μέρος της ιστοσελίδας του οργανισμού
μέρος της ιστοσελίδας του οργανισμού

Αγαπητοί φίλοι, πέρασε ένας μήνας από την αλλαγή διοίκησης και πλεύσης του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας. Έκτοτε μεσολάβησαν πολλά: δημοψήφισμα, κλειστές τράπεζες κ.α.

Όμως σε αυτές τις δύσκολες για την χώρα αλλά και τον τόπο εποχές, οφείλει κανείς να καταθέτει εγκαίρως τους προβληματισμούς και την κριτική του, αν ειδικά πρόκειται για την ανάπτυξη αυτού του Τόπου, τότε όχι απλά οφείλει..αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Έτσι θα ήθελα με την σειρά μου να θέσω κάποια ερωτήματα (πάντα καλοπροαίρετα) τόσο για να λάβω απαντήσεις, από τους αρμόδιους, σε θέματα που ίσως δεν γνωρίζω. αλλά και να μοιραστώ κάποιους προβληματισμούς, όχι μόνο δικούς μου αλλά και μεγάλης μερίδας της κοινωνίας μας.

Ερώτηση 1η:

Από την στιγμή που ο Δήμος Σητείας έχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού (ο Δήμος Σητείας ως θεσμός, ΟΧΙ ο εκαστοτε Δήμαρχος), δεν «όφειλε» πριν την Γενική Συνέλευση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την τόσο μεγάλη και ριζική αλλαγή ανανέωσης προσώπων και πολιτικής του οργανισμού;

Και εννοώ το «όφειλε» όχι ως νομική υποχρέωση αλλά και ως μια πράξη συμμετοχής σε ένα ευρύτερο επίπεδο συνεννόησης.

Ερώτηση 2η:

Εφόσον επιλέχτηκαν πέραν τον αντιδημάρχων και διάφορα άλλα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας μας, δεν θα ήταν Πολιτικά Ορθό να υπάρξει και κάποιος δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης; Δεν υποδηλώνει αυτό μια καλή κίνηση καλής θέλησης και γόνιμου διαλόγου;

Ακόμα και αν έχουμε διαφορετική άποψη σε κάποια θέματα.. πάντα μέσα από τον διάλογο προκύπτει η αναγκαία δημιουργική σύνθεση..

Ερώτηση 3η:

Τώρα που Προεδρεύει του Ο.Α.Σ. ο ίδιος ο Δήμαρχος Σητείας, υπάρχει θέμα ασυμβιβάστου;

Και δεν εννοώ νομικού Ασυμβίβαστου, διότι θεωρώ πριν προβεί σε αυτή την ενέργεια ο Δήμος ως μεγάλο- μέτοχος,  σίγουρα θα το έχει ερευνήσει ενδελεχώς και θα το έχει απαντήσει ο νομικός σύμβουλος του Δήμου μας.

Όμως έχω ένα παράδειγμα ως ερώτηση..

Ας υποθέσουμε ότι προκηρύσσει ένα έργο ο Δήμος, όπως π.χ. πέρυσι το «Σητείας Γη»

Και στον μειοδοτικό διαγωνισμό παρουσιάζονται δυο υποψήφιοι, ο νέος Ο.Α.Σ. και ένας άλλος οργανισμός (ιδιώτης ή όχι) πόσο βολικά θα νιώθει ο δεύτερος υποψήφιος για την επιλογή του;  Ακόμα και αν όλα γίνονται ΑΨΟΓΑ σύμφωνα με το ΓΡΑΜΜΑ του ΝΟΜΟΥ, τίθεται το ερώτημα έστω και σε επίπεδο Ψυχολογίας.

Ερώτηση 4η:

Καταργώντας την έμμισθη θέση του Ειδικού (Επιστημονικού ) Συμβούλου για λόγους οικονομίας αλλά και μη πρόκλησης του κοινού αισθήματος σε αυτές τις δύσκολες εποχές, με ποιο κίνητρο θα ασχοληθεί κάποιος εκ των μελών ή των απλών υπαλλήλων του οργανισμού για τα νέα πρόγραμμα (και ειδικά για το νέο αναπτυξιακό πακέτο Γιουνκέρ,  το οποίο ήδη άλλοι οργανισμοί έχουν από καιρό «ξεψαχνίσει» πριν ακόμα ανοίξει για την Ελλάδα)

Υ.Γ. Μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού η νέα σύνθεση του Δ.Σ. (έχει υπάρξει σύσταση σώματος;)

Ευχαριστώ Προκαταβολικά,

Περάκης Μιχάλης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos