ποια αυτοκριτική, υποκριτές !
ποια αυτοκριτική, υποκριτές !

Ακούμε συχνά τα πρωτοπαλίκαρα  του τέως δικομματισμού να τονίζουν εμφαντικά ότι όσον αφορά τα λάθη τους έχουν κάνει την αυτοκριτική τους.

Εκείνο όμως που δεν φαίνονται να έχουν καταλάβει ή προσποιούνται ότι δεν έχουν καταλάβει είναι το αν η αυτοκριτική τους είναι ειλικρινής ή υποκριτική. Γιατί η ειλικρινής αυτοκριτική οδηγεί στην επίγνωση και η επίγνωση σε μετάνοια. Και η ειλικρινής μετάνοια  συνεπάγεται την άνευ κωλυσιεργιών και δικολαβισμών αποκατάσταση των πάσης φύσεως ζημιών, που προκάλεσαν και προκαλούν σε βάρος του λαού και της πατρίδας. Όπως ακριβώς έπραξε, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο και  ο Ζακχαίος. Ο οποίος, όταν ειλικρινά μετάνιωσε, είπε: «Προσφέρω τα μισά απ’ τα υπάρχοντά μου στους φτωχούς και σ’ όσους αδίκησα θα επιστρέψω τα τετραπλάσια» (Λουκά ΙΘ,8)..

Είδατε μήπως τους αξιότιμους αυτούς κυρίους να κάμουν κάτι παρόμοιο; Να επιστρέψουν, δηλαδή, πρώτα-πρώτα τα δανεικά κι αγύριστα, που πήραν τα κόμματά τους απ’ τις τράπεζες! Και τα όσα άλλα ιδιοποιήθηκαν, κλέβοντας και ληστεύοντας το δημόσιο κορβανά και που τα έχουν αποταμιεύσει για λογαριασμό τους σε ξένες τράπεζες…

Αντίθετα μάλιστα τους βλέπουμε να τορνεύουν παμπόνηρα λογίδρια με τα οποία προσπαθούν να ισοσκελίσουν τα πλήθη των  κακουργημάτων τους με τα αμαρτήματα της τωρινής κυβέρνησης. Σάμπως να ήταν ποτέ δυνατόν να έχουν εξορκίσει και εξοφλήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο το θανάσιμο χρέος, που έχουν  σωριάσει στις πλάτες του λαού και της πατρίδας. Και γεμάτοι αναίδεια ζητούν απ’ το λαό, τον οποίο απειράριθμες φορές εξαπάτησαν ν’ ανανεώσει την απέναντί τους εμπιστοσύνη. Έτσι ώστε να διαιωνίσουν το σε βάρος του πλιάτσικο και το συνακόλουθο τσιμπούσι τους.

Και δυστυχώς-αν πιστέψουμε τις, κατά κανόνα, αναξιόπιστες δημοσκοπήσεις-ένα μεγάλο μέρος του λαού φαίνεται να πέφτει για μια ακόμη, πολλοστή φορά, στην παγίδα τους. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο των σκανδάλων, που πρώτιστα βαρύνει τον ίδιο το λαό. Γιατί, πώς είναι δυνατόν, όταν κάποιος σ’ έχει εξαπατήσει και κλέψει απειράριθμες φορές να του εμπιστεύεσαι το πορτοφόλι σου και το κλειδί του σπιτιού σου; Κάτι τέτοιο θα έδειχνε ότι στερείσαι όχι μόνο λογικής αλλά  και παράλληλα στοιχειώδους ηθικής δεοντολογίας. Γιατί πώς θα μπορούσες να γίνεις συμμέτοχος και συνένοχος για το πάρτι λεηλασίας σε βάρος του σπιτιού σου και των παιδιών σου; Ή μήπως κάποιοι επιμένουν να δικαιώνουν  πανηγυρικά το διαβόητο «μαζί τα φάγαμε» του αξιότιμου κ. Πάγκαλου; Γιατί βέβαια μπορεί κάποιοι θιασώτες του τέως δικομματισμού να μη φάγανε όσα τα αρχιλαμόγια των κομμάτων τους, αλλά οπωσδήποτε έκαμαν κι αυτοί τις κομπίνες τους και εισέπραξαν με πολλούς και διαφόρους τρόπους τις αντίστοιχες μίζες τους. Γιατί το ν’ ακολουθούν τα κόμματα της λαμογιάς, μη όντας συμμέτοχοι στις λαμογιές τους, θ’ αποτελούσε το άκρον άωτον του κρετινισμού.

Εκτός κι αν παράλληλα είναι αποδεικτικό αμοραλισμού τους. Γιατί ασφαλώς κάποιοι ιδιοτελείς, όπως θα ‘λεγε κι ο Μακρυγιάννης, σκέφτονται ότι, αφού  δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, πολύ λίγο τους ενδιαφέρει, αν οι άλλοι ζούνε κάτω από δύσκολες συνθήκες και δεινοπαθούν. Όμως για τους σωστούς ανθρώπους και ιδιαίτερα αυτούς, που θέλουν να λέγονται και να είναι, όπως τουλάχιστο οι δεξιοί διατείνονται, χριστιανοί, το να σκέφτονται κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι πέρα για πέρα ανήθικο. Γιατί εξαιτίας αυτής της παχυδερμίας χιλιάδες συνάνθρωποί μας έφτασαν μέχρι αυτοκτονίας. Και σ’ αυτές τις αυτοκτονίες, που ουσιαστικά είναι δολοφονίες, συμμέτοχοι είναι και όσοι με πέτρινες καρδιές κλείνουν αμετανόητα τα μάτια τους μπροστά στη μνημονιακή αθλιότητα.

Παρόμοια ισχύουν και για το διαβόητο ΔΝΤ, στο οποίο ο μεγαλύτερος προδότης της νεότερης Ελλάδας εμπιστεύτηκε τη «σωτηρία» της πατρίδας μας. Του οποίου ΔΝΤ τα πρωτοπαλίκαρα, κάνοντας κι αυτά τη δική τους υποκριτική αυτοκριτική, παραδέχονται ότι έκαμαν κάποια «λαθάκια». Τη στιγμή που το ρεσιτάλ της σε βάρος μας αλητείας τους δείχνει ότι σε αγαστή σύμπνοια και αλληλοκατανόηση με τους νεοναζί Ευρωπαίους ακολουθούν επακριβώς προμελετημένο σχέδιο εξόντωσης της πατρίδας μας και του λαού μας.

Αλλά μήπως και η Κυβέρνησή μας επανειλημμένα δεν έχει κάμει την αυτοκριτική της; Λέγοντάς μας ότι έτρεφαν αυταπάτες και έπεσαν σε κάποια λάθη, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην παγίδα του αδιεξόδου, που τους χάλκευσαν οι δανειστές-δυνάστες μας. Αλλά αυτό καθόλου δεν τους εμπόδισε  να συνεχίσουν, πέρα από κάθε λογική και ηθική δεοντολογία, να τους εμπιστεύονται. Παρότι η συντριπτική πλειονότητα του λαού, βλέποντας καθαρά με ποιους αλητήριους έχει να κάμει πήρε την απόφαση, με το δημοψήφισμα  της 5ης Ιουλίου του’15, να σταθεί απέναντί τους. Κι όμως η Κυβέρνηση, αντί να συμπαραταχθεί μαζί του, προτίμησε να περάσει κάτω απ’ τα «καυδιανά δίκρανα» των των διεθνών μαφιόζων. Έτσι ώστε να συνεχιστεί σε βάρος μας το μαρτύριο του καθαρτηρίου πυρός των αλλεπάλληλων «αξιολογήσεων»  και απειράριθμων δολοφονικών μέτρων.

Και να που τώρα-στο τέλος της δεύτερης, λεγόμενης, «αξιολόγησης»-εκεί που πηγαίναμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην εταιρία δολοφόνων για τις καινούριες  γκιλοτίνες που μας έστησαν, εκείνοι συνεχίζουν χλευαστικά το παπατζίδικο παιχνίδι τους, σάμπως να λένε:

Μα επιτέλους τόσο αφελείς είστε, ώστε να μην καταλαβαίνετε την πραγματικότητα, παρότι εμείς σας φωνάζουμε  πολυειδώς και πολυτρόπως ότι είμαστε ωμοί δολοφόνοι; Και, γιατί, αφού με τόση σιχασιά σας κλωτσάμε, εσείς επιμένετε να κρέμεστε από πάνω μας και να σύρεστε ξωπίσω μας; Επιμένοντας αμετανόητα στις φρούδες αυταπάτες σας;

Δεν καταλαβαίνετε ότι στο τέλος ο λαός θα πιστέψει ότι και η δική σας αυτοκριτική είναι το ίδιο υποκριτική με τη δική μας!

παπά Ηλίας Υφαντής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos