Ε.ΠΑ.Μ.
Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Οι εξελίξεις κι οι πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά είναι πάρα πολλές κι είναι δύσκολο για κάποιον να τις αξιολογήσει σωστά και να βγάλει συμπέρασμα. Ειδικά αν προέρχονται από τα εγχώρια ΜΜΕ, που τις περισσότερες φορές είναι παραπλανητικές και κατευθυνόμενες. Δε θα ασχοληθούν με αυτά που δεν πρέπει να μάθει ο Έλληνας, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ξεσηκωθεί. Δυστυχώς οι λίγες φωνές που λένε την αλήθεια, είτε δεν προβάλλονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είτε αυτά που λένε είναι δύσκολο να τα αποδεχτεί ο κόσμος, αφού θυμίζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία όμως τα βλέπουμε να επαληθεύονται καθημερινά.

Έτσι λοιπόν, για αυτά που ψηφίστηκαν ένα μήνα πριν, στις 22 Μαΐου δεν ακούσαμε λέξη, ενώ με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα αποπροσανατόλισαν τελείως το ενδιαφέρον του κόσμου έτσι ώστε να περάσει στα ψιλά το περίφημο υπερπολυνομοσχέδιο των 7500 σελίδων. Ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο με το οποίο άνοιξε ουσιαστικά μια νέα γεωπολιτική σελίδα, με μια χώρα η οποία παραιτήθηκε από την κυριαρχία της. Δεν ήταν απλά μια ψήφιση νομοσχεδίου για νέα φορολογικά μέτρα. Μπαίνουμε δυστυχώς σε σοβαρές γεωπολιτικές περιπέτειες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 22/5 η πατρίδα πουλήθηκε. Τελεία και παύλα. Είμαστε η μόνη χώρα που οικειοθελώς παραιτήθηκε από τη λογική συγκροτημένου κράτους. Δεν είμαστε πλέον κράτος και επισήμως. Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου παραδίδεται το σύνολο της δημοσιονομικής πολιτικής και το σύνολο του δημοσιονομικού μηχανισμού της χώρας σε μια ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ). Τί σημαίνει αυτό; Ιδιωτικοποιείται το κράτος μας. Εδαφική κυριαρχία δεν υφίσταται, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλέον:

  • Σύνορα
  • Χωρικά ύδατα
  • Εναέριος χώρος

Όλα αυτά είναι περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα περάσουν στο περίφημο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων για τα επόμενα 99 χρόνια.

Εδώ θα πει κάποιος ότι τουλάχιστον θα τα ξαναπάρουμε πίσω μετά από 99 χρόνια. Η αλήθεια είναι πως υπέγραψαν να παραδώσουν τη χώρα για 99 χρόνια, διότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να την παραδώσουν για πάντα και οριστικά. Διότι αυτή η συμφωνία ντροπής του κατοχικού υπερταμείου, λειτουργεί παράλληλα με το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ, και τα δύο μαζί με τον μνημονιακό – κατοχικό νόμο 3986 του 2011 περί «δικαιώματος επιφανείας», πράγμα που σημαίνει απλά και με βάση το Κατοχικό πλέον δίκαιο, πως ότι εκχωρείται για πάνω από 80 χρόνια, εκχωρείται για πάντα και οριστικά!

Τα γνωρίζει άραγε αυτά ο κύριος Θραψανιώτης που τόσο απλόχερα ψήφισε υπέρ;

Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται είναι αυτό του μόνιμου πληθυσμού. Μόνιμος πληθυσμός είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που οριοθετούν νομικά ένα συγκροτημένο κράτος. Εννοούμε ένα μόνιμο πληθυσμό που να έχει δικαιώματα μονιμότητας στη γεωγραφική επικράτεια, δηλαδή σημαίνει ότι έχει ιδιότητα πολίτη, έχει δικαιώματα πολίτη, πολιτικά και κοινωνικά και φυσικά ανθρώπινα δικαιώματα και προφανώς έχει θεσμούς που τον προστατεύουν, που του εγγυώνται δηλαδή τα δικαιώματά του. Ο Έλληνας πολίτης μετά κι από αυτό το πολυνομοσχέδιο, δεν έχει κανένα δικαίωμα. ΚΑΝΕΝΑ. Ακόμα και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας καταργήθηκε στον Έλληνα πολίτη, διότι πάντα θα είναι υπό την αίρεση της δήμευσης, είτε από την εφορία, είτε από τις τράπεζες, είτε από την κερδοσκοπία των αγορών.

Δεν υπάρχει πλέον δικαιοσύνη, ακόμα κι η πρωτοβάθμια. Μετά το πολυνομοσχέδιο η δικαιοσύνη είτε διοικητική είναι αυτή, είτε ποινική, υπερασπίζεται πρωτίστως τη σκοπιμότητα που προκύπτει από τα μνημόνια, τις δεσμεύσεις της χώρας, τους δανειστές και τραπεζίτες. Δηλαδή ο Έλληνας πολίτης είναι πλέον παρείσακτος. Για τα παραπάνω φροντίζει και το νέο αστικό δίκαιο που με επιμονή πέρασε η κυβέρνηση, παρά την αντίθεση της πλειοψηφίας των νομικών.

Κάπου εδώ θα πρέπει να πούμε και για το ρόλο της δικαιοσύνης, 6 χρόνια τώρα που καταπατείται το σύνταγμα. Η ανώτερη δικαιοσύνη είναι ο μεγάλος συνένοχος σ’ αυτό το έγκλημα. Αντιθέτως, θα έπρεπε να είναι το αποκούμπι του λαού και θα έπρεπε να υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα, τη λαϊκή κυριαρχία και τη ζωή των πολιτών. Αν τουλάχιστον αυτή λειτουργούσε σωστά, κι είχαν λογοδοτήσει όλοι αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το σημείο, δε θα έπαιρναν το θάρρος να συνεχίσουν κι οι επόμενοι και δε θα θρηνούσαμε τώρα πάνω από 10 χιλιάδες αυτοκτονίες και τόσους ανθρώπους που πεθαίνουν καθημερινά στις ουρές των νοσοκομείων.
Δε θα είχαμε χάσει πάνω από 300 χιλιάδες νέους που έφυγαν για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Δε θα είχαμε το 32% των νοικοκυριών κάτω από το όριο της φτώχειας και χιλιάδες αστέγους και τέλος δε θα είχαμε κι όλους αυτούς τους ‘σωτήρες’ να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και να θέλουν με το ζόρι να μας κάνουν να ξεχάσουμε την ιστορία μας (βλέπε Φίλης, Βαγενά, Ρεπούση κ.α.).

Τώρα όσον αφορά την κυβέρνηση. Πλέον μια ιδιωτική αρχή ελέγχει πλήρως το κράτος (ΑΑΔΕ). Ελέγχει το σύνολο της δημόσιας διοίκησης, το σύνολο των εσόδων, κανένας δεν μπορεί να παρέμβει, ακόμα κι ο υπουργός λειτουργεί συμβουλευτικά, η σύνθεση του οργάνου είναι από ανθρώπους της αγοράς, δηλαδή προσλαμβάνονται για αυτό το λόγο, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημόσια διοίκηση, δεν ορκίζονται στο δημόσιο συμφέρον. Με λίγα λόγια ιδιωτικοποιείται το κράτος και γενικά επεκτείνεται το καθεστώς ιδιωτικού δικαίου στο σύνολο των πράξεων του κράτους. Έχει καταργηθεί η έννοια της νομοθετικής εξουσίας καθότι η βουλή δε δικαιούται να ψηφίζει απολύτως τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και την έγκριση των δανειστών κι η δικαιοσύνη όπως είπαμε πριν έχει μετατραπεί σε σύστημα απόδοσης δικαίου του ισχυρού. Κανένας πολίτης δε μπορεί πλέον να βρει το δίκιο του ακόμα κι αν του κλέψουν την περιουσία του.

Επίσης μέχρι το 2018 το ελληνικό κράτος δεν θα έχει ένοπλες δυνάμεις. Ο ελληνικός στρατός θα καταργηθεί οριστικά κι αμετάκλητα. Αυτό που θα μείνει θα είναι μια στρατιωτική δύναμη εσωτερικής καταστολής. Κι όσοι από τους στρατιωτικούς δεχτούν να υπηρετήσουν αυτό το στρατιωτικό μόρφωμα θα πάρουν φυσικά αυξήσεις και μπόνους, ανάλογα με την άκριτη και πρόθυμη στήριξη που θα προσφέρουν στους πολιτικούς τους προϊσταμένους, προτάσσοντας τους εαυτούς τους σαν φόβητρα σε κάθε πιθανότητα οργανωμένης αντίθεσης του λαού σε ένα άδικο, εξουθενωτικό και διαλυτικό καθεστώς.

Ήδη σε κάποια νησιά έχουν καταφθάσει δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας οι οποίες κάνουν κανονικά ελέγχους. Σε λίγο καιρό θα μας πουν ότι δεν είμαστε ικανοί να φυλάξουμε τα σύνορά μας και θα μας στείλουν και στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ για να εδραιωθεί το καθεστώς κατοχής. Επίσης οι περιοχές της Ελλάδας από τις οποίες θα περνάει ο αγωγός φυσικού αερίου θα τελούν υπό την “προστασία” του ΝΑΤΟ, επειδή δεν μπορεί ένας διεθνής αγωγός που τροφοδοτεί χώρες της Ευρώπης να επαφίεται στην κρίση της κυβέρνησης μιας χώρας. Αυτό σημαίνει ότι θα υπόκεινται σε διεθνές δίκαιο και, για να μην πλατιάζουμε, δείτε τις χώρες από τις οποίες διέρχονται διεθνείς αγωγοί σε τι κατάσταση βρίσκονται. Διαλύονται αυτές οι χώρες. Να μην ξαφνιαστούν κάποιοι αν έχουμε ένα νέο διαμελισμό τύπου Κύπρου στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Και προσέξτε… δεν αναφερθήκαμε καθόλου στους λεγόμενους “κόφτες” οι οποίοι θα ενεργοποιούνται αυτομάτως όταν δεν πετυχαίνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και θα περικόπτουν μισθούς, συντάξεις, και δημόσιες δαπάνες. Ούτε για τις συντάξεις των 345 ευρώ, που ενδέχεται να κοπούν ακόμα περισσότερο. Ούτε για τον ΦΠΑ 24% που εφαρμόζεται από 1η Ιούνη για σχεδόν όλα τα είδη. Ούτε για τους πλειστηριασμούς των σπιτιών, ακόμα και των πρώτων κατοικιών, που θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά χωρίς να το αντιλαμβάνεται κανένας, μέχρι τη στιγμή που θα έρθουν στην πόρτα σας για να γίνει η έξωση.

Κι επαναλαμβάνουμε την ερώτηση προς τους «συμπατριώτες» βουλευτές (γιατί η ΝΔ μπορεί να μην ψήφισε αυτό το πολυνομοσχέδιο για να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια του κόσμου, αλλά στηρίζει ανοιχτά την ίδια πολιτική). Τα γνωρίζατε όλα αυτά προτού οδηγήσετε τη χώρα στη διάλυση; Γιατί αν τα γνωρίζατε τότε αυτό επισύρει την ποινή της εσχάτης προδοσίας κι εσείς μαζί με το συνάφι σας, θα γραφτείτε στην ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα. Αν πάλι δεν είχατε ενημερωθεί για όλα αυτά και απλά ψηφίσατε υπέρ, για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, τότε θα πρέπει να λογοδοτήσετε σε αυτούς που σας ψήφισαν και μαζί με αυτούς στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας.

Και για να συνοψίσουμε. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ότι μια χώρα τελεί υπό κατοχή, χωρίς στρατιωτικά μέσα κι ότι αυτή η κατοχή είναι ισότιμη ή και χειρότερη από στρατιωτική κατοχή. Κι αυτό το πράγμα πρέπει να δηλωθεί και να περάσει στο διεθνές δίκαιο. Να κατοχυρωθεί και για άλλους λαούς. Το πρόβλημα της Ελλάδας πρέπει να διεθνοποιηθεί. Το βασικό διεθνιστικό καθήκον που έχει ο ελληνικός λαός είναι η απελευθέρωσή του κι η ανατροπή της κατοχής, ώστε να μην υπάρξει νομικό πολιτικό προηγούμενο για άλλες χώρες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά στην παγκόσμια κοινότητα.

Και κλείνοντας να πούμε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε αν ήθελε με κάποιες απλές κινήσεις να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα εις βάρος της και να αρχίσει ξανά να ενδιαφέρεται για τους πολίτες της. Θα πουν κάποιοι ότι δε μας αφήνουν. Μα ο ίδιος ο ΟΗΕ μας προτείνει να διαγράψουμε το χρέος. Ακόμα και το ΔΝΤ, για τους δικούς του λόγους, παραδέχεται ανοικτά πως δεν είναι βιώσιμο. Όπως έχει πει επανειλημμένως ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης: “Ένας λοιπόν είναι ο αγώνας, αυτός που επιβάλλει ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ: Δεν υπάρχει υποχρέωση κράτους αν παραβιάζονται τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της Εθνικής του Κυριαρχίας. Συνεπώς οφείλουμε να προχωρήσουμε απελευθερωτικά εναντίον του χρέους. Σήμερα υπάρχουν πολλές ομάδες, όμως επιβάλλεται να ενωθούν για να δώσουν από κοινού τον αγώνα απελευθέρωσης από το καθεστώς χρέους”.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από κάπου και σιγά σιγά θα την βρούμε την άκρη.

Και ας κλείσουμε επιτέλους τις οθόνες. Να μην τους αφήνουμε να μας τρομάζουν και να μας απειλούν για να μείνουμε αμέτοχοι, με την πλάτη στον τοίχο.  Ας πιστέψουμε στους εαυτούς μας, το λαό μας και ας αγαπήσουμε τον ευλογημένο τόπο μας. Αξίζει να αγωνιστούμε για τα παιδιά μας, τις νέες γενιές και το δικαίωμά τους να έχουν πατρίδα.

ΕΠΑΜ Αγίου Νικολάου

23/6/2016

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos