Νίκος Κουρουπάκης

Δήμαρχος Σητείας

Μετά από τον πρόσφατο θόρυβο, γύρω από την εκκίνηση προανακριτικής διαδικασίας, που αφορά σε πολυσέλιδη ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του Δημάρχου Σητείας Νίκου Κουρουπάκη, στελέχη του δημοτικού του συνδυασμού, με δήλωση τους στηρίζουν τον Δήμαρχο.

Όλη η δήλωση:

"Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το Δήμαρχο της Σητείας. Διάφορες κατηγορίες που προέρχονται κατά καιρούς από διάφορους κύκλους. Τη μια εμφανίζεται ως διαπλεκόμενος, την άλλη ως πολιτικός αριβίστας, την άλλη ως κοινός απατεώνας και οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν τέλος. Ευτυχώς όμως, όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα, απλά κουτσομπολιά ή στη χειρότερη περίπτωση μικροκακίες και μικροπρέπειες από ανθρώπους που δεν έχουν να αντιπαραθέσουν σοβαρό πολιτικό λόγο ή έστω κάποιες κατηγορίες στηριγμένες όμως σε συγκεκριμένες αποδείξεις.
Κάτι ανάλογο έγινε πρόσφατα με την ανώνυμη επιστολή που εστάλη στο υπουργείο, με ένα σωρό κατηγορίες για τον Δήμαρχο. Αρνούμαστε να σχολιάσουμε το περιεχόμενο της αφού χωρίς υπογραφή μπορεί να γράφει ο κάθε ένας ότι του κατέβει στο κεφάλι, όμως κάποιοι άλλοι αρέσκονται να ασχολούνται με τέτοιες καταγγελίες. Αυτός φαίνεται ότι είναι και ο λόγος που είδαμε το θέμα να αναγράφεται στην τοπική εφημερίδα ‘‘Νέα Επαρχία’’. Χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, όμως, και μόνο με απλές πληροφορίες ένα θέμα δεν πρέπει να γίνεται πρωτοσέλιδο.
Όσον αφορά το συγγραφέα της ανώνυμης επιστολής έχουμε να πούμε ότι όποιος έχει κάτι να πει το λέει δημόσια και αναλαμβάνει το κόστος αυτής της δημόσιας παρουσίας. Δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του. Όποιος έχει κάτι παράνομο να καταγγείλει, υπάρχει συγκεκριμένη νομική οδός, την οποία μπορεί να ακολουθήσει εάν επιθυμεί πράγματι να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Όμως και κατά το παρελθόν παρόμοιες εμπαθείς προσπάθειες σπίλωσης του Δημάρχου, έπεσαν στο κενό, αφού αρμόδια δικαστικά όργανα κατέδειξαν απόλυτα την αθωότητα του (π.χ. περίπτωση Τοπλού). Εάν ο στόχος είναι κακόβουλος, τότε βεβαίως η αποστολή ανώνυμων επιστολών αποτελεί μια καλή μέθοδο για υστερόβουλους πολίτες, μέθοδος που τελικά αποδεικνύεται προσφιλής σε κάποιους κύκλους της Σητείας.
Εμείς, η Δημοτική Ομάδα, έχουμε να καταθέσουμε κάτι πιο ουσιαστικό. Οι πολίτες της Σητείας εξέλεξαν τη νέα δημοτική αρχή για ένα και μόνο σκοπό. Για να προσπαθήσει να λύσει χρονίζοντα προβλήματα της πόλης, να δημιουργήσει υποδομές για το αύριο, να διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη. Πρωτεργάτης σ’ αυτή την προσπάθεια είναι πάντα ο Δήμαρχος και χρέος όλων των εκλεγμένων συμβούλων να συνδράμουν προς την κατεύθυνση αυτή.
Αυτό έχουμε αποφασίσει να κάνουμε, στηρίζοντας το Δήμαρχο στο καθημερινό του έργο, αδιαφορώντας για τις όποιες μικροπρέπειες ή ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον του από ανθρώπους που στην ουσία δεν έχουν το δικαίωμα να παριστάνουν τους τιμητές των υπολοίπων. Εξάλλου ο Δήμαρχος υλοποιεί αποφάσεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και οι οποιεσδήποτε ενστάσεις επ’ αυτών στρέφονται και εναντίον μας.
Εμείς αποδεχόμαστε την αντίθετη άποψη και την όποια κριτική γίνεται εις βάρος του, μόνο όταν στηρίζεται σε συγκεκριμένα πολιτικά επιχειρήματα. Πληροφορίες που αφήνουν υπονοούμενα για συμμετοχή του σε διαπλεκόμενες σχέσεις και υπόγειες οικονομικές συνεργασίες δε μας πείθουν. Μόνο τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις μπορεί να επηρεάσουν τη γνώμη των πολιτών.
Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως το γνωρίζουν όλοι, ότι ο Δήμαρχος Σητείας όχι μόνο δεν είναι πλούσιος, παρά τα δεκατρία χρόνια ενασχόλησης του με τα κοινά, αλλά η ζωή του πόρρω απέχει από τη ζωή ενός υψηλόμισθου δημόσιου υπαλλήλου. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική πληροφορία για όσους θέλουν να βλέπουν τα πράγματα με καθαρό και αντικειμενικό τρόπο.
"

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας:
Ανδρουλιδάκης Παντελής, Αχλαδιανάκης Γιώργος, Βαζάκης Γιώργος, Βακόντιος Εμμανουήλ, Δελημπαλταδάκης Γεώργιος, Ζερβάκη Κατερίνα, Θαλασσινός Γιάννης, Μπελιμπασάκης Κωνσταντίνος, Παντελάκης Παύλος, Πρωτογεράκης Μιχάλης, Τσαβαλάς Τάκης, Τσιφετάκης Εμμανουήλ και Φουρναράκης Εμμανουήλ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos