Λιμάνι

Σητεία

Η περιβόητη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, θα πραγματοποιηθεί τελικά μόνο κατΆ όνομα και με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και της Δημοτικής του ομάδας.
Η προηγούμενη Δημοτική ρχή παρέδωσε ένα έτοιμο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα και φυσιογνωμία της πόλης, να αναβαθμίσει το κέντρο, να δημιουργήσει το περιβάλλον που αρμόζει σε πολιτισμένες κοινωνίες και να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων όσων επιθυμούν αι δικαιούνται, να κυκλοφορούν σε ένα χώρο ασφαλή, ανθρώπινο και πολιτισμένο.

Διατηρούμε την πρωτοτυπία να συγκεντρώνουμε τα πάσης φύσεως μεταφορικά μέσα στο κέντρο της πόλης με τις όποιες συνέπειες υποβάθμισης τη καθημερινότητάς μας, επειδή ο κ. Δήμαχος δεν έχει την τόλμη να συγκρουστεί με προσωπικά συμφέροντα και αναχρονιστικές αντιλήψεις.
Όταν όλες οι σύγχρονες πόλεις δημιουργούν πεζόδρομους ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας εμείς κατευθύνουμε όλα τα οχήματα στο εμπορικό κέντρο, ανακόπτοντας έτσι την ανάπτυξη και δυναμκή που έχει ανάγκη η αγορά και ο τόπος.
Αλήθεια, δεν βλέπουν για να παραδειγματιστούν από τις σύγχρονες πρακτικές που επιτάσσουν παρεμβάσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και σεβασμό στην καθημερινότητα του πολίτη;
Αλήθεια, δε βλέπουν τη ζωντάνια και εξέλιξη που δημιουργείαι όπου έγιναν ή γίνονται σχεδιασμοί και εφαρμόζονται μέθοδοι αποσυμφόρησης από κυκλοφοριακές εντάσεις;
Ας μας απαντήσουν λοιπόν με παρρησία και υπερασπιζόμενοι το θάρρος της γνώμης τους, σε τι εξυπηρετούν οι 42 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης που σχεδιάζεται να δημιουργηθύν στην κεντρική πλατεία.
Είναι κρίμα ένα έργο που ενώ είχε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης όπως θέλουμε τον τόπο μας, αλλάζει εξΆ ολοκλήρου σχεδιασμό με τη σύμφωνη γνώμη μιας μικρής μερίδας του κόσμου.

Δημοτική παράταξη

Σητεία Δήμος Πρότυπο

Print Friendly, PDF & Email

Από manos