Σπιναλόγκα αναψυκτήριο
το αναψυκτήριο

Από τον κύριο Ιωάννη Μπούζα, υπεύθυνο στο αναψυκτήριο της Σπιναλόγκας, πήραμε τη παρακάτω απάντηση σχετικά με παλαιότερα δημοσιεύματα μας που προκλήθηκαν μετά από παράπονα τουριστών, ξεναγών και ντόπιων:

Κατόπιν ορισμένων παραπόνων, τα οποία δημιουργούν δυσφήμιση και δυσλειτουργία στην επιχείρησή μου, και  που αφορούν στην τιμή συγκεκριμένου προϊόντος στο αναψυκτήριο που λειτουργώ στην Σπιναλόγκα, θεωρώ αναγκαίο να καταθέσω την άποψή μου.

Αναφερόμενος στη δημοσίευση που έγινε στις 03/06/2016 (και η οποία κάνει αναφορά σε προηγούμενη δημοσίευση του ίδιου περιεχομένου), σχετικά με τη χρέωση ανθρακούχου νερού (με ΦΠΑ 24%), θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η τιμή του ανθρακούχου είναι όντως αυτή την οποία αναφέρετε και η οποία ευκρινώς αναγράφεται στον τιμοκατάλογό μου, το δε απλό νερό των 500 ml (με ΦΠΑ 13%) χρεώνεται 0,35 €, σύμφωνα με τη διατίμηση.  Και τα 2 νερά είναι εντός ψυγείων.

Εφόσον ο πελάτης επιλέγει ένα προϊόν, του οποίου η τιμή βρίσκεται σε αναρτημένο τιμοκατάλογο, γιατί αυτό θα πρέπει να είναι «κατακριτέο» για τον επιχειρηματία; Η επιλογή ενός προϊόντος είναι απόφαση του κάθε πελάτη και εφόσον υπάρχει ενημέρωση για την τιμή του, η κάθε διαμαρτυρία είναι άδικη και αβάσιμη και θεωρώ ότι περιέχει κακόβουλη πρόθεση.

Επιπροσθέτως, και πιθανότατα θα το γνωρίζετε, οι τιμές γενικά σε αεροδρόμια, καράβια, αρχαιολογικούς και άλλους χώρους, υπόκεινται σε ιδιαίτερες διατάξεις και οι τιμές πώλησης των προϊόντων  στους χώρους αυτούς διαφοροποιούνται από τα ‘’κλασσικά’’ σημεία πώλησης δηλ. μίνι-μάρκετ, περίπτερα, κτλ.

Θεωρώ πως όταν γίνεται μια δημοσίευση του είδους, τα γεγονότα πρέπει να εξετάζονται από όλες τις πλευρές, πράγμα το οποίο στη δημοσίευσή σας ουδαμώς εξετάστηκε. Η κάθε επιχείρηση, κάτω από τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, προσπαθεί να επιβιώσει και ο αρνητικός αντίκτυπος που δημιουργείται από δημοσιεύματα όπως το συγκεκριμένο, όχι μόνο δεν βοηθά αλλά μπορεί να καταστρέψει μια επιχείρηση και κατ’ επέκταση μια οικογένεια.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Μπούζας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos