Μανώλης Γερακιανάκης, τιμή μου να είμαι κατηγορούμενος
η ένορκη κατάθεση Μαρκόπουλου

Στις 4 Δεκεμβρίου δικάζομαι μαζί με ακόμα δύο συναγωνιστές στο δικαστήριο της Νεαπόλεως, επειδή συμμετείχαμε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νοσοκομείου μας, κατά το διάστημα 1-4 Απριλίου 2013. 

Η δίωξη έγινε μετά από την καταγγελία του τότε διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μαρκόπουλου.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν απόφαση μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα, μέσα από δημοκρατικές και δημόσιες διαδικασίες, με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας. Στόχος ήταν, μετά και την συνεννόηση που είχε προηγηθεί με τον τότε διοικητή της 7ης ΔΥΠΕ κ. Γρηγοράκη, να ασκήσουμε πίεση ώστε κατά την συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών) στις 5 Απριλίου, να απαιτήσουμε το Αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου μας, καθώς επίσης την χρηματοδότηση και την επαρκή στελέχωση του.

Η κινητοποίηση περιοριζόταν στον αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου, στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στον προαύλιο χώρο που έγινε με απόλυτη επιτυχία και στη σύνταξη σχετικής μελέτης από τη διοίκηση, ώστε να στηρίζεται το αίτημα του Αυτοδιοίκητου.

Ο δοτός διοικητής Μαρκόπουλος, πιστός στην μνημονιακή πολιτική των κομματικών του φίλων που τον είχαν διορίσει, στις 2 Απριλίου καλεί την αστυνομία που όμως δεν διαπίστωσε ΚΑΜΙΑ αξιόποινη πράξη και αποχώρησε. Εκείνος καλεί αμέσως μια αντιπροσωπία της Επιτροπής Αγώνα και μετά από έντονη συζήτηση, αρνείται να αναλάβει την σύνταξη της μελέτης και απαιτεί να αποχωρήσουν όλοι από το χώρο του Νοσοκομείου.

Στις 3 Απριλίου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκδίδει Δελτίο Τύπου όπου δηλώνει την συμπαράσταση του στην κινητοποίηση, τονίζει ότι ουδεμία παρεμπόδιση συνέβη στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και καταγγέλλει τον Μαρκόπουλο για την πράξη του να καλέσει την αστυνομία, αλλά και για τις διοικητικές του παραλείψεις. Ταυτόχρονα, από τους διαμαρτυρόμενους συστήνετε επιτροπή με επικεφαλής τον ιατρό κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο, για να προχωρήσει στη σύνταξη της μελέτης.

Το πρωί της 4ης Απριλίου και ενώ συνεχιζόταν δυναμικά η κινητοποίηση, ο Μαρκόπουλος θέλοντας να δώσει ένα τέλος, δημιουργεί ένταση μόνος του, διακόπτει τη λειτουργία των εργαστηρίων και αμέσως επισκέπτεται το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας όπου δίνει Ένορκη Κατάθεση, (την οποία και σας επισυνάπτω) και από την οποία προήλθε και η δίωξη μας. Προφανώς ζήλεψε τη στάση του πρώην δημάρχου Αναστασάκη. όταν κατά τον πολυήμερο αποκλεισμό του Δημαρχείου είχε πράξει ανάλογα. Ήταν βλέπετε του ίδιου κόμματος και μέλος εκείνης της Δημοτικής Αρχής…. Και τότε είχαμε κατηγορηθεί και δικαστεί 11 συναγωνιστές και είχαμε αθωωθεί πανηγυρικά.

Μανώλης Γερακιανάκης, τιμή μου να είμαι κατηγορούμενος
ο Μανώλης Γερακιανάκης

Στην κατάθεση του ο πολιτικός Μαρκόπουλος, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, ορκίστηκε στο Ιερό Ευαγγέλιο και δήλωσε ανακρίβειες, ψέματα και συκοφαντίες. Είπε  ότι «περίπου τριάντα» πολίτες συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αλλά οι τότε φωτογραφίες τον διαψεύδουν πανηγυρικά. Με παρουσίασε ως επικεφαλή ενώ όλοι γνωρίζουν ότι στην Επιτροπή Αγώνα δεν υπήρχαν ποτέ προσωπικές θέσεις και επικεφαλείς. Είπε ακόμα πως δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν τα εργαστήρια, ενώ παραδέχεται ότι ο ίδιος διέκοψε την λειτουργία τους και πως διέταξε να αποχωρήσουν οι υπάλληλοι από τον γκισέ αφού δεν μπορούσαν να εισπράξουν το 5ευρω. Τέλος δήλωσε και το πιο θλιβερό (αγνοώντας το ότι είχε ορκιστεί στο Ιερό Ευαγγέλιο), είπε πως εκτός από εμένα που κατονόμασε, δεν αναγνώριζε κανέναν άλλο από τους συμμετέχοντες, είναι βλέπετε η πόλη μας τεράστια και δεν γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. Ως μέλος της Δημοτικής Αρχής δεν αναγνώριζε ούτε καν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που συμμετείχαν στην κινητοποίηση….

Έτσι ως υπηρέτης της πολιτικής, που θέλει το χρήμα να είναι πάνω από τον άνθρωπο, χωρίς να σκεφτεί τον Σύλλογο των Εργαζομένων που τον κατήγγειλε συνεχώς και τους συμπολίτες μας που ακόμα και από μακρινά χωριά είχαν φτάσει για να κάνουν εξετάσεις, διέκοψε δολίως την λειτουργία, για να κατηγορήσει την κινητοποίηση και να δικαιολογήσει την φυγή του στην αστυνομία.

Από αυτή την Ένορκη Κατάθεση προήλθε η δίωξη μας, χωρίς ο Εισαγγελέας να λάβει υπόψη του καμία από τις Ένορκες Καταθέσεις του Προέδρου των εργαζομένου του Νοσοκομείου και μίας νοσηλεύτριας, που διαψεύδουν κατηγορηματικά το διοικητή, ούτε βέβαια και τις καταθέσεις μελών της Επιτροπής Αγώνα.

Είναι ξεκάθαρα μια Πολιτική Δίωξη που στρέφεται κατά των μαζικών και δίκαιων αγώνων των πολιτών, αποσκοπεί στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων, στον εκφοβισμό όσων συμμετέχουν και που με χαρά για άλλη μία φορά θα αντιμετωπίσω.

Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να καταδικάζουν και να βάζουν στο περιθώριο τους πολιτικούς Μαρκόπουλους και τις πολιτικές τους, που ως μόνο στόχο έχουν το κομματικό και προσωπικό συμφέρον, να συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και να απαιτήσουν το τέλος τέτοιων διώξεων.

Γερακιανάκης Μανώλης

Κατηγορούμενος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos