου ότι από την Πέμπτη 30 Μαΐου θα ισχύσουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εν λόγω περιοχή» κι αδιαφορώντας, για τις εκκλήσεις (επισημάνσεις δικές μου) του Τύπου, στο ακολουθούν 2ο δημοσίευμα, εκείνος, περί άλλων τυρβάζει.
  2. 104fm.gr  «Όταν τα προστατευτικά στους δρόμους σκοτώνουν συντάκτης giorgos· Δημοσιεύτηκε 27/05/2019 · Ενημερώθηκε 28/05/2019
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο "Μύλο| και στηθαία ασφαλείας;
διαλυμένα προστατευτικά

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα το απόγευμα της Δευτέρας (27/5) φέρνει στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο τις μισές, επικίνδυνες δουλειές που γίνονταν και γίνονται στους δρόμους μας.

Ένας νέος άνθρωπος τραυματίστηκε βαριά από το τρύπημα του αυτοκινήτου του από μπάρα ασφαλείας στο ύψος των  Λιμνών. Προφανώς κάπως χάθηκε ο έλεγχος του αυτοκινήτου, αλλά είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει οριζόντιο διαλυμένα προστατευτικά κομμάτι του προστατευτικού στον αέρα, με αποτέλεσμα να καρφωθεί το αυτοκίνητο.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου σταθεροποιήθηκε και στη συνέχεια στάλθηκε σε νοσοκομείο στο Ηράκλειο. Δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματα του.

Πριν μερικά χρόνια σε αντίστοιχο, ίδιο, ατύχημα μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όχι πολύ μακριά από το σημερινό σημείο.

Και αναρωτιόμαστε:

  • Πόσοι ακόμα πρέπει να θυσιαστούν, για να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι και να διορθώσουν είτε τα φονικά τοποθετημένα προστατευτικά στους δρόμους, είτε να κλείσουν όλα τα ανοίγματα που βολεύουν κάποιους αλλά έχουν σκοτώσει αρκετούς συνανθρώπους»

Παρατήρηση:

Είναι αλήθεια ότι στην ΑΝΑΤΟΛΗ, αν θυμάμαι καλά, δεν καταγράφονται ποτέ οι συνθήκες του ατυχήματος κι όταν προ μερικών ετών ζήτησα από την Τροχαία ενημέρωση, για τις συνθήκες σε τροχαίο ατύχημα στη ΜΕΛΙΣΣΑ δεν μου δόθηκαν και ο τοπικός τύπος ουδέν ανέγραψε. Πρόσφατα άλλωστε συνέβη ανάλογο περιστατικό με δίκυκλο απέναντι από το μέγαρο της Περιφέρειας και καρφώθηκε ο οδηγός στο στήθος, από σίδερο στο πεζοδρόμιο, αλλά δεν είχε καμιά σχετική διευκρίνιση κι ο άνθρωπος πέθανε. Τι είδους σίδερο να ’ταν και ποιος το έβαλε εκεί; Άκρα του τάφου σιωπή! Βλέπετε το γνωστό ρητό «κόρακας, κοράκου δεν βγάζει μάτι» ζει και βασιλεύει.      

Άλλωστε στο θανατηφόρο τροχαίο της ανυπόστατης άλλωστε ανάπλασης του ΚΙ (μουτσούνες Αναπαύσεως) ουσιαστικός υπαίτιος ήταν κι ο Δήμος πλην παραλήφθηκε, ενώ στον προ μηνών τραυματισμό ενός παιδιού μπροστά στο ΜΕΛΙ (παλιό γήπεδο) και δύο γυναικών στον κ. κόμβο Αμμουδιού, έργαεπίσης ανυπόστατα, η ευθύνη του Δήμου είναι διπλή, το μεν για το ανυπόστατο των έργων,το δεγια την κατάληψη των πεζοδρομίων με τραπεζοκαθίσματα ή την έλλειψή τους στον κ. κόμβο.

Αυτές οι πρακτικές πάντως ευκολύνουν την ασυδοσία Διοίκησης κρατικής ή αποκεντρωμένης και ΟΤΑ, να συνεχίζουν εθνικομειοδοτικά, παρανομώντας, ως κοινοί απατεώνες, με πράξεις τους ανυπόστατες και να μη διορθώνονται τα αναδεικνυόμενα, ως κακώς κείμενα έργα, ενώ μάλιστα διαγκωνίζονται αναίσχυντα, αξιωματούχοι Κράτους κι Αυτοδιοίκησης και δη Μηχανι-κοί, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν, ή έχοντας μεσάνυχτα, εγκαινιάζοντάς τα και δη με έπαρση!

Να ’στε καλά Χριστός Ανέστη

Μανώλης Άρχος

Κρούστας 28 Μαΐου 2019

ΠΡΟΣ: 1.  ΑΔΚ Συντονίστρια κ. Κοζυράκη δια του Τμ. Δ-Ο ν. Λασιθίου)

  • Δήμο Αγίου Νικολάου

ΚΟΙΝ: 1. ΥΠΕΣ-Υπουργό κ. Αλ.. Χαρίτση

             2. ΥΥΜ&Δ Υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη

             3. ΥΕΝ  Γ. Γ. Λ. Λ. Π. & Ν. Ε

             4. Α. Δ. Λασιθίου-Τμ. Τροχαίας Α. Ν.

             5. Εισαγγελία Νεαπόλεως

             6. Συνδ. Υποψηφ. Δημάρχων

             7. Εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ/φωνή εν/ 104fm.gr

ΣΧΕΤ: Αναφορές-Καταγγελίες  μου με θέματα :

  1. «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ κυκλ. ρύθμιση» / από 11.04.2019,
  2. «Κρατική αβελτηρία «πληρώνει»! / από 15.04.2019
  3. «Μονοδρομήσεις … Κρεμαστές Γέφυρες και Κήποι!?!» / από 18.04.2019
  4. «Ανοήτως κι αμετανοήτως και νέα «Ανυπόστατα» έργα!» / από 25.04.2019
  5. «Οδηγείτε προσεκτικά»!! / από 27.04.2019
  6. Μεγαλείο σας, ανομία-μειοδοσία-διαφθορά, μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος & μείζονος Δημ. Συμφέροντος! / από 05.05.2019
  7. «Ανοήτως κι αμετανοήτως και νέα «Ανυπόστατα» έργα!» / από 09.05.2019,

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos