νοσοκομείο Νεάπολης
το Διαλυνάκειο νοσοκομείο Νεάπολης

Επειδή στην τοπική εφημερίδα δημοσιεύτηκε (και μάλιστα σε πρωτοσέλιδο) ότι “Υπεγράφη η χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ για το Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης

πρέπει να διευκρινιστεί ότι κάτι τέτοιο  δεν έγινε, αλλά η απόφαση του υπουργού υγείας Μ. Βορίδη αφορά στην έγκριση της σκοπιμότητας του έργου.

Μάλιστα στην απόφαση του Υπουργού Υγείας  αναφέρονται χαρακτηριστικά τα παρακάτω για τη χρηματοδότηση του έργου: “πηγή χρηματοδότησης του έργου προτείνεται να είναι οι πόροι του ΣΕΣ (ΕΣΠΑ 2014 -2020) και οι διαδικασίες υλοποίησης θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης

Είναι φανερό ότι πράξη ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης και υπογραφή χρηματοδότησης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Αυτό που έγινε είναι η υπογραφή της έγκρισης σκοπιμότητας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί το έργο στο ΠΕΠ.

Οι πολίτες της περιοχής μα μπορούν να κρίνουν για ποιους λόγους δεν υπογραφόταν τόσα χρόνια η έγκριση σκοπιμότητας και υπογράφηκε λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Επίσης οι πολίτες μπορούν να κρίνουν τους λόγους που από την τοπική εφημερίδα παρουσιάστηκε 4 ημέρες πριν τις εκλογές η ανύπαρκτη εικόνα της εξασφάλισης της χρηματοδότησης του έργου και της ένταξης του στο ΕΣΠΑ ενώ κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν ισχύει.

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής θα αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ενδιαφέρον τα σοβαρά θέματα των δομών υγείας στο νομό Λασιθίου και θα προχωρήσει χωρίς αναιτιολόγητες καθυστερήσεις το έργο της υλοποίησης του “Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας” στη Νεάπολη.

Γιώργος Μανουσάκης

Αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ΓΝ Λασιθίου – Διαλυνάκειο Νοσοκομείο ΚΥ Νεάπολης

Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Σχετικό άρθρο:

Ποιος δεν θέλει το Κέντρο Αποκατάστασης Λασιθίου;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos