Ρεύμα έχουμε, δίκτυα μεταφοράς;;;;;
το πεζοδρόμιο στην οδό Καζάνη όπου επισκευάζεται η βλάβη

Η πρόσφατη εκτεταμένη διακοπή ρεύματος στη πόλη του Αγίου Νικολάου, φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά θέματα, τα οποία αφήνονται, αφού ο Θεός έχει χιούμορ, μας αφήνει να συνεχίζουμε έτσι …..

Μετά τα έργα των τελευταίων χρόνων στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, μπορούμε να πούμε ότι η παραγωγή επαρκεί της ζήτησης. Όμως η μεταφορά ρεύματος από τον Αθερινόλακο ή τις ανεμογεννήτριες και τα Λινοπεράματα και τη Ξυλοκαμάρα, έως τον τελευταίο καταναλωτή, πάσχει.

Δίκτυα παλιά, που επισκευάζονται άρπα κόλα διότι το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ δεν επαρκεί πλέον, κακής ποιότητας υλικά, ειδικά στους στύλους μέσης και χαμηλής τάσης, δημιουργούν πολλά προβλήματα στον μέσο καταναλωτή ο οποίος δεν έχει και πολλά περιθώρια αντίδρασης.

Ειδικά όμως αυτή η τελευταία βλάβη στην οδό Καζάνη (φωτογραφία) ενός νέου έργου, φέρνει στην επιφάνεια και την έννοια της κακοτεχνίας. Συνήθως τα υπόγεια δίκτυα, έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Τώρα πως καταφέρνουμε εδώ και βγάζουν βλάβες συχνά πυκνά, είναι μυστήριο.

Και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Ο κεντρικός έλεγχος της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι στο Ηράκλειο, δεν “είδε” ότι ο υποσταθμός του Αγίου Νικολάου άρχισε να βγάζει εκτός τη μια γραμμή μετά την άλλη; Ουσιαστικά τις πρώτες ώρες της βλάβης. μόνο το δυτικό τμήμα του Αγίου Νικολάου λειτουργούσε και η γραμμή προς Λίμνες και Νεάπολη.

Δεκάδες επαγγελματίες της πόλης του Αγίου Νικολάου έπαθαν μεγάλη ζημιά. Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; μια ζωή ο καταναλωτής θύμα σ’ αυτή τη χώρα !!!!

Εδώ μάλλον χρειάζεται μια μαζική αγωγή κατά του ΔΕΔΔΗΕ για να στρώσουν τα πράγματα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos