Στον απόηχο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Χορωδίας Δήμου Αγίου Νικολάου
η χορωδία στις φυλακές Νεάπολης

Με αφορμή την παρουσία μας στο κατάστημα κράτησης Νεαπόλεως στις 16/12/2019, το μέλος της χορωδίας μας Χριστόφορος Σώκας με το παρακάτω κείμενο εκφράζει τις σκέψεις όλων μας:

«Ο σωφρονιστικός κώδικας στην Ελλάδα έχει σαν στόχο την προετοιμασία των κρατουμένων για την επιστροφή τους στο κοινωνικό επαγγελματικό και οικογενειακό τους περιβάλλον, σύμφωνα με την αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου. Επίσης χωρίς να περιορίζεται κανένα άλλο ατομικό δικαίωμα, εκτός από το δικαίωμα στην προσωπική ελευθερία, με σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η κράτηση οργανώνεται έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επανένταξή τους στην ελεύθερη κοινωνία αφού εκτίσουν την ποινή τους. Τα προηγούμενα περιγράφονται στον σωφρονιστικό μας κώδικα αλλά η θεωρία από την πράξη μπορεί να απέχει πολύ.

Με την παρουσία της Δημοτικής χορωδίας στις φυλακές της Νεάπολης εμείς , τα μέλη της και ο μαέστρος μας θέλαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην αυριανή επανένταξη τους, στέλνοντας τους το μήνυμα ότι η κοινωνία μας δεν θα βρεθεί απέναντί τους πριν και μετά την σωφρονιστική διαδικασία αλλά δίπλα τους. Επίσης το μήνυμα αυτό αφορά και την δική μας τοπική κοινωνία , ώστε να έρθουν στην επιφάνεια τα καλύτερα χαρακτηριστικά της , εκείνα που την κάνουν να χαρακτηρίζεται ως κοινωνία ανθρώπων με το Α κεφαλαίο.»

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του καταστήματος κράτησης Νεάπολης κ Νίκο Βλάση για την πρόσκληση και τον υπεύθυνο κοινωνικής μέριμνας κ. Κώστα Κερούλη καθώς και όλους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν.

  • Για την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας στο REX στις 22/12/2019 θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές της εκδήλωσης κ.Νίκο Τζώρτζη και κα Σοφία Αρακαδάκη, καθώς και τον ΠΑΟΔΑΝ. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τις προσφορές τους στο Σύλλογό μας: το σούπερ μάρκετ Μανώλη Δόξα Μυλωνάκη, τα καφεκοπτεία «Αρωμα» & «Παγκάλου», το κατάστημα «Μπαχαρούπολη», τα ζαχαροπλαστεία «Αστέρια», «Πέρφεκτ», «Παραδοσιακό», «Μήλο», «Έλενα», τους φούρνους «Ανέστη» & «Λασιθιώτικο φούρνο», το κατάστημα «Χάρτινος κόσμος» Δετοράκη.
  • Για την Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην Κριτσά στις 26/12/2019 θέλουμε να ευχαριστήσουμε το συνεταιρισμό Κριτσάς για το κέρασμα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κριτσάς για τη συνεργασία.

Ευχαριστούμε το μαέστρο μας Μανώλη Κανακάκη για την υπομονή και την καθοδήγησή του. Τους χορηγούς επικοινωνίας που πάντα κοινοποιούν τις εκδηλώσεις μας! Όλα τα μέλη της χορωδίας μας και όλους εσάς που μας στηρίζετε σε κάθε μουσικό μας βήμα!

Καλή μουσική χρονιά με υγεία σε όλους!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos