ΝοΔΕ Λασιθίου για ρουσφετολογικές προσλήψεις στην υγεία
Νέα Δημοκρατία

Με τροπολογία που κατέθεσε εσπευσμένα η Κυβέρνηση, επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο σε ρουσφετολογικές προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (πλην των ιατρών)  στα νοσοκομεία της χώρας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας.

Επί της ουσίας βέβαια η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με προφανή σκοπό την ικανοποίηση της κομματικής της πελατείας, νομοθετεί πλέον την επιλογή του προσωπικού μέσω ηλεκτρονικών καταλόγων που θα τηρούνται στις Υγειονομικές Περιφέρειες, καταργώντας ουσιαστικά τον ΑΣΕΠ!

Για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ του νομού Λασιθίου βέβαια, υπεύθυνος ΚΑΙ για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία του Λασιθίου είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης!! Άποψη και θέση που πέρα από γέλια θα πρέπει να μας προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό για το πώς αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα οι κυβερνώντες.

Ας μας απαντήσουν όμως:

  • Ήταν ή δεν ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, αντί να προσλάβει αντίστοιχο αριθμό γιατρών για τα νοσοκομεία της χώρας.
  • Ήταν ή δεν ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να σπαταλήσει χρήματα του ΕΣΠΑ στην Υγεία για την δημιουργία των ΤΟΜΥ; Στο Λασίθι βέβαια δεν λειτούργησε κανένα ΤΟΜΥ επειδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον από γιατρούς για να το στελεχώσουν. Αλλά ποιος θα ερχόταν να υπηρετήσει σε μια δομή με αβέβαιο μέλλον μετά από δύο χρόνια που θα τέλειωναν οι πόροι του ΕΣΠΑ; Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα κανείς.
  • Ήταν ή δεν ήταν αποφάσεις των κομματικά διορισμένων διοικήσεων των νοσοκομείων του Λασιθίου, η πρόσληψη γιατρών σε ειδικότητες που δεν είχαν άμεση ανάγκη τα νοσοκομεία του νομού μας; Αποφάσεις που τις περισσότερες φορές έρχονταν σε αντίθεση με τις προτάσεις των επιστημονικών συμβουλίων των νοσοκομείων. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι περισσότεροι από τους γιατρούς που κατέλαβαν τις θέσεις αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα ζήτησαν και πέτυχαν την μετακίνηση τους σε νοσοκομεία άλλων νομών, κυρίως του Ηρακλείου.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ δεν δίστασαν -ούτε στον τομέα της Υγείας- να θέσουν σε εφαρμογή την επιχείρηση δημιουργίας κομματικού κράτους. Για τα υπόλοιπα προβλήματα της Υγείας «πέρα βρέχει».

Δυστυχώς όμως για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει!

Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos