Ιβάν ο τρομερός
Ιβάν ο τρομερός

Παρομοιάζουμε συχνά κάποιους ανθρώπους με διάφορα ζώα, προκειμένου να τους μειώσουμε. Κι όμως η συνήθειά μας αυτή συνιστά παραλογισμό και αδικία.

Γιατί, όπως και άλλοτε έχουμε τονίσει, τα ζώα δεν κάνουν τίποτε περισσότερο απ’ ο, τι τους υπαγορεύει το ένστικτό τους. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, ο οποίος  διαστρέφοντας την ηθική και λογική δεοντολογία, κάνει πράγματα, που τον υποβιβάζουν συντριπτικά, σε σύγκριση με τα ζώα.

Ακούσαμε, για παράδειγμα, τα όσα έκαμε η αρία φυλή των Γερμανών ναζί στο Δίστομο και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. Και τα «κατορθώματά» τους αυτά χαρακτηρίστηκαν ως «κτηνωδία και θηριωδία». Και μπαίνει το ερώτημα: Υπάρχει κανένα κτήνος ή κανένα θηρίο, που θα μπορούσε να διαπράξει τέτοιου είδους βαρβαρότητες;

Και όμως οι «καλλιτέχνες» των ειδεχθών αυτών ανοσιουργημάτων, όχι μόνο δεν ντρέπονται, αλλά  αισθάνονται, όπως φαίνεται,  και ιδιαίτερα υπερήφανοι. Γιατί θεωρούν απόλυτο δικαίωμά τους να διαπράττουν τα όσα διαπράττουν,  xωρίς να δίνουν λόγο και λογαριασμό σε κανέναν. Είναι χαρακτηριστική, στην προκειμένη περίπτωση η απάντηση του εκπροσώπου τύπου της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων: «Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων έχει οριστικά διευθετηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφεν Ζάιμπερτ. Επισημαίνοντας ότι «η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ηθική και ιστορική ευθύνη της για τις ενέργειες των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου»!  Όμως σχετικά ο Αειθαλής Μανώλης Γλέζος τους ζήτησε να  μας εξηγήσουν το «πότε και πώς «έγινε αυτή η διευθέτηση. Αλλά απάντηση δεν πήρε. Γιατί, προφανώς, αντιμετωπίζουν και το θέμα αυτό με την ίδια κυνική λογική, που διάπραξαν τα κακουργήματά τους.  Αλλά και τι μπορεί να σημαίνει εξάλλου η απόφανση ότι τι «η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ηθική και ιστορική ευθύνη της για τις ενέργειες των Ναζί»; Μήπως ότι η αναγραφή των  «κατορθωμάτων» τους  σε κάποια βιβλία με μελάνι αμνηστεύει το γεγονός ότι πρωταρχικά οι ναζί τα έγραψαν με το αίμα αθώων Ελλήνων; Ή μήπως η ηθική αναγνώριση είναι κάποιος λόγος κούφιος και υποκριτικός, που μπορεί να μη συνοδεύεται  με έμπρακτη, σχετικά με τα αποτελέσματα των εγκλημάτων τους, αποκατάσταση;

Αλλά, μπορεί κάποιοι να μας πουν ότι οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η αρία φυλή των Γερμανών ναζί έχει ως ίνδαλμά της τον «υπεράνθρωπο» του προφήτη του ναζισμού Νίτσε! Εν ονόματι του οποίου μπορούν να κάνουν και να λένε ο, τι  θέλουν. Ναι αλλά το  οξύμωρο, στην προκειμένη περίπτωση είναι  ότι κάποιοι απ’ αυτούς φιγουράρουν και ως καθαρόαιμοι χριστιανοί, που ανήκουν μάλιστα και σε χριστιανοδημοκρατικά και χριστιανοκοινωνικά κόμματα. Παρότι η πραγματικότητα φωνάζει ότι δεν έχουν καμιά  σχέση ούτε με τη δημοκρατία ούτε πολύ περισσότερο με τον χριστιανισμό και τον χριστιανοκοινωνισμό. Γιατί δημοκρατία σημαίνει κράτος λαού και όχι τοκογλύφων. Ενώ ο χριστιανισμός θέλει όλους τους ανθρώπους ίσους. Γεγονός που σημαίνει ότι αυτοί, που βλέπουν τους εαυτούς τους ως υπερανθρώπους και αντιμετωπίζουν ως κατώτερους τους συνανθρώπυς τους  είναι οι αληθινά κατώτεροι και στην κυριολεξία υπάνθρωποι. Και η μόνη σχέση, που φαίνονται να έχουν με το χριστιανισμό είναι ότι μας θυμίζουν το Ρώσο Τσάρο Ιβάν τον Τρομερό. Ο οποίος, αφού κατέσφαξε τους κατοίκους μιας περιοχής, πήγε  να εκκλησιαστεί, για να συνεχίσει το κανιβαλικό όργιό του . Όμως  ο δια Χριστόν σαλός Νικόλαος έσπευσε να του προσφέρει ένα κομμάτι κρέας, που έσταζε αίμα. Γεγονός που εξόργισε τον  Ιβάν, ο οποίος  διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας: «Είναι Σαρακοστή και δεν τρώω κρέας»! «Ναι, του αποκρίθηκε ο  Νικόλαος, αλλά τρως τις σάρκες και πίνεις το αίμα του λαού»! Και ο Ιβάν ο Τρομερός αποχώρησε καταντροπιασμένος, μπροστά στον ατρόμητο Νικόλαο, με σκυμμένο το κεφάλι. Όμως….

Δυστυχώς δεν φαίνεται να είχαμε μέχρι τώρα στον τόπο μας πολιτικούς σαν τον ατρόμητο Νικόλαο, αλλά κάποιους, που έσκυβαν μπροστά στη  ρατσιστική συμπεριφορά των οποιωνδήποτε αφεντάδων. Όπως αυτοί οι οποίοι μας επέβαλαν για χάρη των γερμανών και των τοκογλύφων  τη νομική οικονομική και αστυνομική βαρβαρότητα των τελευταίων χρόνων.

Περιττό να υπενθυμίσουμε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του ρατσιστικού και τυραννικού πνεύματος, είναι η χλεύη και η ειρωνεία των θυτών σε βάρος των θυμάτων τους, προκειμένου, να δώσουν ηθικό επίχρισμα στη  βαρβαρότητά τους.  Θυμάστε τη γλώσσα, που χρησιμοποίησαν στην αρχή της μνημονιακής τυραννίας για μας τους «διεφθαρμένους» και «τεμπέληδες»  Έλληνες; Προκειμένου αυτοί οι «εργατικοί» και «έντιμοι» να μας πτοήσουν και να μας επιβάλλουν το ληστρικό καθεστώς τους! Αλλά μήπως και τώρα δεν συνεχίζουν απτόητοι το τροπάρι της χλεύης και πάσης κακοήθειας; Ιδιαίτερα εναντίον της νέας κυβέρνησης! Δεδομένου ότι είχαν μάθει απ’ τους προηγούμενους, που σέρνονταν, κατά το λέγειν του κ. Σαμαρά, τετραποδητί μπροστά τους. Και όταν διαπίστωσαν ότι οι εκπρόσωποι της νέας κυβέρνησης είναι έξω απ’ τις ταπεινωτικές και εξευτελιστικές τους προδιαγραφές τους, βγήκαν από τα ρούχα τους και όρμησαν να τους δυσφημήσουν και να τους κατασπαράξουν με όλους τους δυνατούς τρόπους, τρομοκρατώντας παράλληλα το λαό. Και έφτασαν στο σημείο να συνιστούν οι ξεδιάντροποι στην κυβέρνηση να διώξει κάποιους υπουργούς, που, όπως φαίνεται,  χαλούν τη δολοφονική σούπα, που μέσω των γερμανοτσολιάδων  μας σέρβιραν τα προηγούμενα χρόνια.  Και μας συνιστούν  να κολυμπήσουμε στα βρώμικα «ποτάμια» της δικής τους έμπνευσης και επιλογής…

Και μπαίνει το ερώτημα: Κι εμείς τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Πώς ν’ αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματικότητα; Και η απάντηση που έρχεται αυθόρμητη είναι: Να τους αντιμετωπίσουμε όπως ακριβώς και οι πρόγονοί μας τους προγόνους τους. Να βροντοφωνάξουμε το βροντερό ΟΧΙ στο bullying των σύγχρονων νεοναζί και των ντόπιων  εντολοδόχων τους!….

παπα-Ηλίας

https://papailiasyfantis.wordpress.com

e mail: yfantis.lias@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos