απολογισμός δήμου Αγίου Νικολάου
ο επικεφαλής του Σύγχρονου Δήμου, Δημήτρης Κουνενάκης

Πολύς θόρυβος για τη συγκεκριμένη δομή. Ενημερώσαμε για τα δεδομένα που γνωρίζουμε μετά από την αναφορά του κ Ζερβού στο θέμα κατά τη διάρκεια του απολογισμού του,

όπου ανέφερε ότι δεν μπορεί  προχωρήσει γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Έκτοτε είχαμε δύο!!!! απαντήσεις για το θέμα. Θέλουμε απλώς να ενημερώσουμε ότι από τα στοιχεία μας προκύπτει ότι ο Δήμος μέχρι το 2005 είχε ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες.  Εμείς από το 2007 και εντεύθεν πιέσαμε και ασχοληθήκαμε για την προώθηση του θέματος μέσω ΙΚΑ. Σ αυτή την προσπάθεια είχαμε τη συνδρομή των τότε βουλευτών και ης Νομαρχίας.

Παραθέτουμε ακόμα μερικά  στοιχεία που αποδεικνύουν τα λεγόμενα:

Μετά από διάφορες εξελίξεις και προσπάθειες, η τότε Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ Λουκαράκη αποφάσισε με την με αριθμ 362/13-10-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την τροποποίηση του Κ.Φ. 283 για την ανέγερση του πολυιατρείου του ΙΚΑ.. Αντιγράφουμε από την απόφαση:

… Συνεχίζοντας ο κ Δήμαρχος πρότεινε την τροποποίηση του Κ.Φ. 283 ώστε η απομένουσα επιφάνεια των 2234,48 μ2 να χαρακτηρισθεί ως ΚΦ για ανέγερση πολυιατρείων και γραφείων του ΙΚΑ όπου θα μπορεί το ΙΚΑ να ανεγείρει το κτίριο, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη συμβολαιογραφική πράξη πέραν της κυρωμένης πράξης εφαρμογής σύμφωνα με τις παραπάνω αναφερόμενες διατάξεις…..

Το Δημοτικό Συμβούλιο…….

Αποφασίζει ομόφωνα

Εγκρίνει την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Αγίου Νικολάου στο ΚΦ 283 όσον αφορά τις χρήσεις, ως ακολούθως:

Α) Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων έκτασης 7457,01 μ2

Β) Πρόνοια έκτασης 596,30 μ2

Γ) Πολυιατρεία-Γραφεία ΙΚΑ έκτασης 2234,48 μ2

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και υπογράφεται ανάμεσα στους άλλους από τους: Καρατσή Πανίκο, Πρόεδρο, Τζανόπουλος Ιω, Θραψανιώτη Εμμ, Ζερβό Αντώ (!!!!), Χαριτάκη Νικ, Δατσέρη Ιωα, Αλεξανδρακη Αλεξ, Κλώντζα Εμμ, Μασσάρο Σπυ, Χαλκιαδάκη Θεμ, Καραμανώλη Σοφία κλπ.

Ακολούθησε η διαδικασία τροποποίησης του σχεδίου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με την με ριθμ 541017/17/10/2005 απόφαση τροποποιεί το σχέδιο πόλης Αγίου Νικολάου με βάση την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Την απόφαση υπογράφει ο αντινομάρχης Σ Αναστασάκης. Με βάση λοιπόν αυτή την απόφαση προσδιορίζονται οι χρήσεις γης για το ΟΤ (ΚΦ) 283 του σχεδίου πόλης ως εξής: α….., β: το ΝΑ τμήμα με στοιχεία Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Η-Θ-Ι-Κ-Α έκτασης 2234,48 τ.μ. ως «Πολυιατρεία-Γραφεία ΙΚΑ» και γ…..

Κατόπιν των ανωτέρω το ΔΣ του ΙΚΑ με την με αριθμ 178/13-7-2006 απόφαση του προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή μελετητών με βάση τον 3316/2005 με συνολική πίστωση 851229,08 ευρώ.

Ακολούθως το ΔΣ του ΙΚΑ με την 200/21-10-2010 απόφαση του εγκρίνει τη μελέτη του έργου με τίτλο «Νέο κτίριο Διοικητικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίου Νικολάου». Εγκρίνει επίσης τα τεύχη δημοπράτησης και πίστωση 7.503.000 ευρώ.

Αναδείχθηκε  ανάδοχος αλλά δεν προχώρησε η σύμβαση λόγω των μνημονιακών καιρών.

Το βέβαιο είναι πως υπάρχει ετοιμότητα για αυτή τη δομή. Το θέμα είναι αν ο Δήμος μας επιθυμεί να στηρίξει αυτήν την προοπτική και να ζητήσουμε την υλοποίηση αυτού του έργου. Εμείς θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή την δομή που θα στηρίξει την υγεία σε όλο το νομό και θα υποστηρίξει σοβαρά το Νοσοκομείο.

Όσο για τα γραφόμενα του κ Ζερβού ας τα κρίνουν οι πολίτες…..

Δημήτρης Κουνενάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos