Τα Farmer’s Markets στην χώρα μας φτιάχτηκαν για τους αγρότες και αυτών τα συμφέροντα θα πρέπει να εξυπηρετούν
Τα Farmer’s Markets στην χώρα μας φτιάχτηκαν για τους αγρότες και αυτών τα συμφέροντα θα πρέπει να εξυπηρετούν

Σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2014 ενημερωθήκαμε από το γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Γιακουμάτου, ότι το επίμαχο προσχέδιο ΚΥΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

(Υπ.Α.Α.Τ) επεστράφη στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουκουλόπουλου για διορθώσεις.

Για άλλη μία φορά ζητάμε από την ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. να αναγνωρίσει τα δίκαια αιτήματα που απασχολούν τους βιοκαλλιεργητών και να ανοίξει τις πόρτες των γραφείων του. Πλέον δεν χωράνε δικαιολογίες ότι η ΚΥΑ έφυγε από την αρμοδιότητα του Υπ.Α.Α.Τ και θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Το αίτημα συνάντησης που είχαμε υποβάλλει στις 04.11.2014 στο γραφείο του κ. Κουκουλόπουλου βρίσκεται στα άδυτα των συρταριών του. Επιμένουμε πως ο κλάδος μας αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και το υπουργείο οφείλει να μας ακούσει.

Στον αγώνα μας πλέον συμμετέχουν εκπρόσωποι 12 Ενώσεων Νέων Αγροτών της χώρας, η Ομοσπονδία Ενώσεων βιοκαλλιεργητών Ελλάδας, η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ευβοίας, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας και η Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας. Το γραφείο του κ. Κουκουλόπουλου έχει ενημερωθεί επανειλημμένως και δυστυχώς αδιαφορεί.

Τα Farmer’s Markets στην χώρα μας φτιάχτηκαν για τους αγρότες και αυτών τα συμφέροντα θα πρέπει να εξυπηρετούν.

Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων Διοικητικών Συμβουλίων θα βρίσκονται στο Υπ.Α.Α.Τ για άλλα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και ελπίζουμε να δεχτούμε πρόσκληση από τον Αναπληρωτή Υπουργό ώστε να συζητήσουμε τα προβλήματα μας.

 

Για τον Σύλλογο,

Αθανάσιος Τσιγιάννης

Πρόεδρος, Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής

Για τις Ενώσεις,                               

Χρυσούλα Σκορδίτη

Πρόεδρος, Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos