οι εφημερίες του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου το επίμαχο διάστημα
οι εφημερίες του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου το επίμαχο διάστημα

Κλειστή ήταν το Σαββατοκύριακο 18-19/10 η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου λόγω μη εφημερίας παιδιάτρου.

Αρκετοί γονείς έφτασαν το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά τους στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και αντίκρισαν κλειστή την πόρτα της παιδιατρικής κλινικής και παραπέμπονταν το Σάββατο στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας που εφημέρευε και την Κυριακή στην παιδιατρική του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, αφού δεν εφημέρευε ούτε η παιδ. κλινική του Νοσ. Ιεράπετρας.

Μάλιστα κάποιοι από τους γονείς αντέδρασαν έντονα στην είδηση ότι δεν εφημερεύει παιδίατρος και θα πρέπει να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη.

Ακόμη το Σαββατοκύριακο 18-19/10 δεν εφημέρευε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου ούτε αναισθησιολόγος, ενώ το Σάββατο δεν εφημέρευε ακτινολόγος.

Τα προβλήματα του ΓΝΑΝ με τις ελλείψεις ιατρών σε συγκεκριμένες ειδικότητες είναι γνωστά από καιρό στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που  έχει υποσχεθεί την πρόσληψη επικουρικών ιατρών χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει προκήρυξή.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν 10 ημέρες η τοπική κοινωνία εξέφρασε την αγωνία και τη διαμαρτυρία της για την πορεία του Νοσοκομείου  με μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στην περιοχή.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos