χώρος υπάρχει ..... στη κεντρική προβλήτα
χώρος υπάρχει ….. στη κεντρική προβλήτα

Παραφράζοντας τον τίτλο της σειράς του BBC “Who pays the ferryman“, ελληνιστί “ποιος πληρώνει τον βαρκάρη“, αναρωτιέμαι μέχρι πότε αυτή η χώρα θα τυραννιέται από τα παρεάκια της εκάστοτε εξουσίας, έχοντας στην ουσία καταργήσει έννοιες όπως αξιοκρατία, ισότητα, νομοθεσία κτλ.. Η αλλιώς τι θα πρέπει να κάνει ένας βαρκάρης για να δουλέψει το ένα σκάφος του στην Ελούντα (μέχρι τη Σπιναλόγκα) όπου υπάρχει χώρος;

Αφορμή για τις σκέψεις αυτές, η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου να ξορίσει δύο σκάφη από τη κεντρική προβλήτα του Σχίσματος στην Ελούντα στη χωμάτινη προβλήτα 100 μέτρα πιο κει, ενώ όπως βλέπετε στις δορυφορικές φωτογραφίες χώρος υπάρχει.

Βέβαια μετά τα τηλεφωνήματα και τα σχόλια προς τον πρόεδρο κ. Κοκκίνη, το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, έκανε τη σχετική καταμέτρηση, βρήκε ότι υπάρχει χώρος, αλλά το Λιμενικό Ταμείο δεν έχει αλλάξει για την ώρα την απόφαση εξορίας των δύο αυτών πλοίων. Απάντηση του προέδρου έτσι βρήκα τη κατάσταση και έτσι τη συνεχίζω, ενώ στο Δ.Σ. του Ταμείου υπάρχει άτομο με σχέση σε πολλά από τα καΐκια της περιοχής. Τα άλλα μέλη του Δ.Σ. κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

τα "εξόριστα" πλοία και το παροπλισμένο
τα “εξόριστα” πλοία και το παροπλισμένο

Ακόμα, οι εστιάτορες από τη πλευρά του Μύλου στη χωμάτινη προβλήτα έχουν σε μόνιμη θέα ένα ακινητοποιημένο πλοίο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει θέση μερικά μέτρα, αλλά ούτε αυτό γίνεται.

Και αναρωτιούνται οι άνθρωποι: τι θα πρέπει να κάνουμε για να δουλέψουμε; απάντηση δεν δίδει κανείς.

Θέματα όμως επιλεκτικής μεταχείρισης υπάρχουν και στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου, όπου εδώ και χρόνια ενοικιάζεται οδόστρωμα ενώ αυτό σαφώς απαγορεύεται, σε κάποιους παραχωρούνται χώροι, σε κάποιους άλλους όχι ……

Τελικά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου, σφύζει θεμάτων η αλλιώς “έχει πολύ ψωμί” ….!!!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos