Μέγιστο Γελοιογράφημα, το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού!
Μέγιστο Γελοιογράφημα, το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού!

Γελάει ο κόσμος με τον εσμό των κάκιστων γελωτοποιών που είναι κατσικωμένοι στους σβέρκους μας παριστάνοντας την ελληνική κυβέρνηση.

Φαιδρότερος των ημερών, ο αναπληρωτής «υπουργός» Οικονομικών, ο οποίος με θράσος ανακοίνωσε ότι θα έχουμε για το 2015 ανάπτυξη  της τάξης του 2,9%, μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

Αυτή είναι η παραδοχή που έχουν χρεία οι ετοιμόρροποι άθλιοι των Αθηνών για να σουλουπωθεί ο τραγέλαφος του προϋπολογισμού τους για το έτος 2015. Έτσι το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε ο κυβερνητικός θίασος -με την «ανοχή», που θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί και σιωπηρή οργή, των υπάλληλων της Τρόικας- αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο γελοιογράφημα που έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα, μέσα στο 2014!
Το πρωτογενές πλεόνασμα, ισχυρίζονται οι φωστήρες της σφαλιάρας ότι θα αγγίξει τον εξωπραγματικό πλην όμως προγραμματικό στόχο του 3%, και θα διαμορφωθεί στο 2,9%, όπως ανακοίνωσε ο ανεκδιήγητος αναπληρωτής «υπουργός», χωρίς τουλάχιστον να κοκκινίζει, εφόσον δεν εγκαλείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας του οποίου θα δηλώνει, ασφαλώς, υπερήφανο μέλος, ο απατεωνίσκος «τεχνοκράτης», πρίγκιπας των φθηνών λογιστικών λαθροχειριών!
Το πιο αστείο απ΄ όλα είναι ότι η ανάπτυξη εικάζεται ότι θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, αφού προβλέπεται μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στα 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ, παρόλο που με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το σχετικό κονδύλι θα μπορούσε να είναι έως και 6,8 δισεκατομμύρια.
Ίσως, η περικοπή αυτή στις δημόσιες επενδύσεις να οφείλεται στην ανάγκη να εξευρεθούν τα 541 εκατομμύρια που απαιτούνται για την κάλυψη αναδρομικών οφειλών προς τους δικαστικούς και τους ένστολους: προς τους πρώτους για να κάνουν περισσότερο τα στραβά μάτια στις πράξεις και της παραλείψεις της θλιβερής ετούτης κυβέρνησης και προς τους δεύτερους, για να φυλάνε αυτούς τους αφιλότιμους, με υψηλότερο φρόνημα!
Με τη σκληρή διαπραγματευτική ορμή που τον χαρακτηρίζει, ο σαλτιμπάγκος που «πρωθυπουργεύει» διασφάλισε τη διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και επιβεβαίωσε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά μία δεκάρα στο λίτρο. Έτσι, είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα, αυτές οι ελαφρύνσεις -υπό την διαλυτική αίρεση που δίνουν οι συμφωνίες των Ολετήρων με τους επικυρίαρχους για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού, εκ μέρους της Τρόικας.
Σύμφωνα με το -ο Θεός να το κάνει- προσχέδιο, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 168% του ΑΕΠ, ήτοι στα 316 δισεκατομμύρια ευρώ. Ατυχώς, σε κανένα από τα παραρτήματα του προσχεδίου δεν εξηγείται πως φτάσαμε μετά από όλα τα κουρέματα και τα υπόλοιπα αήθη αίσχη που συνομολογήθηκαν και που εν τέλει μας κατέστρεψαν, να χρωστάμε περισσότερα απ’ όσα χρωστούσαμε πριν μπούμε στο πρόγραμμα “διάσωσης”! Ατυχέστερα, όμως, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση ενδιαφέρεται για τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής για τη διαλεύκανση αυτού του σκοτεινού λεκέ που λέγεται «Δημόσιο Χρέος» και που οι ίδιοι οι άθλιοι κυβερνήτες μας και οι πρόγονοί τους, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους εδημιούργησαν! Κι έτσι πορευόμαστε…
Παράλληλα, ευελπιστούν οι Ολετήρες ότι τα καθαρά έσοδα του ανάλγητου κράτους τους, θα είναι αυξημένα κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ και ότι θα αρμέξουν οι αναίσχυντοι από τους ραγιάδες γύρω στα 50,7 δισεκατομμύρια του χρόνου, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες θα είναι αυξημένες κατά 280 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω της επίπτωσης του νέου μισθολογικού καθεστώτος, ποιών άλλων:  των ενστόλων!
Υ.Γ. Μια καλή ιδέα που επεξεργάστηκε το επιτελείο του αναπληρωτή “υπουργού” Δημιουργικής Λογιστικής, ήταν να γίνουν κάποιες λελογισμένες περικοπές στους μισθούς των δασκάλων και των γιατρών, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια για περισσότερα δακρυγόνα και καπνογόνα προς χρήση από ορισμένους εκ των ενστόλων, αλλά τελικά η πρόταση κρίθηκε πολιτικά επιβλαβής από τους σοσια-ληστές της συγκυβέρνησης και αποσύρθηκε. Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν με νόημα ότι αυτό που κατατέθηκε δεν είναι παρά μόνο ένα προσχέδιο.
H σύνθεση είναι από την ΟΚΤΑΝΑ
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos