Νοσοκομείο Αγίου ΝικολάουΕπανειλημμένα έχει προβληθεί το επιτακτικό αίτημα για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του κλάδου γιατρών ΕΣΥ, για τη βελτίωση της λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων του νομού Λασιθίου και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.
 
Όπως επίσης προβάλλεται το αίτημα για βαθμολογική εξέλιξη των ήδη υπηρετούντων γιατρών από επιμελητές Β’ σε επιμελητές Α’ και από επιμελητές Α’ σε αναπληρωτές Διευθυντές, αφού καθυστερεί σε αρκετές ΔΥΠΕ η διαδικασία αξιολόγησης, λόγω των συνεχών νομοθετικών παρεμβάσεων στο χώρο της υγείας, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός γιατρών να έχει καθηλωθεί βαθμολογικ και μισθολογικά.
 
Σοβαρά είναι τα κενά ακόμα και με τους υπάρχοντες οργανισμούς, που συγκροτήθηκαν μετά τη δημοσίευση του Π.Δ. 87/86 για το ενιαίο πλαίσιο οργανισμών.
 
Πολύ περισσότερο δε μετά την ανάπτυξη νέων κλινικών, εργαστηρίων και άλλων ιατρείων. Κενά που εμφανίζονται στο σύνολο των βαθμίδων εξέλιξης του κλάδου των γιατρών ΕΣΥ, είτε πρόκειται για θέσεις Διευθυντών, είτε Επιμελητών Α’ και Β’ .
 
Σε ορισμένς περιπτώσεις υπάρχουν προκηρύξεις και δεν προχωρούν οι κρίσεις, σε άλλες δεν γίνονται προκηρύξεις των κενών θέσεων, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει προχωρήσει η προκήρυξη, έγινε η επιλογή και διορίσθηκε γιατρός ΕΣΥ.
 
Μετά τα πραπάνω ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
  • Πόσες θέσεις Διευθυντών ΕΣΥ είναι κενές, πόσες Επιμελητών Α’ και Β’ στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου;
  • Πόσες θέσεις Διευθυντών ΕΣΥ, πόσες Επιμελητών Α’ και Β’ έχουν προκηρυχθε στο Νομό Λασιθίου;
  • Πόσες βρίσκονται στο στάδιο των κρίσεων;
  • Πόσες είναι περαιωμένες και έχουν διορισθεί γιατροί;
  • Πότε θα προχωρήσει η διαδικασία ανά ΔΥΠΕ για κρίσεις αξιολγησης των γιατρών ΕΣΥ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μιχάλης Καρχιμάκης

(Ερώτηση για τον Υπουργό Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos