λεωφορείο στη μέση του δρόμου, συνήθεια και ανοχή;
μόνιμη κατάσταση μέσα στη πόλη …

Το θέαμα σύνηθες για τη πόλη του Αγίου Νικολάου: το τουριστικό λεωφορείο στη μέση του δρόμου, αποβιβάζει ή επιβιβάζει τουρίστες, προς ή από ξενοδοχεία της περιοχής. Για τα επόμενα 1ο λεπτά, κολλημένη η κίνηση, η μισή πόλη περιμένει να φορτωθούν οι αποσκευές για να φύγει το λεωφορείο και να ομαλοποιηθεί η ροή των οχημάτων. Η συγκεκριμένη σκηνή, καθημερινή, κάτω από το γραφείο του δημάρχου Αγίου Νικολάου και της αρμόδιας αντιδημάρχου.

Κάτω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έχει δημιουργηθεί εσοχή ως στάση του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, που μπορεί να εξυπηρετήσει και τουριστικά λεωφορεία. Όμως είτε κάποιος ασεβής βρίσκεται παρκαρισμένος μέσα στην εσοχή, είτε ο εκάστοτε οδηγός του λεωφορείου βαριέται να κάνει δεξιά, λόγω όγκου δεν κάνει τη μανούβρα, άλλωστε ποιος να τον κουνήσει, οπότε μερικές δεκάδες αυτοκίνητα και οχήματα περιμένουν, άλλοτε υπομονετικά, άλλοτε με διαμαρτυρίες, να περάσουν. Και όλο και λιγότερες διαμαρτυρίες, αφού η δύναμη της συνήθειας επιβάλλει την ανοχή.

Και όλα αυτά κάτω ακριβώς από τα γραφεία της δημοτικής αρχής.

Πότε επιτέλους θα αποκτήσουμε συνείδηση, διοικούντες και διοικούμενοι; Εάν δεν είμαστε διατεθειμένοι να λύσουμε αυτά τα μικρά, πως θα αποφασίσουμε για τα χάλια του τόπου που έχουν ουσιαστικά συρρικνώσει τη τουριστική σεζόν στον ένα μήνα;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos