Νέα ΔημοκρατίαΣτο έντονο ενδιαφέρον του κ. Καρχιμάκη για τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία του νομού, έρχεται να δώσει απάντηση η πρόταση του υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, η χρονοβόρα διαδικασία του ΑΣΕΠ μπορεί να παρακαμφθεί από την Βουλή, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να καλυφθεί ένα μεγάλο τμήμα των ελλείψεων που υπάρχουν. Διαδικασία δυνατή και πάνω από όλα νόμιμη.
 
Σίγουρο είναι ότι αν η πρόταση γίνει αποδεκτή, μπορούν να αντιμετωπιστούν συσσωρευμένα αδιαφορία και κενά ετών. Κενά, που δεν μπορούν ν καλυφθούν σε σύντομο χρόνο με καμία άλλη διαδικασία.
 
Με δεδομένη την ευαισθησία του κ. Καρχιμάκη, η οποία πολλαπλώς όπως προαναφέραμε έχει τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων εκφραστεί (και μάλιστα με αρκετές ερωτήσεις στην βουλή), θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν και εμπράκτως είναι πρόθυμος να συμβάλει στηρίζοντας την πρόταση.
 
Γνωρίζουμε, ότι θα βρεθούν πολλές δικαιολογίες από μέρους του για να την απορρίψει. Απλά είναι καλό και εγγράφως να καταγραφεί η θέση του. Για να καταλάβει ο λαός του Λασιθίου ποιοι πραγματικά ενδιαφέρονται πέρα από τις πελατειακές σχέσεις, με τα ουσιαστικά προβλήματα και το πώς αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν.
 
Αν βεβαίως την αποδεχθεί, τότε σίγουρα θα είναι τιμή του που συνέβαλε σε ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά και μία σαφής ένδειξη ότι επιτέλους αποφάσισε να ασκήσει ουσιαστική πολιτική και όχι μόνο στείρα αντιπολίτευση.
 
Είναι μια πρό(σ)κληση προς τον κ. Καρχιμάκη και αναμένουμε την στάση του…
 
ΝΟΔΕ Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos