Λαϊκή Συσπείρωση
Λαϊκή Συσπείρωση

Αγαπητοί Δημότες,
η Δημοτική Αρχή Πατεράκη με μία απαράδεκτη ανακοίνωση τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμά, υπέρ του ΝΑΙ σε νέο μνημόνιο με βαριά αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα που έχουν ματώσει την ζωή μας.

Υιοθετεί την απόφαση της ΚΕΔΕ, του πανελλαδικού οργάνου των Δημάρχων. Θεωρώ υποχρέωση μου να πάρω θέση απέναντι σε όλα αυτά απευθυνόμενη στους Σητειακούς.

Αγαπητοί φίλοι,
Ο ρόλος της ΚΕΔΕ και των δυνάμεων που την συγκροτούν, όπως είναι η Δημοτική Αρχή Πατεράκη δεν ξαφνιάζει κανέναν. Χρόνια τώρα έχουν συνδράμει με κάθε μέσο και τρόπο την αντιλαϊκή επίθεση μέσω των δήμων. Σήμερα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το ρόλο τους. Βοηθώντας για άλλη μια φορά η ΚΕΔΕ την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ – ΔΝΤ να φορτωθεί ο λαός τα νέα αντιλαϊκά μνημόνια που είναι πάνω στο τραπέζι και που από κοινού έχουν δρομολογήσει σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων του.
Η Δημοτική Αρχή και οι άλλοι Δήμαρχοι που συγκροτούν την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ αναδεικνύονται για μια ακόμα φορά σε Θεματοφύλακα της πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου που έχει μετατρέψει τους δήμους σε επιχειρήσεις και τους δημότες σε πελάτες, που αξιοποιούν την κρίση για να εκβιάσουν και να ενσωματώσουν τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού και των παιδιών του στα συμφέροντα της εγχώριας και της διεθνούς πλουτοκρατίας.

Ανάλογη προσπάθεια γίνεται και στον τόπο μας, αξιοποιώντας της διαφαινόμενες ελλείψεις καυσίμων, τη βασανιστική διαδικασία που υποβάλλονται οι συνταξιούχοι για να εισπράξουν μέρος της σύνταξης (120 ευρώ) περιμένοντας στις ουρές.

Αγαπητοί Δημότες,
Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές αξιοποιούμε την εμπειρία μας.
Την Κυριακή δεν διαλέγουμε αντιλαϊκά μέτρα.
Δεν ψηφίζουμε νέα μνημόνια.
Ακυρώνουμε τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα.

Απορρίπτουμε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, όπως και την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί και οι δύο περιέχουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Τα κόμματα που στηρίζουν το ΝΑΙ, (ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ), όπως και τα κόμματα που στηρίζουν το ΟΧΙ, (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΝΕΛ), θεωρούν μονόδρομο τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιδιώκουν, με τα ψευτοδιλήμματα του δημοψηφίσματος, να σε μετατρέψουν σε συνένοχο στη πολιτική τους.

Όμως πρέπει να ξέρεις από την εμπειρία σου ότι:
Είναι αυτή η πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Πατεράκη για να επιβάλει δυσβάσταχτα δημοτικά και τέλη και να συζητά για αυξήσεις.
Είναι αυτή η πολιτική εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Πατεράκη, και επιβάλει τροφεία στον παιδικό σταθμό, αφήνει κάποια από τα παιδιά μας απ’ έξω.
Είναι αυτή η πολιτική που από την μία δίνει ζεστό χρήμα σε εργολάβους για αναπλάσεις πλατειών και πεζοδρομίων και από την άλλη απαγορεύει την αξιοποίηση των κονδυλίων για αναγκαίες υποδομές, συντήρηση και κατασκευή σχολείων.
Είναι αυτή η πολιτική που δεν επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή, να προσλάβει προσωπικό για την καθαριότητα και τις άλλες υπηρεσίες .

Αγαπητοί φίλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι.

Ξεπερνάμε το φόβο και την τρομοκρατία, τις αυταπάτες και την αναμονή.

Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς μνημόνια και δεσμεύσεις, με το λαό οργανωμένο και νοικοκύρη στον τόπο του. Την Κυριακή δεν διαλέγουμε μνημόνια.

Όχι στην πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.

Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.

Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία

Σταυρούλα Καράμπελα
Δημοτική σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.