Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,
Δήμος Αγίου Νικολάου, Κρήτης, σύγχρονος δήμος,

Απολογισμός 6μήνου κ Ζερβού.
2ο Μέρος:

1. Καθ όλο το διάστημα από τις εκλογές μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων τους οι υπηρεσίες ενημέρωναν για όλα τα θέματα. Είμαστε και τώρα στη διάθεση τους για ενημέρωση παρά το ότι σπανίως μας ζητείται. Επομένως οι αιτιάσεις του κ Ζερβού είναι άνευ αξίας.

2. Οικονομικά: Παρά το δράμα των μνημονίων, τις μεγάλες περικοπές και την τραγωδία με το έλλειμμα της Νεάπολης, αφήσαμε σημαντικό ποσό και σε έργα και σε διαθέσιμα και είμαστε από τους πλέον υγιείς Δήμους στην Ελλάδα.

3. Οικόπεδο για το ΙΚΑ: Χωρίς να ρωτήσει κανένα και να ενημερωθεί, ο κ Ζερβός λέει ψέματα και κομπάζει ότι ανακάλυψε δήθεν προβλήματα. Όμως όπως προκύπτει από τα έγγραφα και τις αποφάσεις, ήδη από τη Δημαρχία του κ Λουκαράκη υπήρξε ομόφωνη απόφαση που ΨΗΦΙΣΕ και ο κ ΖΕΡΒΟΣ !!!! με την οποία ταχτοποιείται το θέμα και γι αυτό το ΙΚΑ προχώρησε στην μελέτη.

4. Κατηγορεί το Δήμο και ουσιαστικά τις τεχνικές υπηρεσίες για τα έργα και τις μελέτες, παριστάνοντας όπως πάντα τον παντογνώστη, προσβάλλοντας και συναδέλφους του μηχανικούς. Εξελίσσονται πολλά έργα και μελέτες. Καταφέραμε ως Δήμος να είμαστε από τους πρωτοπόρους στη χώρα σε εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ. Αυτό είναι σημαντικό για όλους και πρέπει να χαροποιεί και την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία μπορεί να στραφεί σε νέες κατευθύνσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι διαμορφώσεις στο νέο σχέδιο του Αγίου Νικολάου, όπου έμειναν 5 χιλ αδιαμόρφωτα από τα 19 που παραλάβαμε. Φανταστείτε να υπήρχε ακόμα αυτό το μέτωπο; Ανάλογο είναι το έργο της Νεάπολης. Τι θα γινόταν αν δεν είχε προχωρήσει; Μακάρι να το βρίσκαμε τελειωμένο και να ασχοληθούμε με άλλα. Και αντί ευχαριστιών να δεχόμαστε το μηδενισμό από τον κ Ζερβού. Και καλά εμείς… Αλλά και οι τεχνικοί του Δήμου;;;

5. Οι μελέτες στα χωριά έγιναν με ευθύνη του Δήμου και μελέτη των αρχιτεκτόνων του τόπου μας.

6. Το έργο του Σταυρού, μια μεγάλη παρέμβαση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ενταχτεί στις αστικές αναπλάσεις και όχι στους ποδηλατοδρόμους όπως είπε. Ποιος τον ενημέρωσε;;; Οι προδιαγραφές είναι με βάση το νόμο και τηρηθήκαν με ακρίβεια τα προβλεπόμενα. Διαφορετικά δεν θα εντασσόταν στο ΕΣΠΑ. Αδίκως κατηγορούνται οι τεχνικοί του Δήμου που έφεραν σε πέρας μια μεγάλη παρέμβαση.

7. Οι ολοκληρωμένες αναπλάσεις που έγιναν στη Πόλη του Αγίου Νικολάου ήταν: Είσοδοι τη πόλης, Κεντρική πλατεία και περιβάλλον χώρος, επί δημαρχίας του κ Λουκαράκη. Περιφερειακός σχεδίου πόλης, Ανάπλαση περιοχής Σταυρού, Ανάπλαση περιοχής Κοπράνων-Δεξαμενής, Ανάπλαση Καζάνη , επί Δημαρχίας Δημ Κουνενάκη. Τα παραπάνω εντάχθηκαν στα ευρωπαϊκά προγράμματα και έδωσαν ανάσες στη πόλη.

Σύγχρονος Δήμος Γραφείο Τύπου

Blog.sdimos.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos