το νοσοκομείο Ιεράπετρας
το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, το οποίο συνεδρίασε στις 25/1/2016, συζητήθηκαν φλέγοντα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Περιφερειακή Υγειονομική Μονάδα Ιεράπετρας και που έχουν σχέση με την λειτουργία του Παθολογικού, Ακτινολογικού και Μικροβιο-λογικού Τμήματος.

Η έλλειψη τεχνολόγου ακτινολόγου και παρασκευαστή μικροβιολογικού καθιστά ανέφικτη την λειτουργία των συγκεκριμένων εργαστηρίων, ειδικά τις βραδινές ώρες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Απαιτείται άμεση στελέχωση των συγκεκριμένων τμημάτων με το ανάλογο προσωπικό.

Επίσης απαιτείται το συντομότερο δυνατό από την ΥΠΕ να καλυφθούν οι θέσεις των δυο Παθολόγων ιατρών, προκειμένου να είναι απρόσκοπτη η λειτουργία της παθολογικής κλινικής σε 24ωρη βάση για ολόκληρο το μήνα.

Οι ελλείψεις της Περιφερειακής Υγειονομικής Μονάδας Ιεράπετρας έχουν προκαλέσει πέρα από σοβαρούς κινδύνους στους ασθενείς, ιδιαίτερη επιβάρυνση στο κεντρικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και αύξηση των διακομιδών του ΕΚΑΒ.

Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια μεγαλύτερο κόστος και ιδιαίτερα αρνητική επίπτωση τόσο στη λειτουργία των Νοσοκομείων μας, όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού Λασιθίου.

Ευελπιστούμε ότι η άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, χωρίς να δημιουργεί καμία ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση, θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση των παρεχόμενων  υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιφέρειας μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos