Σητείας Δήμος ”Τρομάζει” 2018 μ.Χ. (Δημοκρατία «Μαδούρου»)
ο Μιχάλης Περάκης

Τι κι αν προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε την εορταστική ατμόσφαιρα που επιβάλλουν οι ημέρες.

Τι κι αν προσπαθήσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους στα όσα «αναπάντεχα» συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Όλα μάταια, καθώς το έλλειμμα Δημοκρατίας στον τόπο μας, συνεχώς μεγαλώνει!!!!

Σκοπίμως ΟΛΑ μεθοδεύτηκαν μέσα στα Χριστούγεννα, μιας και τις τελευταίες ημέρες του χρόνου κάποιοι «νοήμονες» πόνταραν στο γεγονός ότι θα μπορούσαν να «αποφασίσουν» κεκλεισμένων των θυρών, κι ότι οι συνδημότες τους θα ήταν για άλλη μια φορά «απόντες» από τα ζητήματα ανάπτυξης του τόπου τους.

Αντ’ αυτού όμως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του 2017, οι πολίτες έδωσαν ηχηρό παρόν, ακυρώνοντας στην πράξη τους σχεδιασμούς μιας πολύ κλειστής ομάδας που «διοικεί» τον τόπο μας.

Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, Εκπρόσωποι Φορέων και απλοί Πολίτες διεκδίκησαν το καλύτερο για τον τόπο τους,  σε μια ιδιότυπη και αυτοσχέδια διαβούλευση προσπαθώντας να εκφραστούν και να ακουστούν έστω και στο παραπέντε.

Σε αυτή λοιπόν την κατ’ επίφαση δημοκρατική συζήτηση-ψηφοφορία, ο Αντιδήμαρχος κος. Χαράλαμπος Λεβεντέρης είχε το θάρρος της γνώμης του και διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την «γραμμή» της παράταξης της συμπολίτευσης…..

Εξού και η τόση πίστη του στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, «επιβραβεύτηκε» σήμερα με την βίαιη «αποκαθήλωση» του από το αξίωμα, που κατά κοινή ομολογία ασκούσε δυναμικά και ακούραστα.

Κι έτσι αντί ο Δήμαρχος να «παραιτήσει» τον αντιδήμαρχο που έφερε σε αυτή την κατάσταση τον δήμο με τις συνεχείς άστοχες ενέργειες του και τα περίεργα σχέδια του, τον εμπαιγμό συμπολιτών και κοινοτήτων και τις ειρωνικές-προσβλητικές συμπεριφορές, αποφάσισε να μας θυμίσει τις παλαιοκομματικές καταβολές της «καρατόμησης» όσων διαφοροποιούνται… ή όπως λέει ο λαός …όσων βγαίνουν έξω από το μαντρί…

Κι αν για πολλούς αυτό ήταν αναμενόμενο, αυτό που κάνει το γεγονός ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ είναι ο τρόπος ….

Κύριε Δήμαρχε,

ανεξάρτητα από το πώς το σκέφτηκες-μέτρησες, θα έπρεπε να βάλεις το θυμικό σου στην άκρη (έμπειρος γαρ) για το καλό του τόπου μας, διότι ο εν λόγω Αντιδήμαρχος μονάχα θετική πρόσφορα είχε στο έργο του, και ήταν ο πλέον εργατικός και παραγωγικός των τελευταίων χρόνων…

Κύριε Λεβεντέρη,

δυστυχώς διαπίστωσες πλέον κι εσύ, με τον χείριστο σίγουρα τρόπο, το έλλειμμα Δημοκρατίας που έχει επικρατήσει στο Δ.Σ. Σητείας. Ελπίζω να παραμείνεις δημοτικός σύμβουλος και να συνεχίσεις να ψηφίζεις κατά συνείδηση, κι ας μην αρέσει στους κρατούντες…

Θεωρώ ότι η προχθεσινή σου Πράξη να προτείνεις το Παλαίκαστρο για την χωροθέτηση του έργου, ήταν δείγμα ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ, καθώς ανεξάρτητα από το τι και το πώς, η Δημοκρατία ως πολίτευμα βασίζεται στην διαφορετικότητα, ΠΟΛΛΩ δε μάλιστα όταν από το Δ.Σ. Σητείας, ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ οι νόμιμα εκλεγμένοι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ του δημοτικού διαμερίσματος ΙΤΑΝΟΥ …..

Δημοκρατικά ευαίσθητοι συμπολίτες,

ο Τόπος μας ΔΕΝ αντέχει λιγότερο ΦΩΣ…

Ας αναλογιστούμε ΟΛΟΙ τις ευθύνες μας, κι ας αποφασίσουμε πως θα πάει η Σητεία μπροστά, χωρίς τίμιο και ανιδιοτελή διάλογο και σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

Μιχάλης Περάκης

(άνευ τίτλου και αξιώματος, ώστε να μην οχλείται η εξουσία)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos