Νέα Δημοκρατία 40 Χρόνια για την Ελλάδα
Νέα Δημοκρατία 40 Χρόνια για την Ελλάδα

Με το χθεσινό αποτέλεσμα ο κ. Μεϊμαράκης πέτυχε τη μεγαλύτερη συσπείρωση που είχε ποτέ η παράταξη. Το κόμμα παραμένει ενωμένο και συμπαγές. Παραμένει ένα ζωντανός πολιτικός οργανισμός, πυλώνας της Δημοκρατίας και εγγύηση για τη σταθερότητα και τη διασφάλιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Ο κ.Μειμαράκης ανέλαβε ως υπηρεσιακός Πρόεδρος  το κόμμα  τον Ιούλιο, στην καρδιά του καλοκαιριού όταν η ΝΔ , μετά το δημοψήφισμα, κινούνταν δημοσκοπικά στο 14-15% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 45-47%.Καταφεραμε να υποχωρήσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 35% , ενω η ΝΔ διπλασίασε το ποσοστό στο 28%. Προχώρησε στην εκλογική διαδικασία χωρίς να αλλάξει τίποτα ,διότι η εντολή που είχε ήταν η διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κόμμα. Οι εκλογές προέκυψαν αιφνιδιαστικά και ως εκ τούτου προχώρησε με σεβασμό στην λαϊκή βούληση των προηγούμενων εκλογών του Ιανουαρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης πήρε πάνω του την προεκλογική μάχη, με απευθείας και προσωπική επαφή με τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα, έχει την κοινωνική βάση. Το εκλογικό αποτέλεσμα, αναγνωρίζεται από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ως επιτυχές, καθώς αποτυπώνει την ικανοποίηση των τοπικών κοινωνιών στο πρόσωπο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του κόμματος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή είναι η συνείδηση της παράταξης. Είναι ο καταξιωμένος Πρόεδρος στην κοινή γνώμη. Είναι η εγγύηση. Είναι πολιτικό κεφάλαιο για την παράταξη. Αυτό που τον απασχολεί είναι η πορεία της χώρας.

Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να δούμε ποια κυβέρνηση θα σχηματισθεί και στη συνέχεια να ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της. Η στάση που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία θα είναι υποστηρικτική σε κάθε εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική πρόταση της κυβέρνησης, για την οικονομία και το κράτος αλλά και την έλξη νέων επενδύσεων. Αλλά και κριτική σε όποιο νομοσχέδιο αντιβαίνει στις πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα θα γίνει διεξοδική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος ανά νομό και δήμο.

Η διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας θα γίνει όπως έχει συμφωνηθεί και το θέμα θα τεθεί στην πρώτη συνεδρίαση των οργάνων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos