Σχετικά με την κατανομή των χρημάτων του ΠΔΕ στα Νοσοκομεία της Κρήτης
Το ΓΝΑΝ αναφέρεται μόνο στην προμήθεια συσκευής παραγωγής οξυγόνου για 5 Νοσοκομεία του νησιού

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ εξέδωσε  ανακοίνωση για την κατανομή κονδυλίου 2.180.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αν κάποιος διαβάσει, θα διαπιστώσει

ότι η μερίδα του λέοντος από το ΠΔΕ δίνεται στα Νοσοκομεια του Ηρακλείου, με το ΠΑΓΝΗ να προμηθεύεται νέα γ κάμερα και το Βενιζέλειο 12 μηχανήματα αιμοκάθαρσης. Το ΓΝΑΝ αναφέρεται μόνο στην προμήθεια συσκευής παραγωγής οξυγόνου για 5 Νοσοκομεία του νησιού, προμήθεια για την οποία δεν αναφέρεται το κόστος της, δεν αναφέρεται πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν (αν εξοικονομηθούν και πως), ούτε αναφέρεται ποιος θα αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρηση του συστήματος.

Τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του νομού δεν αναφέρονται καθόλου στην ανακοίνωση, δηλαδή θα λάβουν ΜΗΔΕΝ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι στα τέλη του 2016 πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου μετά από πρόσκληση της διοικήτριας κυρίας Σπινθούρη, όπου εγκρίθηκε η υποβολή προτάσεων για ένταξη στο ΠΔΕ, μετά από σχετική παρότρυνση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, με τη δέσμευση ότι θα υπάρξει μέσα στο 2017 χρηματοδότηση των προτάσεων από το ΠΔΕ. Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν από το ΔΣ και υποβλήθηκαν στη ΔΥΠΕ και στο Υπουργείο υγείας αφορούσαν κυρίως στην προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία και για τη βελτίωση της κτιριακής τους κατάστασης.
Τελικά ΚΑΜΙΑ από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από τα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου δεν χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ του 2017!
Το ΓΝΑΝ προχώρησε στην αγορά κάποιων από όσα περιλαμβάνονταν στις προτάσεις που υποβλήθηκαν νομίζοντας ότι ισχύει η δέσμευση της ΔΥΠΕ και ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση από το ΠΔΕ. Όμως χρηματοδότηση δεν υπήρξε, κάποιες από τις αγορές ολοκληρώθηκαν, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει το ανάλογο κενό στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου μας, κενό που ελπίζουμε να καλυφθεί από το Υπουργείο Υγείας στην τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού με ανάλογη αύξηση του κονδυλίου δαπανών. Τόσο καλά…
Βεβαίως τα περισσότερα από όσα περιλαμβάνονταν στις προτάσεις δεν αγοράστηκαν, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να είναι ακάλυπτες οι σχετικές ανάγκες (ανάγκη ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αγοράς νέου, ανάγκη βελτίωσης  κτιριακής κατάστασης του ΓΝΑΝ) .
Και αφού έχουν συμβεί τα παραπάνω, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ προχωρά από πάνω και στην έκδοση τέτοιου είδους παραπλανητικών και προπαγανδιστικών ανακοινώσεων για το σοβαρό αυτό θέμα.
Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
ΥΓ:  Κάποιοι αντί να απαντήσουν στα ζητήματα που τίθενται στο δημόσιο διάλογο για την Υγεία, επιλέγουν τις προσωπικές επιθέσεις. Η στάση, τόσο η δική μου όσο και του σωματείου στο οποίο είμαι πρόεδρος, είναι εδώ και 6 χρόνια το ίδιο αγωνιστική και διεκδικητική, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, ανεξάρτητα με το ποια πρόσωπα βρίσκονται στη διοίκηση της ΔΥΠΕ και των Νοσοκομείων.  Καλό θα ήταν οι εκάστοτε κυβερνητικοί παράγοντες να απαντούν στα θέματα που θέτουμε.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos