Προστασία και δικαιώματα των ζώων
  • Πρόσφατα  δημοσιεύματά σας ασχολούνται,

με το αντικείμενο του θέματος π. χ., «Το νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη» και «Πολύτιμο βοήθημα για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων» από 03.07.2019.

«Θεωρώ ότι αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα, ένα εξαιρετικό «εργαλείο» για κάθε πολίτη γύρω από τα ισχύοντα νομοθετήματα στην χώρα μας, που αφορούν στην προστασία και στα δικαιώματα των ζώων»

«Ωστόσο οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Τ. Α, με την υποστελέχωση και τους ελάχιστους πόρους περιορίζει θεαματικά την δυνατότητα ουσιαστικών παρεμβάσεων»… δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την παράδοση του βιβλίου «Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική έννομη τάξη» που συνέγραψε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νίκος Χρυσάκης και εκδόθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης.

  • Περιβαλλοντολογικές, ενδιαφέρουσες ασφαλώς οι προσπάθειες του συγγραφέα Αστυνομικού Δ/ντή και οι οικονομικές και μη στηρίξεις Δήμου, Δημάρχου κλπ  αλλά κίβδηλες  και φρούδες. Γιατί, προέχει βέβαια κατά το ανθρωποκεντρικό μας Σύνταγμα, η προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων αξιών, καθήκον στο οποίο Διοίκηση, Έννομη Τάξη, Αυτοδιοίκηση κι εσείς κυρ ΑΝΑΤΟΛΗ όχι μόνο αποποιείστε, για δικούς σας προσωπικούς λόγους βλάπτοντας το Δημόσιο Συμφέρον, του οποίου οι Έλληνες είμαστε θεματοφύλακες (ακροτελεύτιο § 2), και δεν είναι προνόμιο του Δημάρχου, για το οποίο, λέει,«δεν δικαιούμαι δια να ομιλώ»!
    Ομνύοντας έτσι, ως κοινοί απατεώνες, στο μεσαιωνικό
    L’ Etat c’ est moi”& διοικητικές ρήσεις «μη θίγετε τα κακώς κείμενα» & «κόρακας, κοράκου δε βγάζει μάτι» καταχρηστικά και πίσω από την εξουσία σας, κρυβόμενοι, αποκρύπτοντας και παρασιωπώντας τις σχετικές καταγγελίες μου κι από αυτούς ακόμη τους αρμοδίους και το αποφασίζον Δημοτικό Σ. φτάσατε στο εξής κατάντημα.

Ένας Δήμος μια Αστυνομία κι εσείς κυρ ΑΝΑΤΟΛΗ, που παραγνωρίζοντας ρητές  ανθρωπιστικές διατάξεις του Συντάγματος, αλληλοκαλύπτεστε αντί, ν’ αλληλοδιώκεστε,δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν από γνώστες των πραγμάτων, ως πραγματικοί υπηρέτες του τόπου και του λαού! Στυγνοί και δη  αυταρχικοί δυνάστες – τύραννοί του αμετανόητοι καταντήσατε!!

  • Εξοχές-μουτσούνες στην Αναπαύσεως, που σκοτώνουν, συμβάλλοντα σε ατυχήματα τραπεζοκαθίσματα στη λωρίδα ΑΜΕΑ, στο «Μέλι», ομοίως ανυπόστατοι κόμβοι ειδικά στο Αμμούδι και σ’ αυτόν της Επ. Ο Αγίου-Κριτσάς με ΒΟΑΚ, που τον περνάνε όλοι «προσευχόμενοι», πλην ενός, του Δημάρχου, που τον βρήκε «αλάνθαστο» και της Αστυνομίας, που τον παρέλαβε «εντάξει», ανυπόστατες κολώνες, κολωνάκια, πάσσαλοι μαρμάρινοι ή πλαστικοί παντός είδους, Πι σιδερένια βαρέως τύπου, δίδυμα πι (Πιπι) σιδερένια, οδοντωτά κράσπεδα, ακόμη και κόμβους δίδυμους κυκλικής διαδρομής, παρά τη γέφυρα Κριτσάς, μεταξύ τρίγωνο-νησίδας και κύκλου όλα μα όλα ναι παράνομες επικίνδυνες παγίδες, καταμ εσής του δρόμου, που μόνο μυαλά αρρωστημένα βόλεψαν και συντηρούν επίμονα, από 10ετίας, που τα καταγγέλλω, πλην «οὐκ ἦν φωνὴ καὶ οὐκ ἦν ἀκρόασις»! «Άκρα του τάφου σιωπή» μη μαθευτεί η αλήθεια! Και η αλήθεια καταγράφεται στον ΚΟΚ άρθρο 52 § 5, που λέει ότι όποιος δημιουργεί αυθαίρετα (χωρίς ρυθμιστική απόφαση του ΥΥΜ&Δ) ειδικές διαμορφώσεις οδοστρώματος ή τοποθετεί κινητά εμπόδια,πριν από την έκδοση της υπουργικής αποφάσεως τιμωρείται και εκείνος, με τις ίδιες ποινικές κυρώσεις, ενώ στο νέο ποινικό κώδικα το άρθρο 290 είναι κατά περίπτωση και σκληρότερο κι αυστηρότερο. Η εδώ Έννομη τάξη όμως, αντί να «γράφει» κάθε μέρα το Δήμαρχο για τις σχετικές ποινικές παραβάσεις  του παρέχει μεροληπτικά ασυλία κι ατιμωρησία, απειλώντας όσους ασελγούν ή τραυματίζονται εξ αιτίας των, ασεβώντας στις ανθρώπινες αξίες.
  •    Για τον καθαγιασμένο μάλιστα, από τους διοικητικούς πρωθιερείς κόμβο της Κριτσάς είχαμε από τον τοπικό ηλεκτρονικό Τύπο σήμερα (03.07.2019) τους εξής χαρακτηριστικούς τίτλους «Ένα ακόμη τροχαίο στον κόμβο Κριτσάς» από anatolh.com και «Νέο τροχαίο στον κόμβο Κριτσάς, δύο τραυματίες», από fonien.gr. Κι επειδή, κάποτε πρέπει, να τελειώνουν τα ψέματα, περιμένω από τους πραγματογνώμονες και προανακριτές της Τροχαίας να αποδώσουν τη σημαντική και «εκ των ων ουκ άνευ κατά ΣτΕ», συνυπαιτιότητα του Δημοσίου, στο υπόψη ατύχημα, μπας και οι πίσω του, χρόνια κρυβόμενοι κι αδιαφορούντες, αρμοδιοανεύθυνοι ανανήψουν και συνέλθουν.
    Και μην πει κανείς, ότι δεν καταλαβαίνει από ΣτΕ κλπ, ας ρωτήσει την ΑΔΚ, ας δει ακόμη τα ένθεν κακείθεν στον κόμβο, STOP, επί της Ε. ΟΒΟΑΚ/ «Αυτοκινητοδρόμου» (sic) Αγίου – Καλού χωριού, σήμανση αντικείμενη στη διάταξη του ΚΟΚ άρθρο 26 «Iσόπεδoι oδικoί κόμβoι και υπoχρέωση παραχώρησης προτεραιότητας» § 5. «Στους κόμβους η προτεραιότητα …Κατ’ Εξαίρεση:  α) Aυτoί, πoυ κυκλoφoρoύν στους αυτoκινητόδρoμoυς, εθνικές οδούς και oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας έχουν πρoτεραιότητα».Ποια μελέτη ή μελετητής, να ’βαλε τα STOP;;
  • Κι εσείς κυρ ΑΝΑΤΟΛΗ, πέστε στους αρθρογράφους σας και δη σ’ όσους πήραν δίπλωμα στο στρατό και δεν ξέρουν λέει γρι από ΚΟΚ, να σεβαστούν την τύφλα τους καιν’ αποφεύγουν να κάνουν συστάσεις, για τους με το δικό μας ΚΟΚ ασύμβατους, ξενόφερτους «κυκλικούς κόμβους» που ’χουν στο μυαλό τους και τα φανάρια έξυπνα ή πονηρά, τα οποία έχω σχολιάσει ήδη χωρίς ενασχόληση ή αντίρρηση κανενός δικού σας ή άλλου αρμοδίου.
    Τέτοιες συστάσεις και δη επίμονες πολλαπλασιάζουν την τύφλα και  τις κακές υπηρεσίες, που προσφέρει το ανάλγητο αυτό κράτος στον τόπο και το λαό του! Τα θέματα άλλωστε  είναι τόσο λάθος, που μόνο ο Χρυσοχοΐδης τόλμησε να τ’ αναγνωρίσει, χαρακτηρίζοντας τον επί ΒΟΑΚ κ. κόμβο των Μαλλίων, προσωρινό και υπό κατάργηση. Κι αυτό γιατί ρητά στο 2ο άρθρο του ορίζει ο ΚΟΚ, και καλά θα κάνουν αρμόδιοι και συντάκτες σας, να το δουν και να το διαβάσουν, ότι «Aυτoκινητόδρoμoι &
    Oδοί ταχείας κυκλoφoρίας: β) δεν διασταυρώνονται ισόπεδα με άλλη oδό…κττ» κι ακόμη, ότι ο ΒΟΑΚ πριν το Καλό χωριό έχει δυο πινακίδες με την ένδειξη «Τέλος Αυτοκινητοδρόμου»!!!  Αλλά «μην τον είδατε τον Αυτοκινητόδρομο; (Παναή;)»

Άλλωστε ο θιασώτης αυτος των υπόψη «κυκλικών κόμβων», μας πληροφόρησε πρόσφατα, ότι έξω από δω, διαπιστώθηκε υποβάθμιση της οδικής ασφάλειας εξ αιτίας των (ψυχοσωματικές επιδρά-σεις, λόγω καθυστερήσεων, από τη μείωση της ταχύτητας διέλευσής των) αλλά φαίνεται να μην το είπε στους αρμοδίους, αν κι αυτό ήταν, μια ενημέρωση, που όφειλε να κάνει, αλλά που μυαλό.

Τελειώνοντας και σαν μεγαλύτερος όλων σας θα σας θύμιζα το Ομηρικό «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί Πάτρης» όχι πάρτης όπως το μετεξέλιξε αυτή η ίδια η εξουσία και μας πάει κατά διαόλου!      Να ’στε καλά

Μανώλης Άρχος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos