Πλακιωτάκης για κατάρρευση του παραλιακού δρόμου Σητείας
ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο Βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωση του αναφέρει ότι: Στην αναφορά που κατέθεσα στη Βουλή σχετικά με την απειλή ολοκληρωτικής κατάρρευσης της επαρχιακής οδού Σητείας-Παλαικάστρου,

ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κουρουμπλής, αδιαφορώντας για το κατεπείγον του θέματος και βαθιά προσκολλημένος στην πάγια τακτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, της αποφυγής απαντήσεων σε κρίσιμα θέματα και ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, δεν απαντά επί της ουσίας, δεν δίνει λύση,  απλώς για ακόμα μία φορά μεταθέτει το πρόβλημα στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ενώ γνωρίζει τον άμεσο κίνδυνο στην ασφάλεια της ζωής και της ασφαλούς διέλευσης πεζών και οχημάτων στην  συγκεκριμένη οδό, καθώς και τα γενικότερα ζητήματα που άπτονται του Δημοσίου συμφέροντος εφόσον το εν λόγω πρόβλημα καθιστά πρακτικά απροσπέλαστο το συγκεκριμένο τμήμα της οδού με σοβαρότατες επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής καθώς και στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών δεν προτίθεται να ενεργήσει άμεσα, αντιθέτως επιδεικνύει άγνοια αποδεικνύοντας περίτρανα την σύγχυση του στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

Συγκεκριμένα επικαλείται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια Διεύθυνση του ΥΝΑΝΠ τεχνικός φάκελος από την επισπεύδουσα Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών για γνωμοδότηση κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων. Επίσης προσθέτει ότι σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Σητείας, έχει ζητηθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης/ Αυτοτελές Γραφείο Λασιθίου η διενέργεια αυτοψίας στην εν λόγω περιοχή και αναμένεται η σχετική Έκθεση. Τέλος, επισημαίνει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει προχωρήσει σε κάθε ενέργεια διευκόλυνσης της διαδικασίας επίλυσης του ζητήματος.

Παραλιακός δρόμος Σητείας, διευκρινίσεις αντιπεριφερειάρχη
ο παραλιακός σήμερα

Η αιτιολόγηση του αυτή είναι απαράδεκτη και τελείως προσβλητική προς τους πολίτες της περιοχής της Σητείας καθώς η καθυστέρηση εξαιτίας των γραφειοκρατικών κωλυμάτων που τόσο γλαφυρά ο κ. Κουρουμπλής προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι απαραίτητα, καθιστούν άμεσο τον κίνδυνο κατάρρευσης της επαρχιακής οδού Σητείας – Παλαικάστρου και τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή άμεσα Υπεύθυνο για την καταστροφή που βρίσκεται προ των πυλών.

Καλώ λοιπόν τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή να σταματήσει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα της απραξίας των κυβερνητικών επιλογών του, να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες που του αναλογούν και να ενσκήψει με σύνεση ώστε να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος και τον κίνδυνο που καραδοκεί από την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του κινδύνου της πλήρους κατάρρευσης της οδού, της διακοπής της συγκοινωνιακής σύνδεσης της περιοχής και της πρόκλησης ατυχήματος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos