απογοητευτική εικόνα ...!!!
251 υπέρ, αλλά με πιο τίμημα;

Με συντριπτική πλειοψηφία η βουλή ενέκρινε ξημερώματα Σαββάτου (11/7) το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές: ναι ψήφισαν 251 βουλευτές, όχι 32 και παρών 8, ενώ απουσίασαν 9 βουλευτές.

Το ναι δόθηκε από τη πλειοψηφία των βουλευτών του Συ.Ριζ.Α., τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Νέα Δημοκρατία και το Πα.Σο.Κ.. Καταψήφισαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε., της Χρυσής Αυγής και δύο Συριζαίοι.

Η κυβέρνηση βγαίνει πλέον τραυματισμένη και άσχημα τσαλακωμένη μιας και δύο βουλευτές ψήφισαν κατά, 8 παρών και απουσίαζαν 7, έχοντας απολέσει την δεδηλωμένη;

Ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί από βδομάδα με τα εσωτερικά του κόμματος του: «Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τ’ άλλα στην ώρα τους».  δήλωσε αλλά ….

….. ποιο το αντίκρυσμα αυτής της νίκης; ποιος θα πληρώσει στα σπασμένα από τις προτάσεις αυτές, εάν γίνουν δεκτές από τους δανειστές; Δυστυχώς ο συνήθης κακομοίρης Έλληνας που δεν έχει ούτε περιθώριο αντίδρασης, ούτε δικαιώματα.

Το χειρότερο όλων, δεν υπάρχει, δεν φαίνεται πουθενά ελπίδα πραγματικής ανάκαμψης και ανάπτυξης στον ορίζοντα. Εάν δεν πάρει μπρος η πραγματική οικονομία της χώρας, θα σερνόμαστε από δανείου σε δάνειο.

Δυστυχώς οι ρυθμίσεις που εγκρίθηκαν δεν προσβλέπουν σε αναπτυξιακή προοπτική ….

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.