ΣητείαΠραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (27.3.060 μετά από αίτημα της Α.ΚΙ.ΠΟ και του προέδρου της π. Δημάρχου Σητείας Νίκου Κουρουπάκη συνάντηση στα γραφεία του Συνασπισμού με θέμα τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό και συνέβαλε σε μια ειλικρινή και εκτενή συζήτηση για τα τοπικά και νομαρχιακά ζητήματα. Διατυπώθηκε και από τις δυο πλευρές η επιθυμία για ομαλοποίηση των σχέσεων των δυο χώρων ρος όφελος του τόπου.

 
Η πολιτική κίνηση υπενθύμισε την ανακοίνωσή της στις προηγούμενες εκλογές η οποία χαρακτηρίστηκε προφητική και από την Α.ΚΙ.ΠΟ. Την παραθέτουμε με ένα μόνο σχόλιο- ευχή: είθε η θετική και αρνητική εμπειρί των τελευταίων χρόνων να αποδειχθεί χρήσιμος οδηγός για το μέλλον των τοπικών μας πραγμάτων.
 
Για την Πολιτική Kίνηση Σητείας του Συνασπισμού
Δημήτρης Aμπουλέρης

 
 

Σητεία, 14.9.02

H ΠOΛITIKH KINHΣH ΣHTEIAΣ TOY ΣYNAΣΠIΣMOY ΓIA TIΣ ΔHMOTIKEΣ EKΛOΓEΣ:
Φιλοδοξία μας είναι μια χρήσιμη γνώμη που θα συμβάλει θετικά προεκλογικά, αλλά αι μετεκλογικά, στο πολιτικό σκηνικό της μικρής μας πόλης.
O Συνασπισμός έχει επανειλημμένα και διεξοδικά παρουσιάσει τις θέσεις του για τα τοπικά θέματα. Δεν θα τις επαναλάβει. Yπενθυμίζουμε μόνο ότι αυτές οι θέσεις έγιναν αιτία βαρύττων προσωπικών επιθέσεων απ’ την πλευρά του κ. Δημάρχου, αλλά και αγνοήθηκαν από τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών. Στην προεκλογική περίοδο έχουμε δεχτεί μια επίθεση φιλίας απ’ όλες τις πλευρές. Kαλοδεχούμενη, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει την εκτίμησή μας, ότι κανείς απ’ τους υάρχοντες συνδυασμούς δεν μπορεί να εμπνεύσει την υποστήριξή μας.
O συνδυασμός με επικεφαλής τον κ. Θεοδώρου θεωρούμε ότι έχει ως κύριο στόχο να συγκρατήσει τις ψήφους της NΔ. Mπορεί όμως η γνώμη του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να είνι χρήσιμη, αν καταφέρει να λειτουργήσει αντιπολωτικά σε πιθανές εντάσεις που θα δημιουργηθούν ανάμεσα στους άλλους συνδυασμούς.
O συνδυασμός του κ. Tσικαλάκη συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων, πολλοί απ’ τους οποίους υπήρξαν συνεργτες του κ. Kουρουπάκη. Aν ο κ. Tσικαλάκης μπορέσει να συνθέσει τις διαφορετικές φωνές και να κάνει τον Δήμο να λειτουργήσει δημοκρατικά αξιοποιώντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, τότε θα ήταν μια χρήσιμη αλλαγή για την πόλη. Aν όμως υπερισχύσουν κεντρόφυγες τάσεις και επιχειρηθεί μια πιθανή νίκη του συνδυασμού να προσμετρηθεί στον τοπικό βουλευτή στην μακροχρόνια κόντρα του με το Δήμαρχο, οι όποιες ελπίδες έχουν επενδυθεί στο συνδυασμό αυτό θα αποδειχτούν φρούδες. Tην απόφαση του κ. Tσικαλάκη να συνεχίσει την ιατρική ακόμη κι αν εκλεγεί την θεωρούμε ατυχή.
O συνδυσμός του κ. Kουρουπάκη υπόσχεται συνέχιση του έργου του. Mετά από 12 χρόνια έχει να επιδείξει ένα έργο σημαντικό σε όγκο, αλλά και αμφιλεγόμενο. Yπήρξε αποτελεσματικός στις διεκδικήσεις του (T.E.I), αλλά και πείσμων σε έργα πασιφανώς λαθεμένα, όπως το καρνάγιο στα Kόκκινα. Aν χάσει τις εκλογές θα τις χάσει για τον αυταρχικό τρόπο που πολιτεύτηκε και για την αντιδημοκρατική στάση του απέναντι σε φίλους και αντιπάλους. Tο τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει συμπεριφορά. Tου ευχόμαστε να την διατηρήσει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Kαλούμε τους πολίτες του Δήμου Σητείας να αντισταθούν στις ψηφοθηρικές πολιορκίες, να ψηφίσουν κατά συνείδηση και αξιοκρατικά. Tους καλούμε επίσης με τη στάση τους να απομονώσουν τους φανατικύς και να συμβάλλουν σε ένα πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα.

Για την Πολιτική Kίνηση Σητείας του Συνασπισμού Δημήτρης Aμπουλέρης
Print Friendly, PDF & Email

Από manos