όχι μέχρι τέλους ....
όχι μέχρι τέλους ….

Στις 20 Σεπτέμβρη καλούμαστε σε ανούσιες για το λαό εκλογές τούτη την φορά, τρίτη για  φέτος. Ανούσιες για μας αλλά πολύ χρήσιμες για τους δανειστές και την αστ τάξη της χώρας μας: Για να ανασυντάξουν και σταθεροποιήσουν όλο το μαύρο μέτωπο των πρόθυμων να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους!

Μάλιστα τις κάνουν δυο μήνες μετά το δημοψήφισμα που κήρυξε για να ισχυροποιηθεί η ηγετική ομάδα του σύρριζα, στα παζάρια της με τους δανειστές , όπως έλπιζε με ένα 49-51% όπως

αποκάλυψε ο Βαρουφάκης ,και την ρωγμή του συστήματος που ανοίχτηκε, απ όπου ξεχύθηκε ένα 62% ΟΧΙ του λαού , παρά τους καλοθελητές του άκυρου και της αποχής!

Μετά την υπερψήφιση του Γ μνημονίου και το πέρασμα του ηγετικού πυρήνα του Συριζα και των Ανελ , στο μνημονιακό στρατόπεδο, έπρεπε  να ανασυντάξουν τις μνημονιακές δυνάμεις,   το 62% ΟΧΙ να ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ώστε να περασει το μνημονιο διχως λαϊκή αντίσταση, και οι δυνάμεις του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ  να μην συγκροτηθούν , αλλά να κατακερματιστούν!!!

Προς τούτο επέλεξαν ταχτική αιφνιδιασμού με διαδικασίες fast truck  για εκλογές !Και είναι πρόσχημα ότι ο συριζα απέφυγε την ψήφο εμπιστοσύνης γιατί θα την έπαιρνε, απ το 75% της βουλής, ο Λαφαζάνης δήλωνε ότι δεν θα έριχνε τον Συριζα και αν έφερνε και κανένα αριστερό μέτρο, θα το ψήφιζαν οι διαφωνούντες!!!

Δυστυχώς σ αυτή την παγίδα της γρήγορης διαδικασίας έπεσε η ηγετική ομάδα  του Λαφαζάνη που συγκρότησε τη ΛΕ , της αποδυνάμωσης δηλ του μπλόκ των αντιμνημονιακών δυνάμεων, και ενώ ζήτησε αναβολή στις συζητήσεις με την ανταρσυα στο πλαίσιο της συνεργασίας Ανταρσυα-Μαρς για 5-6 μέρες συνέχισε να συζητά με τις άλλες δυνάμεις , (Αλαβανο κλπ ) και με δυό πρόθυμες  δυνάμεις της Ανταρσυα! Όταν ηρθαν στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων ήρθαν με αποφασισμένο πλαίσιο που δεν δεχόταν αλλαγή! Ένα πλαίσιο δημιουργικής ασάφειας  όσον αφορά το ευρώ και την ΕΕ σαν συνέχιση της πολιτικής Συριζα. Πχ ο Δ. Στρατούλης δήλωσε στην Αυγή (24/8) ότι «εάν για να προωθήσουμε το πρόγραμμά μας απαιτηθεί να συγκρουστούμε με την Ευρωζώνη και να επανέλθουμε στο εθνικό νόμισμα, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε…».

Ακόμη  ο Π. Λαφαζάνης,μιλώντας στον Ρίαλ αποσύνδεσε κατηγορηματικά την αποχώρηση από το ευρώ και την έξοδο από την ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μπορείς να φύγεις από την Ευρωζώνη και να συνεχίζεις να παραμένεις στην Ε.Ε. Εμείς δεν θέτουμε θέμα αποδέσμευσης από την ΕΕ, αλλά θέτουμε θέμα μετ΄επιτάσεως ριζικής αλλαγής των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων και άλλων επιλογών που έχει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση»

Η διεμβόλιση της Ανταρσυα  συνεπώς είναι μια  ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ είδηση για τους δανειστές κα το μαύρο μετωπό τους που την προβάλουν  τα ΜΜΕ τους!

Είναι όμως και μια λαβωματιά για οσους πιστεύουν στην ενότητα των λαϊκών αγωνιστών και την συγκρότησή τους σε μια γερή δύναμη!

Ας την στηρίξουμε λοιπόν σαν την πιο συνεπή δύναμη  οσοι θελουμε να συνεχισουμε το  :  ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Στα μνημόνια

Στο χρέος

Στο ευρώ  και την ευρωζώνη

Στην ιδια την ΕΕ

Μανολης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos