Παιδεία μας η εξέγερση

Παιδεία σας η καταστολή

ΠΩΣ είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που αφαιρεί τη ζωή ενός 15χρονου παιδιού να τιμωρείται μετά από δύο χρόνια και τώρα να κυκλοφορεί ελεύθερος με αναστολή;
Απίστευτο. Αδιανόητο. Κι όμως αληθινό! Από αυτό και μόνο το περιστατικό μπορούμε να καταλάβουμε σε τι χώρα ζούμε και ποια είναι η Ελλάδα μας.
Ο Αλέξανδρος που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή ήταν η αφορμή για να ξεσηκωθούμε, να ξεσηκωθούμε οι μαθητές της Ελλάδας, να φωνάξουμε τα προβλήματα μας, να προστατέψουμε το μέλλον μας.

Κι όμως μέσα σε όλες αυτές τις φωνές κάποιοι επιμένουν να κρατούν τα αυτιά τους κλειστά. Δυστυχώς όμως αυτοί είναι που πρέπει να μας ακούσουν. Αντί να γίνουν ΟΛΟΙ τους ένα σε μια τόσο κρίσιμη φάση, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα ρίξει το φταίξιμο στον άλλο. Τώρα πρέπει να βοηθήσουν. Τώρα είναι η ευκαιρία μας να φωνάξουμε τα προβλήματα μας.
Κάποιοι όμως, εκμεταλλεύτηκαν όλα τα γεγονότα και ενέργησαν εντελώς βίαια εις βάρος των άλλων πολιτών.
Εμείς πάντως δεν τους επαινούμε, ίσα-ίσα τους κατακρίνουμε για όλα αυτά τα αισχρά τους έργα.
Είναι άδικο να γίνονται όλα αυτά!
Ζούμε σε μια γενιά των € 700 μέχρι όμως να ενηλικιωθούμε εμείς ας ελπίσουμε να έχουν μείνει ως τα € 500. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια…
Διαβάζουμε και προσπαθούμε για να μπούμε σε κάποια σχολή, να πάρουμε ένα πτυχίο «για ένα καλύτερο μέλλον» όπως λένε. Αλλά τις περισσότερες φορές και για τα περισσότερα παιδιά αυτό είναι ακατόρθωτο, τόσο πολύ που έχουν ανέβει οι βάσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έχουμε όμως και ένα άλλο θέμα.
Λίγο έως πολύ όλες οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικό, πρόβλημα με την οικονομική κρίση που περνάμε και, προσπαθούν να βολευτούν όσο μπορούν.
Δεν τους φτάνουν όμως τα έξοδα για τα υλικά αγαθά, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να πληρώνουν «χρυσάφι» τις ώρες των φροντιστηρίων μας για να μπορέσουμε να πάρουμε και ένα ακόμη πτυχίο ή για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τα μαθήματα του σχολείου.
Μην ξεχνάμε όμως ότι έχουμε ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – όπως «κάποιοι» υποστηρίζουν.
Καταφέρνουμε και περνάμε με πολύ διάβασμα και προσπάθεια σε κάποια σχολή για να πάρουμε εκείνο το πτυχίο που αργότερα θα μας δώσει δουλειά. Δυστυχώς όμως τις -περισσότερες φορές μένει κάπου κολλημένο σε κάποιον τοίχο του σπιτιού μας, καθώς στις μέρες μας δεν έχουν πέραση ούτε αυτά πλέον. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα παιδιών που αποφοιτούν από μία Ανώτατη Σχολή και μένουν άνεργα καθώς δεν υπάρχει κάποια θέση εργασίας στο συγκεκριμένο πόστο.
Οι συγκεκριμένοι δυστυχώς καταφεύγουν να βρουν δουλειά σε κάποια εργασία στην οποία μπορεί άνετα να δουλέψει και ένας αγράμματος. Δυστυχώς οι γονείς μας αγωνιούν και στερούνται τόσα – και τόσα μέχρι να μας σπουδάσουν και τελικά μένουμε άνεργοι.

Λέγεται πως είμαστε το μέλλον της Ελλάδας.
Πώς… θα είναι το μέλλον της Ελλάδας όταν έχετε τέτοιες απαιτήσεις και επικρατούν τέτοιες συνθήκες; Πώς θα βγούμε εμείς στην κοινωνία μετά από λίγα χρόνια; Πώς θα λυθούν τόσα προβλήματα; Από ποιόν;
Πού θα στηρίξουμε εμείς τις ελπίδες μας και τα όνειρα μας;
Με τι ψυχολογία μπορούμε να βάλουμε στόχους στη ζωή μας;
Επιτέλους ας γίνει μια μεταρρύθμιση στην παιδεία της Ελλάδας. Είναι ανάγκη. Δεν πάει άλλο.
Πολλά ακούγονται αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα…
Εμείς εδώ δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε.
Δεν θα επιτρέψουμε σε ,, κανέναν να εμποδίσει τα όνειρα μας.

15ΜΕΛΕΣ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos