Μουσικό σχολείο, προκλητική στάση βουλευτών Λασιθίου
to Καβούσι or not to Καβούσι;;;;

Προκλητική και επιζήμια για το νομό Λασιθίου χαρακτηρίζει τη στάση των Βουλευτών του νομού για το θέμα του Μουσικού Σχολείου ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του «Αρμοδιότητα και ευθύνη των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα η επιδίωξη ισόρροπης ανάπτυξης στο νομό Λασιθίου μέσα από γόνιμες και εποικοδομητικές συνεργασίες των δήμων του.

Η στάση και των δύο Βουλευτών του νομού μας, κ. Θραψανιώτη και κ. Πλακιωτάκη, για το θέμα του Μουσικού Σχολείου, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το μείζον πρόβλημα του Λασιθίου, που δεν είναι άλλο από την καλλιέργεια κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των πόλεων και των δήμων του νομού που αυτή τη φορά καλλιεργείται από τους ίδιους τους Βουλευτές του.

Ως Δήμαρχος Ιεράπετρας θεωρώ προκλητική και επιζήμια μια τέτοια τακτική και συμπεριφορά που το μόνο που φέρνει στο Λασίθι είναι αντιπαλότητες και διενέξεις.

Θεωρώ σε κάθε περίπτωση υπεύθυνους για κάτι τέτοιο και τους δύο κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους, οι οποίοι οφείλουν να δημιουργούν συνθήκες γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου σε επίπεδο νομού και όχι να προκαλούν βλαβερές αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα του Μουσικού Σχολείου αφορά στο σύνολό του το νομό Λασιθίου και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία άλλωστε έχει εκφράσει την πρότασή της.

Όσον αφορά για το χαρακτηρισμό αυτής από τον αγαπητό συνάδελφο Δήμαρχο  Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνη Ζερβό ως πέρα από κάθε λογική, αφού προτείνει την ίδρυση του εν λόγω σχολείου σε ένα χωριό, όπως το Καβούσι, δεν έχω παρά να τον καλέσω να αναλογιστεί το παράδειγμα του δήμου του με τη στέγαση του παραρτήματος του ΤΕΙ Κρήτης σε ένα χωριό, όπως τα Λακώνια.

Από μέρους μας στηρίζουμε την πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου στο Καβούσι και καλούμε την Κυβέρνηση να στηρίξει και αυτή την εμπεριστατωμένη αυτή πρόταση η οποία εξυπηρετεί τις ανάγκες  στο σύνολο του νομού Λασιθίου» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos