Θεόδωρος Πατεράκης

Αντινομάρχης Λασιθίου

του Θεόδωρου Πατεράκη
Αγαπητοί συμπολίτες του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του «Λασίθι στην Πλώρη», Διάβασα με προσοχή τα 2 διαφορετικά κείμενα σας, τις αναφορές σας στο πρόσωπό μου και ιδιαίτερα τις κοινωνικοπολιτικές σας αναλύσεις. Έχω την αίσθηση ότι σε λίγο θα μας προτρέψετε να πάμε σε ψυχιάτρους λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης! Κάνετε στα κείμενά σας μια τεράστια προσπάθεια να φανείτε ότι ήσασταν θύματα της όλης διαδικασίας.
Μήπως δεν ήταν έτσι; Αγαπητοί μου είσαστε όλοι στην αίθουσα όταν τοποθετήθηκα και γίνατε μάρτυρες των συνεχών διακοπών, ιδιαίτερα από τον επικεφαλή του «Λασίθι στην Πλώρη» και τον πρώην Δήμαρχο Ιτάνου, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν στις διακοπές, αλλά (ιδιαίτερα ο πρώην Δήμαρχος) εκστόμισαν και βαριές εκφράσεις. Αναφέρω μερικές «Δεν είσαι άνδρας», «ψεύτη», «έχω ράμματα για τη γούνα σου», «εσύ φταις», «θα τα πούμε» και άλλες που δεν μπόρεσα να καταλάβω στην οχλοβοή που δημιούργησαν.

Ποια αλήθεια η άποψή σας για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά;
Που είναι το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης που επικαλείστε; Τον Βολτέρο τον χρησιμοποιούμε όπως μας βολεύει;
Σκέψου φίλε Αντώνη στην εκπαιδευτική τηλεόραση, που προτείνεις, τι θα σκεφτεί ο μαθητής που θα ακούει ένα πρώην Δήμαρχο να εκφράζεται δημόσια με αυτόν τον τρόπο;
Τέτοια μαθήματα συμπεριφοράς δίνετε;
Στο σημείο αυτό θα’ θελα να σας θυμίσω την πρόταση που σας είχα κάνει:
Σας είπα λοιπόν να ζητήσετε από τους κυρίους Αλαβάνο, Δανέλλη και τους επί 2ήμερο εκδρομείς στην Σητεία κυρίους του ΓΕΩΤΕΕ – οι οποίοι τελευταία με τον τρόπο του ο καθένας μας συμβουλεύουν, μας απαγορεύουν, μας αγαπούν παράφορα – να στηρίξουν όλοι την εξής θέση:
Το Φράγμα του Αποσελέμη ως γνωστόν θα συγκεντρώνει το νερό του Οροπεδίου Λασιθίου. Από το Φράγμα θα ξεκινούν 2 αγωγοί, ένας για το Ηράκλειο και ο άλλος για τον Άγιο Νικόλαο.
Ας στηρίξουν λοιπόν, όλοι αυτοί την άποψη να κατασκευαστεί πρώτα ο αγωγός προς το Λασίθι και μετά προς το Ηράκλειο. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μας πείσουν για τις καλές τους προθέσεις. Το έργο έχει προβλήματα δεν ξέρουμε αν ολοκληρωθεί, ας σιγουρευτούμε ότι θα υλοποιηθεί το κομμάτι που αφορά το Νομό μας. Περιμένω την άποψή σας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας πω ότι «μπορεί γούνα να μην έχω», μια που είναι ακριβή για μένα, αλλά περιμένω να κάνει τα ράμματα αυτός που με απείλησε.

Θεόδωρος Πατεράκης,
Αντινομάρχης Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos