ΝΟ.Δ.Ε. σημαίνει ΝΟ.ΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ Δ.ιοικούσα Ε.πιτροπή!
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει διοικητές Νοσοκομείων μετά από ανοικτή διαδικασία επιλογής

Η αξιοκρατία που υποσχόταν η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πριν τις εκλογές βρήκε την καλύτερη έκφρασή της στον κατάλογο των διοικητών των νοσοκομείων που ανακοινώθηκε. Οι μόνοι που εξεπλάγησαν  ήταν αυτοί που δεν είδαν το όνομά τους, παρά τις υποσχέσεις που τους είχαν δώσει.

Κατά τα άλλα, επιλέχθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες, αποτυχόντες πολιτευτές,  στελέχη των ΝΟ.Δ.Ε. και των πολιτικών γραφείων, άγνωστες σύζυγοι … γνωστών συζύγων, μέλη της κλαδικής αποστράτων και πολλοί άλλοι. Σε μερικές περιπτώσεις είχαμε 80χρονους συνταξιούχους (τόπο στα νιάτα!) και “έντιμες” συμφωνίες των προέδρων των ΝΟ.Δ.Ε. όπως στην Ήπειρο, όπου στο νοσοκομείο της Πρέβεζας τοποθετείται ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Άρτας, ενώ σε εκείνο της Άρτας ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Πρέβεζας.

Για όσους δεν ξέρουν, ΝΟ.Δ.Ε. σημαίνει ΝΟ.ΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ Δ.ιοικούσα Ε.πιτροπή!

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει διοικητές Νοσοκομείων μετά από ανοικτή διαδικασία επιλογής με στόχο την τοποθέτηση ικανών, έντιμων και σχετικών με την υγεία ανθρώπων στη διοίκηση του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα, η ειδική επιτροπή αξιολόγησε τα βιογραφικά όσων είχαν καταθέσει δικαιολογητικά, μετά από προκήρυξη των θέσεων, προχώρησε σε έλεγχο των προσόντων, συγκρότησε συνεντεύξεις και συνέταξε πρακτικό μοριοδότησης των υποψηφίων για κάθε θέση, με δύο προτάσεις προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό για τις τελικές αποφάσεις. Από αυτές τις κρίσεις, 12 διοικητές νοσοκομείων που είχαν διοριστεί από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου διατηρήθηκαν στις θέσεις τους, γιατί εκτιμήθηκε θετικά το έργο τους.

Αυτή τη φορά, είναι γεγονός ότι χρειάστηκαν πολλά τηλέφωνα, σημειώματα, συσκέψεις στην Πειραιώς και στου Μαξίμου, τσακωμοί και υποσχέσεις, για να αποτυπωθεί η θαυμαστή ισορροπία του καταλόγου των νέων Διοικητών. Δεν χρειάστηκε βέβαια το περίφημο “4-2-1” των Σαμαρά – Βενιζέλου, με το οποίο μοίραζαν τις θέσεις στην προηγούμενη διακυβέρνηση. Τώρα είχαν να τα μοιραστούν μεταξύ τους. Όλα με … διαφάνεια, … αξιοκρατία και  … μοριοδότηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι για κάποιους δεν δόθηκε ούτε βιογραφικό ούτε καν πατρώνυμο!  “Ετσιθελικό Κράτος” έχουμε, όπως μας αρέσει κυβερνούμε. Βολεύουμε τους δικούς μας, όπως μας αρέσει. Οι “νόμιμοι ιδιοκτήτες” της χώρας δεν έχουν ανάγκη να λογοδοτούν και να αιτιολογούν τις αποφάσεις τους στο “πόπολο”. Αρκεί που τους ψήφισε.

Τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν και οι διορισμοί στο Λασίθι. Αρκεί να διαβάσει κανείς τα βιογραφικά αλλά και τις … ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ των νέων Διοικητών, για να καταλάβει ποιος και γιατί έκανε αυτές τις επιλογές. Κομματισμός αντί για αξιοκρατία και διαφάνεια.  Ανεξάρτητα όμως από τον αδιαφανή τρόπο επιλογής τους, το έργο αλλά και τα προβλήματα των νοσοκομείων είναι σοβαρά, και οι νέες διοικήσεις θα κριθούν από τη δράση και τη συμπεριφορά τους. Αφού ευχηθούμε καλή επιτυχία στη θητεία τους, θα υπενθυμίσουμε

  • ότι το Ε.Σ.Υ. είναι ΔΗΜΟΣΙΟ Σύστημα Υγείας,
  • ότι είναι κατάκτηση η δωρεάν πρόσβαση όλων των  κατοίκων του Λασιθίου και
  • ότι η συνέχιση της βελτίωσης των υπηρεσιών, που άρχισε το 2015, είναι απαίτηση όλων.

Αυτά τα σημειώνουμε ιδιαίτερα, επειδή τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ ο κ. Χάρης Λυδάκης, ένας από τους συγγραφείς του προεκλογικού άρθρου που πρότεινε την μετατροπή των νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας σε Κέντρα Υγείας με ιδιώτες μάνατζερ και ελαστικές σχέσεις εργασίας για να συνεργαστούν με τον ιδιωτικό τομέα.  Τέτοιες ιδέες, όπως και της παράταξης της ΝΔ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, θα συναντήσουν τη σφοδρή αντίδραση των όλων των Λασιθιωτών.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos