η χελώνα έπεσε μέσα, αλλά δεν κατάφερε να βγει ....
η χελώνα έπεσε μέσα, αλλά δεν κατάφερε να βγει ….

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, ζητά να κλείσουν τα πολυβολεία που είναι διασπαρμένα στη χώρα

για να πάψουν να χάνουν τη ζωή τους τα ζώα που έχουν την ατυχία να πέσουν μέσα σ’ αυτά.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί αρκετές φορές καταγγελίες από κατοίκους περιοχών κοντά στα σύνορα, που αφορούν τα εγκαταλειμμένα πια πολυβολεία σε αυτές τις περιοχές.
Τα πολυβολεία είναι ανοικτά με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως παγίδες για ανθρώπους και ζώα που τραυματίζονται όταν πέφτουν μέσα.
Οι άνθρωποι είναι τυχεροί και μπορεί να γλυτώσουν με μερικά τραύματα, αλλά τα ζώα παραμένουν εγκλωβισμένα εκεί ώσπου να πεθάνουν από πείνα και δίψα ενώ οι εικόνες που έχουμε με νεκρά ζώα πέρα από ότι είναι τραγικές, δεν τιμούν κανέναν μας.

ένα γουρούνι που έπεσε μέσα .....
ένα γουρούνι που έπεσε μέσα …..

Πολλά από τα ζώα που εγκλωβίζονται ανήκουν σε προστατευόμενα είδη άγριας πανίδας, και προστατεύονται τόσο από την Εθνική Νομοθεσίας όσο και από Διεθνείς Συμβάσεις.
Το κλείσιμο των ανοικτών πολυβολείων επιβάλλεται ώστε να πάψουν να υπάρχουν αθώα θύματα και οι υπεύθυνοι όπως μεριμνήσουν για αυτό.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας.

Με εκτίμηση
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (54 Σωματεία) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos