Στ. Θεοδωράκης για βανδαλισμό έργων μαθητών στις Αρχάνες
οι μαθητές ζωγραφίζουν

Με ανάρτηση του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει τον βανδαλισμό των έργων που είχαν φτιάξει μαθητές δημοτικού στις παλιές εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στις Αρχάνες.

“Ένας δάσκαλος στην Κρήτη είχε μια ιδέα. Να πάρει τους μαθητές του, παιδιά δημοτικού, και να βγουν στους δρόμους να χρωματίσουν το γκρίζο. Όχι όμως με μουντζούρες. Με ζωγραφιές! Μονέ, Βαν Γκογκ, προσωπογραφίες του Φιλέα Φογκ και της συζύγου του. Πήραν λοιπόν τις μπογιές και πήγαν στις παλιές εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στις Αρχάνες. Τους πήρε μόλις 6 ώρες για να φτιάξουν “Τα νούφαρα με την γιαπωνέζικη γέφυρα” του Μονέ!

Στ. Θεοδωράκης για βανδαλισμό έργων μαθητών στις Αρχάνες
και το αποτέλεσμα της “περέμβασης”

Εδώ τελειώνει η όμορφη ιστορία. Αυτές τις μέρες κάποιοι βγήκαν με σπρέι και κατέστρεψαν τις ζωγραφιές των παιδιών. Κι αν προσέξεις τις ασχήμιες είναι και αυτές μάλλον από εφηβικά χέρια. Και ο δάσκαλός ζωγράφος βλέποντας τους βανδαλισμούς έγραψε “δεν υπάρχει σωτηρία”. Όχι! Υπάρχει! Να δείξουμε σε όλη την Ελλάδα τις ζωγραφιές των παιδιών. Να πούμε μπράβο. Να προκαλέσουμε συζητήσεις. Στις Αρχάνες αλλά και παντού. Να καταλάβουν τα χουλιγκανάκια ότι σε κανέναν δεν άρεσε αυτό που έκαναν. Ότι κανείς δε γελάει μαζί τους. Όλοι είμαστε με τα παιδιά με τα πινέλα. Και αν βοηθήσουν και οι παρέες, οι γονείς, οι δάσκαλοι, να πεισθούν και οι μικροί βάνδαλοι να αλλάξουν μυαλά. Να αφήσουν τα “σπρέι” και να πιάσουν και αυτά τα “πινέλα” Ούτε το γκρίζο θα νικήσει αλλά ούτε η ασχήμια. Η συνωμοσία του καλού μπορεί να νικήσει.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos