Συνδικάτο ΕΤΞ – ΣΕ Ν. Λασιθίου, ο «ΤΑΛΩΣ»
Συνδικάτο ΕΤΞ – ΣΕ Ν. Λασιθίου, ο «ΤΑΛΩΣ»

“Η μειοψηφία του Δ.Σ του συνδικάτου “Τάλως” καταγγέλλει  την πρωτοφανή απόφαση των υπολοίπων τεσσάρων μελών, να μην βγει ανακοίνωση – κάλεσμα  σε απεργιακή αγωνιστική συγκέντρωση των μελών του,

για την ημέρα της πρωτομαγιάς,αγνοώντας έτσι  το μήνυμα της ημέρας.

Η 1η του Μάη είναι απεργία κι η εργατική τάξη τιμά και θυμάται τους αγώνες που έγιναν με θυσίες, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας – καλύτερα μεροκάματα.

Η πρωτομαγιά επίσης σηματοδοτεί το έναυσμα για νέους αγώνες.

Στην δύσκολη εποχή της κρίσης και των μνημονίων, μόνο με σκληρούς αγώνες και αταλάντευτη στάση απέναντι στους εκμεταλλευτές της τάξης μας, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας περιμένει εμάς και τα παιδιά μας,κι όχι με συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Αυτό έχει δείξει η ιστορία, αυτό μαρτυρούν και η μνήμες της εργατικής πρωτομαγιάς.

Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τη μάχη για εξύψωση του βιοτικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών ,για

εργατική αλληλεγγύη και συναδελφωση, ώστε να δημιουργηθεί συνδικαλιστική – ταξική συνείδηση και νοοτροπία, όπως ορίζεται και από το καταστατικό του συνδικάτου”.

Τα μέλη του Δ.Σ

ΜΑΡΙΑ ΠΛΕΞΙΔΑ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΛΙΚΟΣ

Διάβασα με την δέουσα προσοχή την καταγγελία της “μειοψηφίας” του Συνδικάτου “ΤΑΛΩΣ” όπως θέλουν να αυτοαποκαλούνται και θα προσπαθήσω μέσα από λίγες γραμμές να δώσω μια λογική εξήγηση στο περιστατικό.

Οι υπογράφοντες συνάδελφοι έχουν εξαπολύσει ένα κατηγορητήριο επειδή το Δ.Σ. του Συνδικάτου δεν έλαβε απόφαση να κατέβει στην απεργιακή συγκέντρωση στη Μαρίνα και ο “συνάδελφος” Γ. Τσαλίκος απείλησε την Πρόεδρο ότι… “θα την κρεμάσει στα μανταλάκια”;

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι το “ΤΑΛΩΣ” δημιουργήθηκε από την ανάγκη των εργαζόμενων να έχουν δίπλα τους ένα σωματείο που να προασπίζει τα δικαώματά τους και στη σύντομη πορεία μας, εμφανώς το έχουμε αποδείξει.

Αν για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά έχουν διαχωρίσει τη θέση τους μέσα στο Δ.Σ. και η μόνη τους δράση είναι να “καταγγέλλουν” διάφορα πράγματα και να μην γίνεται τίποτα επί της ουσίας, όπως με την καταγγελία που έκαναν ώς “ξενοδοχοϋπάλληλοι του ΠΑΜΕ” για απολυμένο εργαζόμενο αφήνοντάς τον άνεργο για ένα μήνα – νομίζουν ότι προσφέρουν έργο – ας συνεχίσουν να το κάνουν…

Τα υπόλοιπα μέλη  του Δ.Σ. (η “κλίκα” όπως μας αποκάλεσε η “συνάδελφος” Μ. Τσολάκη), θα συνεχίσουν όσο μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στους εργαζόμενους, όπως κάνουν με συνέπεια από την ημέρα της εκλογής τους.

Τα παραπάνω υπογράφοντα μέλη του Δ.Σ. την καταγγελία “της μειοψηφίας”, ας αφήσουν έξω από το “ΤΑΛΩΣ” την κομματική τους ταυτότητα, να θυμούνται ότι το Συνδικάτο έχει μέλη από όλους τους πολιτικούς-κομματικούς χώρους και ας προσπαθήσουν τουλάχιστον να είναι συνεπείς και παρόντες στις μηνιαίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. και όχι επιλεκτικά όπως κάνουν μέχρι σήμερα.

Το συνδικάτο “ΤΑΛΩΣ” και ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά εξέδωσε ( Πρωτομαγιά 2015) και δράση τη μέρα της Πρωτομαγιάς ανέπτυξε (Δράση Πρωτομαγιάς του συνδικάτου μας).

Προσωπικά, πάντα εκφράζοντας την άποψή μου, λυπάμαι για την νοοτροπία που κουβαλούν πως όποιος δεν είναι μαζί τους είναι εχθρός τους, τους επαναλαμβάνω (για πολλοστή φορά) και δημοσίως ότι δημοκρατικά μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε σε πολλά, αλλά κοινός σκοπός είναι ένας και πρέπει να είναι ο στόχος μας: Τα συμφέροντα των εργαζόμενων και μόνο αυτά!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.